题目内容

【题目】 There was a man who had four sons. He wanted his sons to learn not to judge things too quickly. So he sent them to go and look at a pear tree far away in turns.

The first son went in the winter, the second in the spring, the third in summer, and the youngest son in the fall. _________they had all gone and come back, he called them together to describe what they had seen. The first son said that the tree was ugly.第二个儿子说没有——它被绿叶覆盖并充满了希望。The third son disagreed, he said there were many flowers that smelled so sweet and looked so beautiful, it was the most wonderful thing he had ever seen. The last son disagreed with all of them, he said there was lots of fruit on the tree, full of life and harvest.

The man then explained to his sons that they were all right, but they had each seen only one season in the tree’s life. He told them, “You cannot judge a tree, or a person by only one season and its true nature--the pleasure, joy, and love that come from that life can only be measured (测量) at the end, when all the seasons are up.”

If you give up when it’s winter, you will miss the promise of your spring, the beauty of your summer, the harvest of your fall. Don’t let the pain of one season kill the joy of all the rest.

1在第二段横线处处填入适当的单词,使句意完整,上下文通顺。(仅限填一词)

_____________________________________________________________________________________

2将第二段划线处的汉语翻译成英语。

_____________________________________________________________________________________

3将最后一段划线处英语翻译成汉语。

_____________________________________________________________________________________

4根据短文内容,回答问题。What did the man think of his sons’ answers?

_____________________________________________________________________________________

5请给短文拟一个适当的英文标题。

_____________________________________________________________________________________

【答案】

1When

2The second son said no-it was covered with green leaves and full of hope.

3勿让一时(一季)的痛苦破坏了所有的(其他季节的)欢乐。

4He thought they were all right, but they had each seen only one season in the tree’s life.

5Four seasons of the tree / Don’t judge a life (person, tree) by one season

(符合语境的句子都给分 )

【解析】

本文是一则故事,讲述了一位父亲为了让四个儿子不草率地对事物作判断,让他们去观察一棵梨树,四个儿子在四个不同的季节看见的梨树是不一样的,最后父亲教导他们看待事物要全面,要耐心观察,不要因为片面的不好而否定所有。

1分析前后两句,可知后一句是主句,前一句是一个时间状语从句,所以应该用when引导,意为……,故答案为When

2the second son意为第二个儿子,是主语,saidsay的一般过去时,意为be covered with意为……覆盖be full of意为充满green leaves意为绿叶hope意为希望,故答案为The second son said no-it was covered with green leaves and full of hope.

3原句为祈使句的否定句,let…do…意为…………”pain意为痛苦,是名词;joy意为欢乐,是名词;the rest意为剩余部分,故答案为“勿让一时(一季)的痛苦破坏了所有的(其他季节的)欢乐”。

4根据“The man then explained to his sons that they were all right, but they had each seen only one season in the tree’s life”,可知他认为儿子们说得都对,但是他们只看到了树的一个季节,故答案为He thought they were all right, but they had each seen only one season in the tree’s life.

5开放性作答,言之有理即可。参考答案:Four seasons of the tree / Don’t judge a life (person, tree) by one season.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Does Fame Drive You Crazy?

Although being famous might sound like a dream come true, today's star, feeling like zoo animals, face pressures that few of us can imagine. They are at the center of much of the world's attention. Paparazzi (狗仔队) camp outside their homes, cameras ready. Tabloids (小报) publish thrilling stories about their personal lives. Just imagine not being able to do anything without being photographed or interrupted for a signature.

According to psychologist Christina Villareal, celebrities—famous people—worry constantly about their public appearance. Eventually, they start to lose track of who they really are, seeing themselves the way their fans imagine them, not as the people they were before everyone knew their names. "Over time," Villareal says, "they feel separated and alone."

The phenomenon of tracking celebrities has been around for ages. In the 4th century B.C., painters followed Alexander the Great into battle, hoping to picture his victories for his admirers. When Charles Dickens visited America in the 19th century, his sold-out readings attracted thousands of fans, leading him to complain about his lack of privacy. Tabloids of the 1920s and 1930s ran articles about film-stars in much the same way that modern tabloids and websites do.

Being a public figure today, however, is a lot more difficult than it used to be. Superstars cannot move about without worrying about photographers with modern cameras. When they say something silly or do something ridiculous, there is always the Internet to spread the news in minutes and keep their "story" alive forever.

If fame is so troublesome, why aren't all celebrities running away from it? The answer is there are still ways to deal with it. Some stars stay calm by surrounding themselves with trusted friends and family or by escaping to remote places away from big cities. They focus not on how famous they are but on what they love to do or whatever made them famous in the first place.

Sometimes a few celebrities can get a little justice. Still, even stars who enjoy full justice often complain about how hard their lives are. They are tired of being famous already.

1It can be learned from the passage that stars today ________.

A.are often misunderstood by the publicB.care little about how they have come into fame

C.spend too much on their public appearanceD.can no longer have their privacy protected

2What is the main idea of Paragraph 3?

A.Great heroes of the past were generally admired.

B.Well-known actors are usually targets of tabloids.

C.The problem faced by celebrities has a long history.

D.Works of popular writers often have a lot of readers.

3What makes it much harder to be a celebrity today?

A.Lack of favorable chances.B.Not enough social recognition.

C.Availability of modern media.D.Huge population of fans.

4What is the author's attitude toward modern celebrity?

A.Sincere.B.Sympathetic.

C.Disapproving.D.Unbelieving.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网