题目内容
【题目】Go Green Enjoy tap water
IT’S THE RESPNSIBLE CHOICE
![]()
Producing plastic bottles and transporting water require a lot of energy and resources(资源)…just to land in the waste!
(2) IT SAVES MONEY
![]()
Bottled water costs money. Tap water is free for you!
Go Green Eat responsibly
(1)
Shorter distance(距离) requires less transport fuels(燃料)…and less chemicals needed to keep food fresh.
(1) EAT LESS MEAT
Meat production needs a lot of resources.
(2) AVOID PACKING
![]()
Packaging requires energy and resources just to end up in the waste…
Go Green Keep it on the screen
…and if printing cannot be avoided remember to:
PRINT DOUBLE-SIDED and in black-white.
Set the printer/copy machine to ENERGY SAVING model when done
![]()
REUSE single-sided printed paper for internal documents(内部文件) or as not paper…
Go Green E-communicate
Reduce what gives out quite a lot of Greenhouse Gas(温室效应气体):instead of traveling, make use of VIDEO MEETING, WEB MEETING, and the good old phone.
For more information visit www.greeningtheblue.org.
【1】The purpose of the passage is to give advice on how to ____.
A. protect the environment
B. cancel traveling
C. avoid printing
【2】____ save money for you.
A. Producing plastic bottles
B. Using bottled water
C. Using tap water
【3】The missing part in Go Green Eat responsibly is ____. .
A. CHOOSE GREEN FOOD
B. KEEP FOOD FRESH
C. SUPPORT LOCAL
【4】It is suggested that____ printed paper should be reused for taking notes.
A. doubled-sided B. single-sided C. colored
【5】You can get more information about “Go Green” by ____.
A. visiting the website given
B. making a phone call
C. having a meeting
【答案】
【1】A
【2】C
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】
试题分析:本文是一篇提议生产、使用绿色产品的倡议书。倡导人们:为了节约资源和能源,饮用自来水;少吃肉;不要浪费;打印时双面、节能打印;使用视频会议、网络会议等等。
【1】A 主旨推断题。题意:短文的目的是就怎样做什么提建议?A. protect the environment保护环境;B. cancel traveling取消旅游;C. avoid printing避免打印。本文倡导使用绿色产品,是有关环保的建议,故选A。
【2】C 细节理解题。题意:什么为你省钱? A. Producing plastic bottles生产塑料瓶;B. Using bottled water用瓶装水;C. Using tap water用自来水。由文中的:Bottled water costs money. Tap water is free for you!(瓶装水花钱,自来水免费为你提供)可知省钱的是自来水。故选C。
【3】C 推理判断题。题意:在Go Green Eat responsibly中缺少的部分可能是什么?A. CHOOSE GREEN FOOD选择绿色食品;B. KEEP FOOD FRESH保持食物新鲜;C. SUPPORT LOCAL支持本地。由“Eat responsibly”(负责任地吃)和“avoid packing”“避免打包”及上下文可知包装要浪费资源和材料,要避免浪费。这些与A、B都无关系。故选C。
【4】B 细节理解题。题意:文中建议什么样的打印纸应该被重复使用于记笔记?A. doubled-sided 双面的;B. single-sided单面的;C. colored彩色的。由文中的“REUSE single-sided printed paper for internal documents(内部文件) or as not paper…”可知本题选B。
【5】A 细节理解题。题意:你可以通过哪种方式获得有关 “Go Green” 的更多信息?A. visiting the website given访问所提供的网站;B. making a phone call打电话;C. having a meeting开会。由短文最后的:For more information visit www.greeningtheblue.org.可知,要获取更多信息,可以访问该网站。故选A。
【题目】For thousands of years, poetry (诗歌) has been one of the favourite types of literature (文学)in China. There were many famous poets in Chinese history, and many of their poems are still read and loved today.
Recently, a popular TV show — Chinese Poetry Competition attracts many people. Now let’s interview some people and listen to what they said.
I like Wu Yishu very much. She studies at the High School Afliated (附属) to Fudan University in Shanghai. She came out on top. She can recite (背诵)more than 2000 Chinese poems fluently (流利地). I really admire (钦佩) her knowledge of poems. She is tall and beautiful, and she always stays calm whether the questions are easy or hard. |
|
The woman that impresses(给……以深刻印象) me is Bai Ruyun. She comes from a village in Xingtai. She is a farmer. She is not rich and she is badly ill in hospital, but she has been so confident in herself since she began to read and recite Chinese poems. |
|
Among the competitors(选手), I like Wang Zilong best. He is 34 years old. He teaches Chinese in Shijiazhuang College. He said when he was only two years old, his parents began to teach him to recite Chinese poems. |
|
Do you know the young boy? He is Ye Fei, 13, from Anqing No. Two Middle School in Anhui. In one competition, he answered all the questions correctly. Now he is a young star in his school because of his love of Chinese Poems. |
|
【1】Who came out on top in the Chinese poetry Competition?
A. Ye Fei. B. Wang Zilong. C. Bai Ruyun. D. Wu Yishu.
【2】How long has Wang Zilong learned to recite Chinese poems?
A. 34 years. B. 2 years. C. 32 years. D. 36 years.
【3】What do we know about Ye Fei?
A. He studied in Anqing No. Two Middle School in Anhui.
B. He answered all the questions correctly in all competition
C. He can recite more than 2000 Chinese poems fluently.
D. He learned Chinese poems when he was three years old.
【4】Which of the following is true?
A. Wang Zilong teaches maths in Xingtai college.
B. Ye Fei is a thirteen-year-old student in Anhui.
C. Bai Ruyun is from a rich family in Shijiahuzang.
D. Wu Yishu will feel nervous if the questions are hard.
【题目】
| Do you know him? He is my friend, Tom. He often plays sports in the morning. He doesn't play basketball, volleyball or soccer. He likes playing baseball. He has three baseball bats and five baseballs. |
| I am Helen.This is my mother Gina.She likes playing tennis. She plays tennis with me in the afternoon. She thinks it is fun. She has eight tennis balls. |
| Look at the girl.She is my sister Kate.She likes playing ping-pong. She plays it in the afternoon with her friend Rose. They play it very well. |
| The boy is John. He is my classmate. He likes playing basketball. He plays it after school and watches basketball games on TV. |
根据材料内容,选择最佳答案。
【1】Tom likes playing ______.
A. basketball B. volleyball C. baseball D. soccer
【2】Gina is Helen' s _______ .
A. daughter B. mother C. sister D. aunt
【3】Gina has tennis balls.
A. five B. six C. seven D. eight
【4】_______ is Kate's
A. Rose B. Tom C. Helen D. John
【5】 John plays basketball_______.
A. after school
B. in the morning
C. in the evening
D. in the afternoon