题目内容

Speed reading is a necessary skill in the Internet age. We skim over articles, e-mails and WeChat to try to get key words and the meaning of the text. With so much information through our electronic device (设备), it would be impossible to get through everything if we read word by word, line by line. But a new trend calls on people to enjoy reading slowly.

A recent story from The Wall Street Journal reported on a book club in Wellington, New Zealand, where members meet in a cafe and turn off their smartphones. They sit in comfortable chairs and read in silence for an hour. Unlike traditional book clubs, the point of the slow reading club isn’t to share ideas about a certain book, but to get away from electronic devices and read in a quiet, relaxed environment.

Slow readers, such as TheAtlantic’sMaura Kelly, say a regular reading habit sharpens the mind, improves attention, lowers stress levels and deepens the ability to understand others. Some of these benefits have been backed up by science. For example, a study of 300 elderly people published by the journal Neurology last year showed that adults who take part in activities that use their brain, such as reading, suffer (遭受) less memory loss as they get older.

Yet technology has made us less careful readers. Computer and phone screens have changed our reading patterns from the top-to-bottom, left-to-right reading order we traditionally used, to a wild skimming and skipping pattern as we search for important words and information. Reading text online that has many links to other web pages also leads to weaker understanding than reading plain text (纯文本). The Internet may have made us stupider, says British journalist Patrick Kingsley from the Guardian, only half joking. Because of the Internet, he says, we have become very good at collecting a large number of interesting news, but we are also gradually forgetting how to sit back, think and relate all these facts to each other.

Slowing reading means a return to an uninterrupted, straight pattern, in a quiet environment. Aim for 30 minutes a day, advises Kelly from The Atlantic. “You can squeeze in (挤出) that half hour pretty easily if only during your free moments — whenever you want to check your favorite site for something to pass the time— you pick up a meaningful work of literature,” Kelly said.

1.The words “backed up” in Paragraph 3 probably mean “______”.

A. given back B. called back C. supported D. disagreed

2.Kingsley believes that the Internet has weaken people’s ability to ______.

A. get key words rapidly B. share ideas about books

C. collect interesting news D. think deeply about information

3.According to the passage, slow reading___________.

A. improves understanding among people

B. treats the memory loss of elderly people

C. provides people with a quiet environment

D. slows down the development of electronic device

4.What’s the best title for the passage?

A. Benefit of Reading Clubs B. Return of Slow Reading

C. Reading of the Internet Age D. Influence of Speed Reading

1.C 2.D 3.A 4.B 【解析】本文介绍了在互联网时代,快读是必要的阅读技巧,但是作者鼓励慢读,并介绍了慢读的好处。 1.C 词义猜测题。根据For example, a study of 300 elderly people published by the journal Neurology last year showed that adults ...
练习册系列答案
相关题目

Grandma called me in from the yard. “Would you please go to the store for me? I’m ready to makecakes, and there isn’t enough yeast (酵母). Take a quarter from my little change ____ .” I found Grandma’s wallet and put the quarter in my pocket.

I was soon in the little general store that ____ our farming community. “Mr. Jenkins,” I said, “Grandma needs some yeast.” Mr. Jenkins set three cakes of yeast on the counter. His eyes shone, and he _____ at me. “And what else do you need?” I knew what he meant. I was always allowed to pick a penny candy when I came to the store with Grandma. “How much _____ do I have from a quarter?” I asked. “Seven cents.” Mr. Jenkins replied. I thought _______that quickly. I would have a nickel and two pennies back.I was sure Grandma wouldn’t_______ if I spent one penny. and if she were here, she might even say I could have them both. The______ I looked at the candy display, the more certain I became that I needed two pennies’ worth as a reward for coming to the store alone. And I did so.

“Thank you,” Grandma said when I _____ the yeast on the table. “Did you put the change back in my wallet?” “Yes, Grandma.” I replied, hurrying out to the yard. “I hadn’t really lied to Grandma,” I argued with myself. “I did ____all the change I had.”

But I had ______two pennies without Grandma’s permission(允 许). The second piece of candy in my pocket didn’t sound like a good idea any more. I knew I had lied to Grandma, and I was ______about it. Grandma loved me so much that I couldn’t bear to keep anything from her.

____Grandma took the hot cakes from the oven, I told her about the candy. She______ when I finished my story. “I know just _____you feel,” she said. “We all feel like that when we’ve done_____ deceitful (欺 骗 的). I’m glad you told me about the pennies, and of course I’ll forgive you.” Grandma hugged me tight, and suddenly I felt as though a big stone was gone from my stomach.

1.A. handbag B. coat C. wallet D. pocket

2.A. gave B. served C. offered D. bought

3.A. laughed B. shouted C. smiled D. pointed

4.A. dollars B. pound C. cents D. change

5.A. as B. to C. out D. about

6.A. care B. use C. think D. like

7.A. bigger B. longer C. less D. shorter

8.A. lied B. laid C. lay D. lain

9.A. put back B. put in C. put out D. put up

10.A. found B. cost C. spent D. took

11.A. glad B. unhappy C. relaxed D. surprised

12.A. Since B. When C. If D. Though

13.A. shook B. refused C. agreed D. nodded

14.A. where B. why C. how D. when

15.A. something B. nothing C. anybody D. everybody

1.C 2.B 3.C 4.D 5.D 6.A 7.B 8.B 9.A 10.C 11.B 12.B 13.D 14.C 15.A 【解析】文章讲述了作者去给奶奶买酵母,然后偷偷用零钱买了两块糖,没有告诉奶奶,后来因为对奶奶撒谎感觉愧疚,终于告诉奶奶真想,奶奶原谅了他,他感觉心里一块石头落了地。 1.句...

① My little sister is spoilt(宠坏的). She has Dad wrapped around her finger. If I had done or said some of the things that she does when I was her age, I would have been in big trouble. Not her- she's Daddy’s girl. She’s three.

②An example: Dad asked her to get his glasses from the kitchen. My sister said, “You’ve got legs. You get them..” When he asked again, she said, "Benny’s got legs. He can get them. "Mum and Dad thought she was funny. I just thought she was rude.

③One night she woke Dad and said she dreamed that "Benny was fighting a witch (巫婆)."Mum and Dad let her sleep in their bed the rest of the night. I never slept in their bed- not that I would have wanted to. She is so spoilt.

④One time at the beach after she'd been playing in the surf with Mum, my sister shouted that an "octopus’s tentacles" had bitten (咬) her. Dad laughed his head off. It wasn't that funny. She was certainly imagining. I knew that's what she thought as I'd done a project on animals for school.

⑤She likes to do homework when I do mine. She sits next to me and pretends to write pages of homework. It's just letters such as the letters in her name that she repeats for row after row. Mum says she s just trying to be like me but it drives me crazy when I'm trying to fix my attention on my work.

⑥She took her favorite book, Animalia, to Kindy(幼儿园) this morning. When dad and I collected her from Kindy this afternoon, a boy had taken her book out of her locker and was being really careless with the pages. I could tell she didn’t like him having her book. I took the book off the boy and told him to treat books nicely. My sister looked very happy.

⑦Later my Dad told me that my sister admires me. I guess that’s pretty cool.

1.Which of the following shows the structure(结构)of the whole passage?

2.What does the underlined sentence in Paragraph ②show?

A. The sister is worried about Benny’s legs

B. The sister doesn’t want to help her Dad

C. The sister is just playing a joke on Benny.

D. The sister thinks she can’t get the glasses at all.

3.How does the sister feel about her brother?

A. She likes him very much.

B. She is jealous(嫉妒) of him

C. She is afraid of him

D. She wants his attention all the time

4.According to the passage, the writer is ____________.

A. proud and lucky B. annoyed but thankful

C. angry and hurt D. jealous but protective

1.B 2.B 3.A 4.D 【解析】本文主要讲述了作者对妹妹的情感。 1.本题考查文章的整体结构。第一段说明妹妹是被宠坏的。二,三,四,五段是举例说明第一段说的观点;第六段是说作者保护妹妹;第七段总结全文:妹妹羡慕 “我”, “我”感觉很好。故选B。 2.推理判断题。第一段亮明了观点:妹妹被宠坏了。第二段是在举例证明这一观点:爸爸让她去厨房帮他拿眼镜,妹妹找...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网