题目内容
20.I was born in 1980,in a small village which is about 200kilometers from the capital city of my province.I was born into a lower-class family living in a rural(乡村的)society,from which I could get almost anything I wanted as a child.I was admitted into(允许进入)an elementary school in 1987without having gone to a kindergarten(幼儿园).However,my father taught me how to read and write every evening before sending me to school.He taught me so well that I could read and write very well when I went to school.In 1993,I moved to another town far from home to study in a private Islamic(伊斯兰的) Junior High School,and in 1996I continued my study in a state Islamic Senior High School.After finishing my Senior High School,I moved to another town to continue my study in a state Institute of Islamic Studies.
I had never planned to study in Europe,and never dreamt of studying in the Netherlands(荷兰).I thought it was almost impossible for me.However,I just got the information about the program from my friends,sent in the application(申请) form,was interviewed,and finally here I am in the Netherlands.I did not do anything special and I did not do any serious preparation as many of my friends did,but finally it is me that is here in the Netherlands.
71.Did the writer study in the Netherlands at last?
Yes.
72.When was the writer born?In 1980.
73.Who taught the writer to read and write every evening before sending him to school?The writer's father.
74.Where did the writer study in 1996?
In a State Islamic Senior High School..
分析 短文讲了作者出生在一个农村的家庭,详细的介绍了作者从小时候直到荷兰学习这些年期间的学习经历.
解答 答案:71.Yes. 细节推理题.根据最后一段最后一句but finally it is me that is here in the Netherlands.但最后我是在荷兰.可知作者最后是在荷兰学习.故答案为Yes.
72.In 1980.细节理解题.根据第一段第一句I was born in 1980,我出生在1980年.可知作者出生在1980年.故答案为In 1980.
73.The writer's father.细节理解题.根据第二段第一行句子However,my father taught me how to read and write every evening before sending me to school.然而,每天晚上送我去学校之前我的父亲教我如何读和写.可知是作者的父亲教我如何读和写.故答案为The writer's father.
74.In a State Islamic Senior High School.细节理解题.根据第二段第三行句子and in 1996 I continued my study in a state Islamic Senior High School.在1996年我继续在伊斯兰的一所高中学习.可知在1996年我继续在伊斯兰的一所高中学习.故答案为In a State Islamic Senior High School.
点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.
练习册系列答案
相关题目
11.They ______ some clubs at school.
| A. | have | B. | has | C. | are | D. | is |
5.根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项.
A:Hello,the Basketball Club.(1)D
B:Yes,please.I want to join the Basketball Club.
A:All right.(2)B
B:Lucy Smith.
A:How old are you?
B:Thirteen.
A:OK.(3)A.
B:773--5488.
A:(4)C.
B:Yes,I can.But I can't play it very well.
A:Any hobbies(爱好)?
B:I like drawing and playing the piano.
A:(5)G.
B:Yes.It's lucy912@126.com.
A:Thank you.Bye!
| A.And what's your phone number,please? B.May I have your name,please? C.Can you play basketball? D.Can I help you? E.Do your like playing sports? F.Excuse me. G.Do you have an e-mail address? |
B:Yes,please.I want to join the Basketball Club.
A:All right.(2)B
B:Lucy Smith.
A:How old are you?
B:Thirteen.
A:OK.(3)A.
B:773--5488.
A:(4)C.
B:Yes,I can.But I can't play it very well.
A:Any hobbies(爱好)?
B:I like drawing and playing the piano.
A:(5)G.
B:Yes.It's lucy912@126.com.
A:Thank you.Bye!
11.Max is one of _____teachers in our school,and he teaches better than ____teacher here.( )
| A. | the famousest; any other | B. | the most famous; any | ||
| C. | the most famous; any other | D. | the famousest; the other |
12.
66.Ten and two istwelve.
67.-Let mehelpyou.
-Thank you very much.
68.I can see elevenbuses.
69.Tom is from Japan,buthe is in China now.
70.-How do youspell"please"?
-P-L-E-A-S-E,please.
| bus spell help but twelve |
67.-Let mehelpyou.
-Thank you very much.
68.I can see elevenbuses.
69.Tom is from Japan,buthe is in China now.
70.-How do youspell"please"?
-P-L-E-A-S-E,please.