题目内容
【题目】![]()
Jose Cruz’s South Texas community is 99 percent Spanish. Although their dependence on Spanish could be seen as something that makes life in America more difficult, Jose and his high school classmates found a way of turning the disadvantage into an advantage. They founded the Spanish Immersion Institute ( 学 院 ). The institute allows visitors from around the country to live with a local host family and attend classes. The four-week program is run by local youth (most of the program’s tutors are teenagers, while many students are adults), and the goal is to develop cross-cultural understanding. Jose is now studying pre-med at Yale University and hopes to become a doctor.
![]()
Though only in her late teens, Krisina Ivanova has been a gymnast(体操 运动员) for seven years. After six years of gymnastics training in Russia, she knew she wanted to be part of the troupe (剧团) after her father joined. When another performer left, she auditioned and got the job. Being with the circus has provided her with some unusual opportunities. She has been able to travel all over the world. And unlike many kids, Kristina is trilingual. She speaks Russian, English, and French, the language used in Cirque du Soleil schools.
![]()
As a rising star in the world of professional golf, Se Ri Pak earned the nickname “The Magic Princess.” At 20, the rookie has become one of the youngest players to win a major match. Most amazingly, she accomplished this after playing the game for only six years. When she won, the president of South Korea sent his personal congratulations. The success comes as no surprise to Se Ri, however. She had predicted that she would win tournaments during her first year in major matches.
【1】Who is a college student?
A.Jose.B.Kristina.C.Se Ri Pak.D.Not clear.
【2】Which of the following statement is correct?
A.People can learn Spanish at the Spanish Immersion Institute.
B.Se Ri Pak was 14 years old when she started playing golf.
C.Kristina can speak Russian, English and Chinese.
D.Se Ri Pak didn’t expect to win tournaments.
【3】What does “rookie” in the third paragraph mean?
A.an experienced personB.a beginner
C.a faithful personD.a hard-working person
【4】You might read this passage in a .
A.science fictionB.novelC.magazineD.a comic book
【5】Which of the following description is TRUE about ALL the three persons?
A.They make contributions to the society.B.They have unusual experiences.
C.They gain personal achievements.D.They are young and gifted.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】
文章大意:Jose Cruz的南德州社区99%是西班牙人。尽管他们对西班牙语的依赖可以被看作是使美国生活更加困难的事情,但何塞和他的高中同学找到了一种将劣势转化为优势的方法。尽管克里斯蒂娜·伊万诺娃只有十几岁,但她已经当了七年体操运动员。在俄罗斯接受了六年的体操训练后,她想加入剧团。她说俄语、英语和法语。作为职业高尔夫界的后起之秀,塞丽柏赢得了“魔法公主”的绰号,20岁的她成为最年轻的赢得一场重要比赛的球员之一。她获胜时,韩国总统亲自向她表示祝贺。然而,这一成功对塞里来说并不奇怪。
【1】细节理解题。根据Jose is now studying pre-med at Yale University and hopes to become a doctor. 何塞现在在耶鲁大学攻读医学预科,希望成为一名医生。可知,故选A。
【2】推理判断题。根据Although their dependence on Spanish could be seen as something that makes life in America more difficult, 尽管他们对西班牙语的依赖可以被看作是使美国生活更加困难的事情,可知,A是错误的;根据She speaks Russian, English, andFrench, the language used in Cirque du Soleil schools. 她说俄语、英语和法语,这是太阳马戏团学校使用的语言。可知,C是错误的;根据She had predicted that she would win tournaments during her first year in major matches. 她曾预言她将在第一年的主要比赛中赢得比赛。可知,D是错误的,故选B。
【3】词义猜测题。根据As a rising star in the world of professional golf, Se Ri Pak earned the nickname “The Magic Princess.”At 20, the rookie has became one of the youngest players to win a major match. 作为职业高尔夫界的后起之秀,塞丽柏赢得了“魔王公主”的绰号,这位20岁的新秀已经成为最年轻赢得一场重要比赛的球员之一。可知,第三段中的“rookie”是初学者意思,故选B。
【4】理解猜测题。根据文字内容可知,文章介绍了年轻有为的三名青年。最有可能读到的地方应该是面向青少年的杂志。此空故选C。
【5】推理判断题。关于这三个人,根据Jose is now studying pre-med at Yale University and hopes to become a doctor. 现在在耶鲁大学攻读医学预科,希望成为一名医生。可知Jose现在还在上大学,还没来得及为社会做贡献。A.是错误的;根据Though only in her late teens, Krisina Ivanova has been a gymnast(体操 运动员) for seven years. 尽管克里斯蒂娜·伊万诺娃只有十几岁,但她已经当了七年体操运动员。可知,克里斯蒂娜·伊万诺娃有着不同寻常的经历。但是第一名青年Jose经历没有什么不同之处。B是错误的;根据As a rising star in the world of professional golf, Se Ri Pak earned the nickname “The Magic Princess.” At 20, the rookie has become one of the youngest players to win a major match. 作为职业高尔夫界的后起之秀,塞丽柏赢得了“魔王公主”的绰号,20岁的他已经成为最年轻赢得一场重要比赛的球员之一。可知,塞丽柏获得个人成就。但是Jose及第二名运动员还没获得个人成就。故C是错误的;关于这三个人,从文章内容可以看出,他们年轻而且有天赋。故D是正确的。