题目内容
【题目】 Are you a good helper in the kitchen? Flynn McGarry, from the US, does more than that. The 15-year-old boy began cooking at the age of ten. And it is surprised that he has his own restaurant now.
McGarry practiced his cookery skills (技能) after school. He taught himself from books and the internet. The boy really loves cooking. In his room, there are no video games but cooking tools (工具). He turned his room into an experimental (实验的) kitchen called Club Eureka.
Today, Club Eureka is very popular and it has served many people. Even many famous people pay around $ 160 per person to eat in McGarry’s Club Eureka. The New York Times magazine described his food as “creative”.
As for the future, McGarry wants to open a Michelin-Starred restaurant. He hopes to make it one of the world’s 50 Best and “maybe top 5”.
请你根据短文内容,将每小题的一个最佳选项的字母标号填入题前括号内。
【1】When did McGarry begin to learn cooking?
A.When he was five.B.When he was ten.C.When he was fifteen.
【2】Who taught McGarry cookery skills?
A.His parents.B.His teachers.C.He himself.
【3】Why did McGarry learn cooking?
A.Because he loves cooking.
B.Because he wanted to make money.
C.Because his parents asked him to learn cooking.
【4】Which of the following is NOT true about Club Eureka?
A.McGarry is the owner.B.The food is free.C.McGarry is the cook.
【5】What does McGarry want to do in the future?
A.To have an experimental kitchen.
B.To have a world’s top restaurant.
C.To cook for famous people.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】B
【5】B
【解析】
本文是一篇关于人物报道的记叙文,报道了十五岁男孩McGarry开餐馆的故事。McGarry10岁时开始学烹饪,在放学后他会从书上、互联网学,对烹饪有极大的热爱,如今他已招待了包括名人在内的许多人,所做的食物也受到杂志好评,他希望开一家米其林餐厅进入世界50强甚至进入前五。
【1】
细节理解题,根据第一段The 15-year-old boy begancookingattheageoften.这个15岁的男孩十岁开始烹饪,故选B。
【2】
细节理解题,根据第二段Hetaughthimselffrombooksand the internet.他从书本和网络上自学,可知他为自学,故选C。
【3】
细节理解题,根据第二段“Theboyreallylovescooking.这孩子真的很喜欢烹饪”,故选A。
【4】
正误判断题,A项,根据第二段最后一句 He turned his room into an experimental (实验的) kitchen called Club Eureka.可知,McGarry将自己的房间变成了一个实验厨房,称之为Eureka俱乐部,所以他是俱乐部的所有者。所以A项正确。B项,根据第三段第一句Today,manyfamouspeoplepayaround$160perpersontoeatinMcGarry’sClubEureka可知,去那吃饭每人要付将近160美元,并非免费,所以B项错误。C项,根据第二段第三、四句The boy really loves cooking. In his room, there are no video games but cooking tools .可知,他很喜欢烹饪,房间里都是厨具,由此可以推知,他是这个俱乐部的厨师。所以C项正确。题干要求选择错误(NOTtrue)的选项,B项符合题意,故选B。
【5】
细节理解题,根据最后一段“As for the future, McGarry wants to open a Michelin-Starred restaurant. He hopes to make it one of the world’s 50 Best and “maybe top 5.至于未来,McGarry想开一个米其林星级餐厅,他希望使它成为世界上50强,也许前5”可知他的愿望是拥有世界的顶级餐厅,故选B。
【题目】任务型阅读 根据短文内容完成表格中所缺信息,在答题卷上相应的横线上填写答案,每空限填一个单词。
If your math teacher assigns(分派) five problems you should do six. If your Chinese teacher assigns eight pages of reading, you should read nine. The more you practice, the more you learn.
Studying is a matter of personal preference(偏爱), so choose the way you are most comfortable with. Some people like working at night when the house is quiet, while others like doing their work early in the morning. Still others like studying as soon as they arrive home from school while the work is fresh in their minds. No matter which way you use, try to do your best.
Studying is your business and business comes before entertainment(娱乐). When you are studying, phone calls should go unanswered, TV shows unwatched, snacks uneaten. Studying is the only thing in your mind. Nothing can pull you away from what you are studying.
Studying is like eating. You chew(咀嚼) it one bite at a time. You can plan what to do today, but don't do too much. When you can't finish the work you planned to do, you may lose confidence. On the other hand, you will not study well without a good plan. It all depends on how you arrange your time.
The students who hand in a clearly written paper is already half way to an A. Neat(工整的) papers are likely to get higher marks than sloppy(被泼水弄湿的) ones. When you write neatly and do your work carefully, the thoughts in your mind are clear. You are able to make fewer mistakes.
How to improve your studies | |
Passage outline | Supporting details |
Do more than you are asked | Do more than your teacher asks you to |
Choose ways | ◆ Some people like working on a quiet night, |
Put study before entertainment | Fix all your on what you are studying. |
Plan your time well | ◆ Don't try to do much at a time. |
Keep your papers neat | ◆ Clearly-written papers are more likely to get better marks than sloppy ones. |