题目内容
Early to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy and wise.
This is an old English saying (谚语). It means that we should go to bed early at night and get up early in the morning. If we do, we shall be healthy. We shall also be rich and clever.
Is this true? Perhaps it is. The body must have enough sleep. Children of your age need ten hours’ sleep every night. If you go to bed late, you can’t have enough sleep. Then you can’t think carefully and your homework will be wrong. You will not be wise and you may not become wealthy!
Some people go to bed late at night and get up late in the morning. This is not good for them. We should sleep at night when it is dark. The dark helps us sleep well. When the daylight comes, we should get up. This is the time for exercise. If the body is not used, it will become weak. Exercise keeps it strong.
Exercise helps the blood (血液) to move around inside the body. Blood takes nutrition (营养) to all parts of our bodies. The brains (大脑) in our heads also need blood. We think with our brains. If we keep our bodies healthy, and take exercise, we can think better!
Our bodies also need air to breathe (呼吸). Without air we will die. Get up early in the morning and we can have plenty of clean, fresh air. That will keep us healthy and happy.
根据短文内容,选择正确答案。
1.The old English saying tells us _______.
A. how to make more money
B. when we should get up
C. it is important to go to bed and get up early
D. to stay up late
2.A child needs at least _______ hours’ sleep every night.
A. 7B. 8C. 9D. 10
3.If you want to make your body strong, you should _______.
A. exercise oftenB. have enough sleep
C. go to bed earlyD. get up early
4._______ provides nutrition for our brains.
A. AirB. BloodC. ExerciseD. Sleep
5.Which of the following statements is Not true?
A. Enough sleep makes you think carefully.
B. The more sleep you have, the cleverer you are.
C. Dark is good for sleeping.
D. People will die without air.
1.C
2.D
3.A
4.B
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文中作者主要本文由一句谚语引出早起早睡对我们青少年的重要性,并介绍了要想保持健康就要确保充足的睡眠和多锻炼,呼吸新鲜空气等。
1.
2.
3.
4.
5.
考点:健康类短文阅读。
补全对话。(5分)
A:Hi, Linda! ___1.____
B:Good afternoon, Betty! I’m feeling better now.
A:________ 2._______
B:The doctor said I had broken my leg. I can’t stand up. ______3._______
A:____ 4.______ How did it happen?
B:On my way home yesterday, I stepped on a banana peel and slipped(滑到.
A:Bad luck.
B: I think everyone should take care of our city’s environment. Littering (扔垃圾) is a very bad habit.
A:______5._____ I hope you’ll be better soon. Don’t worry about your lessons. We’ll help you.
What did the doctor say? B. I’m sorry to hear that. C. You are right. D.How are you feeling about? E. I should be in bed for a few days. |