题目内容

【题目】I once knew a man who was rich in his love for birds, and in their love for him . He lived in a grove full of all kinds of trees. He had no wife or children in his home. He was an old man with blue and kind eyes, and a voice that the birds loved.

While he was at work in the grove, the birds came close to pick up the worms(蠕虫) in the fresh earth he dug up. At first, they kept their distance from him, but they soon found he was a kind man, and would not hurt them, but liked to have them near him.

They knew this by his kind eyes and voice, which tell what is in the heart. So, day by day their faith in his love grew in them.

All the birds of the grove were soon his fast friends. They were on the watch for him, and would fly down from the green tree tops to greet him with their chirp(叽叽喳喳叫).

When he had no work to do, he took bread with him, and dropped the pieces on the ground. Down they would dart(俯冲) on his head and feet to catch them as they fell from his hand.

He showed me how they loved him, He put a piece of bread in his mouth, with one end of it out of his lips, Down they came like bees at a flower, and flew off with it piece by piece,

When they thought he slept too long in the morning, they would fly in and_____________.

They went with him to church, and while he sang his hymns in it, they sat in the trees, and sang their praises.

So the love and trust of birds were a joy to the old man all his life long.

【1】The birds didn't get close to the old man at first because_____.

A. he often hurt them

B. he disliked them near him

C. they knew little about him

D. they got no food from him

【2】The underlined word "faith" in Paragraph 3 means______ in Chinese.

A.承诺 B.祝福 C.希望 D. 信任

【3】Which of the following is the best expression to fill in the blank in the passage?

A. follow him here and there

B. call him up with their chirp

C. drop pieces of bread on him

D. look for worms in the house

【4】It can be learnt from the story that______.

A. birds are human's best friends

B. everyone gets on well with animals

C. one can get love in return for giving love

D. a person who loves birds is warm-hearted

【答案】

【1】C

【2】D

【3】B

【4】C

【解析】

试题分析:本文讲述了一个住在小树林里的人,每天和鸟相伴,和鸟建立了深厚的友情。他在树林里工作的时候,鸟就在地上吃他翻土出来的虫子。开始时这些鸟并不敢靠近他,怕受到伤害,但很快就发现他是个好人,渐渐地开始信任他,慢慢地建立起很融洽的感情。这些鸟对他的信任和爱是这位老人一生中很大的喜悦。

【1】C细节理解题。文章原文说到At first, they kept their distance from him, but they soon found he was a kind man, and would not hurt them, but liked to have them near him.起初他们和他保持距离,但很快就发现他是一个好人,不会伤害他们,反而喜欢他们接近他。所以那些鸟开始不接近他是因为对他不了解,怕他伤害它们,故选C。

【2】D词义猜测题。文中原句是They knew this by his kind eyes and voice, which tell what is in the heart. So, day by day their faith in his love grew in them.他们从他那友好的眼睛和声音里知道这的,所以,日复一日,它们对于他的爱的信任在它们的心中成长起来。这里的this代指的上文提到的知道他是个好人,所以这里应该说是鸟对于这个人的信任建立起来了。故选D。

【3】B推理判断题。文中原句When they thought he slept too long in the morning, they would fly in and_____________.当它们认为他早上睡得时间太长时,它们会飞过来……根据前半句话可以推测,这里鸟们觉得他睡得时间太长,所以应该会叫醒他。故选B。

【4】C推理判断题。本文讲述的是一个人和鸟之间发生的故事,开始时鸟对人是有戒备心理的,当它们感受到人的善意的时候,也用善意回报他,所以本文可以告诉我们付出爱就可以收获爱。并没有提到鸟是人类最好的朋友,也没有说每个人都能和动物友好相处,更不能推测出喜爱鸟的人都是热心肠。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。
In America, when people say “man's best friend”, they don't mean another person. Instead, they are talking about a lovely animal—a dog! These words show the friendship between people and animals. Dogs and other pets can give joy to people's lives. Some people think of their pets as their children. Some people even leave all their money to their pets when they die!
Animals can help people, too. Dogs can be taught to be the “eyes” for a blind person or “ears” for a deaf person. Scientists have found that pets help people live longer! They make people happier, too. Because of that, they bring animals into hospitals for “visits”.
Americans hold “Be Kind to Animals Week” in the first week of May. Pet shows are held during the week. Even if you don't live in America, you, too, can do this. How? First think about how animals make your life richer. If you have a pet, take more time this week to play with it. Remember to give it delicious food.
If you don't have a pet, be kind to animals around you. For example, if you see a street dog, just leave it alone, or make friends with it. If others around you do bad things to animals, try to speak up. As people, we must protect animals who can't speak for themselves.
(1)“Some people even leave all their money to their pets when they die!” is used to say that ________.
A.pets have the right to inherit (继承) money
B.money can make pets happy
C.it's the best way to spend money
D.some pets are as important to their owners as their children
(2)According to the passage, scientists bring the dogs to hospital because____.
A.they are ill and they need to see the doctor
B.they can make the patients happier
C.they can help the doctor find out the problems
D.the doctors can do experiment on them
(3)What is the main idea of the passage?
A.A lot of people are interested in dogs.
B.Dogs can help people do many things.
C.Pets are lovely and need care and protection.
D.We have done a lot of things for pets.

【题目】任务型阅读.
Confidence is very important in daily life. It can help you to develop a healthy attitude (态度). A study shows that the people who are more confident are much happier. They can have more chances to make themselves successful. The following is about how to be more confident.
Speak loud. When you are not confident, you can't do well what you want to do. You speak in a voice so low that other people can hardly hear you. Try to speak loud enough so that people can hear you clearly. The high voice can help you become more confident.
Play sports. Physical exercise makes you tired but completely relaxed. A strong body helps you be full of confidence.
Encourage yourself. To see how many things you have done well, you can write down a list of things you did during the day. Did you finish your homework? Did you tell a joke that made everybody laugh? Give yourself praise for the good things you've done.
Pick up a hobby. If you like singing, sing as much as you can. In some ways, a hobby can make you outstanding. And it will make you happy and confident.
Get rid of (消除) fear. Fear comes along with failure (失败). But it's easy to overcome (克服) if you know that failure is part of your life. Don't hide your head just because you said something stupid last time. Try to start again and believe you can do better.

Being confident

Advantages

Help you develop a healthy attitude.
Confident people will feel much happier.
Confident people will have more easily

of being confident

Speak aloud to make people hear you clearly

physical exercise makes you tired but relaxed.
down a list of things you did during the day and praise for good things

Pick up a hobby to make you outstanding
Try not to be because failure is part of your life.
Try to start again and believe yourself.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网