题目内容
【题目】 It's Monday. I stay with my buddy until I say goodbye around midnight.
My car is parked on the street. As I get in, someone opens my door. It's a man holding a gun.
"Get out of the car!" he barks.
I step out. Another man pushes me into the backseat. We begin driving.
"Where's your money?" one shouts.
"I only have $400 in my account. You can check it through my phone and here's my password," I say. "You can have anything you want. Just let me get back to my family."
"If you're lying," he says, "I'll kill you."
When they see I'm not lying, they ask if my friend has money at the house where they picked me up.
"Maybe, " I say. "If he does, he'll give you whatever he has."
We drive back to my friend's house. I am led to the door, feeling a gun against my back. Before my friend opens the door, one man suddenly rushes me back into the car. I hear them arguing, wondering if my friend has called the police.
Now we're driving, and I have no idea where we are. I try to think of my mum, who is all I have left.
Then the car stops. I'm pulled out and pushed onto the road. I tell myself I can't die this way. Just then, I hear the sound of a police car, so do the men. They jump into my car and speed away. I'm left alone. I am alive.
I stand up and run to a car park, where the lights are on. I knock on a door.
A man opens the door, with a handgun.
"I've just been robbed and kidnapped," I say. "Can you please call the police?"
"Go away," he shouts. I turn back to run.
I run to a gas station. The light is on, but nobody is there. The pay phone has a broken line hanging from it. I fall to the ground, crying hopelessly, when a couple pulls in.
"Are you OK?" the woman asks.
"I was robbed and kidnapped," I say. "Please, I just need some help."
"That's all you need me to do?" she says in a motherly way. "We're going to wait for the police to get here."
【1】Who helped the writer out in the end?
A.His friend.B.A couple.C.His mum.D.A policeman.
【2】According to the passage, which of the following is TRUE?
A.The robbers robbed the writer's friend.B.The man at the car park called the police.
C.The robbers drove the writer's car away.D.The writer had no money in his bank account.
【3】How does the writer probably feel when the woman offers to wait for the police to get here?
A.Nervous and funny.B.Brave and confident.
C.Safe and touched.D.Common and satisfied.
【4】Which of the following could be the best title of the passage?
A.Help, finally, is on the wayB.Don't fight back when you are kidnapped
C.Always have some money with youD.Don't stay with your buddy till midnight
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】A
【解析】
本文是篇记叙文,主要讲述了作者被劫持后的经历,最后在一对情侣的帮助下成功获救。
【1】细节理解题。根据倒数第四段最后一句“I fall to the ground, crying hopelessly, when a couple pulls in.”,可知最后是一对情侣帮助了作者。故选B。
【2】推理判断题。根据第十段中“Before my friend opens the door, one man suddenly rushes me back into the car.”在朋友开门前,其中一个绑匪突然把作者赶回车里,可知他们并没有打劫作者的朋友,A错误;根据第十六段“"Go away," he shouts. I turn back to run.”,可知那个人并没有帮助作者,而是赶走了他,B错误;根据第十二段“They jump into my car and speed away. I'm left alone.”,可知两个劫匪把作者的车开走了,把他一人扔在了路上,C正确;根据第六段“I only have $400 in my account”,可知作者账户里由400美元,D错误;题干要求选出正确的。故选C。
【3】推理判断题。根据最后一段中“she says in a motherly way”她用母亲般的语气对作者说话,可推断作者是感觉安全的,同时她在困难中伸出援手,让作者也很感动。故选C。
【4】最佳标题题。通读文章,本文主要讲述作者遭遇打劫,向人求助却惨遭拒绝,最后在一对情侣的帮助下获救,帮助可能会迟一点来,但它始终在路上。故选A。