题目内容

【题目】 It's Monday. I stay with my buddy until I say goodbye around midnight.

My car is parked on the street. As I get in, someone opens my door. It's a man holding a gun.

"Get out of the car!" he barks.

I step out. Another man pushes me into the backseat. We begin driving.

"Where's your money?" one shouts.

"I only have $400 in my account. You can check it through my phone and here's my password," I say. "You can have anything you want. Just let me get back to my family."

"If you're lying," he says, "I'll kill you."

When they see I'm not lying, they ask if my friend has money at the house where they picked me up.

"Maybe, " I say. "If he does, he'll give you whatever he has."

We drive back to my friend's house. I am led to the door, feeling a gun against my back. Before my friend opens the door, one man suddenly rushes me back into the car. I hear them arguing, wondering if my friend has called the police.

Now we're driving, and I have no idea where we are. I try to think of my mum, who is all I have left.

Then the car stops. I'm pulled out and pushed onto the road. I tell myself I can't die this way. Just then, I hear the sound of a police car, so do the men. They jump into my car and speed away. I'm left alone. I am alive.

I stand up and run to a car park, where the lights are on. I knock on a door.

A man opens the door, with a handgun.

"I've just been robbed and kidnapped," I say. "Can you please call the police?"

"Go away," he shouts. I turn back to run.

I run to a gas station. The light is on, but nobody is there. The pay phone has a broken line hanging from it. I fall to the ground, crying hopelessly, when a couple pulls in.

"Are you OK?" the woman asks.

"I was robbed and kidnapped," I say. "Please, I just need some help."

"That's all you need me to do?" she says in a motherly way. "We're going to wait for the police to get here."

1Who helped the writer out in the end?

A.His friend.B.A couple.C.His mum.D.A policeman.

2According to the passage, which of the following is TRUE?

A.The robbers robbed the writer's friend.B.The man at the car park called the police.

C.The robbers drove the writer's car away.D.The writer had no money in his bank account.

3How does the writer probably feel when the woman offers to wait for the police to get here?

A.Nervous and funny.B.Brave and confident.

C.Safe and touched.D.Common and satisfied.

4Which of the following could be the best title of the passage?

A.Help, finally, is on the wayB.Don't fight back when you are kidnapped

C.Always have some money with youD.Don't stay with your buddy till midnight

【答案】

1B

2C

3C

4A

【解析】

本文是篇记叙文,主要讲述了作者被劫持后的经历,最后在一对情侣的帮助下成功获救。

1细节理解题。根据倒数第四段最后一句“I fall to the ground, crying hopelessly, when a couple pulls in.”,可知最后是一对情侣帮助了作者。故选B

2推理判断题。根据第十段中“Before my friend opens the door, one man suddenly rushes me back into the car.”在朋友开门前,其中一个绑匪突然把作者赶回车里,可知他们并没有打劫作者的朋友,A错误;根据第十六段“"Go away," he shouts. I turn back to run.”,可知那个人并没有帮助作者,而是赶走了他,B错误;根据第十二段“They jump into my car and speed away. I'm left alone.”,可知两个劫匪把作者的车开走了,把他一人扔在了路上,C正确;根据第六段“I only have $400 in my account”,可知作者账户里由400美元,D错误;题干要求选出正确的。故选C

3推理判断题。根据最后一段中“she says in a motherly way”她用母亲般的语气对作者说话,可推断作者是感觉安全的,同时她在困难中伸出援手,让作者也很感动。故选C

4最佳标题题。通读文章,本文主要讲述作者遭遇打劫,向人求助却惨遭拒绝,最后在一对情侣的帮助下获救,帮助可能会迟一点来,但它始终在路上。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In the US Mother’s Day is a holiday on the second Sunday in May. It is a day when children give their mothers cards , presents and flowers.

One of the best ways to celebrate Mother’s Day is to give your mother the day off. Let her have a good rest while other members of the family do the housework.

Many families begin Mother’s Day with breakfast in bed. Usually dad and the children will let mum sleep late as they go into the kitchen(厨房) and get ready for her favorite meal. A Mother’s Day breakfast can make anything your mum likes.

After the food is cooked, keep everything nicely on a plate. Don’t forget to put the bottle with only one flower. It’s spring here, the children can pick the nicest flowers from the garden outside. When everything is ready, carefully carry the plate and mum’s favorite books and newspapers up to her bedroom. Cards and small presents from the children can be put on the plate before they are given to mum in bed.

Many families take mum out to her favorite restaurant for a meal. It is a good day to let your mum rest and let her see what a wonderful family she has.

1Mother’s Day is ______.

A.a day when mothers work hardB.on the first day of the second week in May in America.

C.a day when fathers cook for mothersD.only in America

2Children can’t _____on Mother’s Day.

A.send their mothers presentsB.let their mothers sleep late

C.let their mothers do the houseworkD.cook a delicious meal for their mothers

3Mother’s Day begins with ______.

A.breakfast in bedB.breakfast at the table

C.supper at midnightD.a family dinner

4Which of the following is Not true about Mother’s Day?

A.Mother’s Day comes in spring.

B.Children put different kinds of flowers in the bottle for their mothers.

C.Put cards on the plate and send them to moms’ bedrooms.

D.It’s important for a mother to see that she has a happy family.

【题目】 Crop Circle(麦田怪圈), first appeared in 1647 in England on the earth, has a lone history with 365 years.But t didn’t get much attention until the first modern crop circles appeared in Britain in 1972.From then on,more than 200 such crop circles appeared in the field all over the world, especially in South Africa.

Many scientists work really hard to find out how these amazing works came out. Unfortunately, until now, no one could tell clearly how these circles are formed.

In general,there are the following explanations:the first one is the earth’s magnetism(地磁), which is said that it is the magnetism form the earth that makes them. The second explanation is the effect of tornado(龙卷风). The third one thinks these circles are the predictions of some kind of disaster. Also, some people believe it’s a great work from the creature outside the earth.And the last one is that some think they are made by human beings as a trick.

In a word, people still cannot tell exactly how those circles appeared. As the time goes, I believe that one day we could find out the reason why they are formed.

1In which year was the article written?

It was written _____.

2When and where did the first modern crop circles appear?

They appeared _____.

3How many kinds of explanations are mentioned in the passage?

There are _____ explanations for Crop Circle in the passage.

4What’s the writer's opinion about the Crop Circle?

The writer thinks the reason why they are formed will _____ someday.

5What does the passage mainly talk about?

It tells us some information about _____.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网