题目内容
【题目】
Club A Open hour: 5:00 p.m.—6:30 p.m. Day: Monday—Friday Activities: Beijing opera (京剧), playing the lute (琵琶) Age: 8 to 12 Telephone: 88830401 | Club B Open hour: 5:30 p.m.—6:30 p.m. Day: Thursday and Friday Activities: Making cards, drawing pictures Age: 12 to 16 Telephone: 88930501 |
Club C Open hour: 4:50 p.m.—6:00 p.m. Day: Thursday Activities: Computers, dancing Age: 10 to 13 Telephone: 88730401 | Club D Open hour: 3:30 p.m.—4:50 p.m. Day: Monday—Friday Activities: Making cakes, singing Age: 15 to 17 Telephone: 88940302 |
【1】You can go to_______ if you like drawing pictures.
A. Club A B. Club B C. Club C D. Club D
【2】Jim can call_______ if he wants to know something about computers.
A. 88730401 B. 88940302 C. 88830401 D. 88930501
【3】_______ is the best for you if you have time from 3:00 to 5:00 in the afternoon.
A. Club A B. Club B C. Club C D. Club D
【4】Jane can learn to _______ if she is 9 years old.
A. make cards B. make cakes C. play the lute D. draw pictures
【5】Where can you read the passage?
A. In the school library. B. On clubs’ walls.
C. In a storybook. D. In an English book.
【答案】
【1】 B
【2】 A
【3】 D
【4】 C
【5】 B
【解析】
本文为四个俱乐部的广告介绍,包括开放时间、活动内容、适合的年龄段以及电话等。
【1】细节理解题。句意:如果你喜欢画画,你可以去_________。A俱乐部A;B俱乐部B;C俱乐部C;D俱乐部D。根据Club B表格中的信息:Activities: Making cards, drawing pictures. 可知答案应选B项。
【2】细节理解题。句意:Jim可以打________如果你想知道电脑方面的信息。根据Club C表格中的信息Activities: Computers, dancing;Telephone: 88730401可知答案应选A项。
【3】细节理解题。句意:如果你下午3点到5点有时间,__________最适合你。A俱乐部A;B俱乐部B;C俱乐部C;D俱乐部D。根据Club D表格中的信息Open hour: 3:30 p.m.—4:50 p.m.可知答案应选D项。
【4】细节理解题。句意:如果Jane9岁,她能学习__________. A制作卡片;B制作蛋糕;C弹琵琶;D绘画。根据Club A表格中的信息Activities: Beijing opera (京剧), playing the lute (琵琶) Age: 8 to 12可知她可以学习弹琵琶或唱京剧,故选C项。
【5】推理判断题。句意:我们可以在哪读到这篇文章?A在学校图书馆里;B在俱乐部的墙上;C在故事书中;D在英语书中。本文为俱乐部A、B、C、D的广告介绍,故选B项。
【题目】
Country | Soviet Union | The USA | China |
Date | 12 April, 1961 | 5 May, 1961 | 15 October, 2003 |
Astronaut | Yuri Gagarin | Alan Shepherd | Yang Liwei |
Age | 27 | 38 | 38 |
Spaceship | Vostok 1 | Mercury 3 | Shenzhou 5 |
Time | 1 hour 48 minutes | 15 minutes | 21 hours |
Height | 327 kilometers | 185 kilometers | 343 kilometers |
Circles around the Earth | 1 | 0 | 14 |
【1】The form above shows us________.
A.three journeys into space
B.differences between three spaceships
C.something about three famous astronauts
【2】________went into space first.
A.ChinaB.The USAC.Soviet Union
【3】According to the form, which of the following is true?
A.Yuri Gagarin was born on 12 April, 1961.
B.Shezhou 5 circled the earth 14 times.
C.Mercury 3 reached a height of 327 kilometers in space.