题目内容

【题目】词句运用:根据句意及所给首字母提示,写出所缺单词,每空一词。
(1)It is too noisy in the city. I want to live s quiet.
(2)She loves music, and she wants to be a m in the future.
(3)The boy went into his room t the window because he lost his key.
(4)When our team s in the basketball game, our classmates all cheered.
(5)Shanghai is a m city, but you can also see many old buildings there.

【答案】
(1)somewhere
(2)musician
(3)through
(4)scored
(5)modern
【解析】⑴句意:城市里太吵了,我想住在安静的地方。与in the city对应,此处指安静的“地方”,由首字母s和形容词后置可知用不定代词somewhere。所以答案是somewhere。
⑵句意:她爱音乐,她将来想当音乐家。根据music和首字母m可知为musician,所以答案是musician。
⑶句意:这个男孩通过窗户进入房间,因为他丢了钥匙。根据从句because he lost his key可知此处指进入房间的途径,结合首字母t可知答案为through。
⑷句意:当我们队在篮球赛中得了分的时候,我们的同学们都欢呼。根据basketball game和cheered可知是在得分的时候,结合首字母s可知单词score,根据主句谓语动词cheered可知用一般过去时,所以答案是scored。
⑸句意:上海是一个现代的城市,但是你也可以看到许多古老的建筑。由but和old可知此处是old的反义词,根据首字母m可知答案为modern。

练习册系列答案
相关题目

【题目】When does music in public places become noise pollution?

You may like at least some kind of music. But the problem is that, in lots of places, you’re made to hear somebody else’s choice in music. Say you’ve just landed at an airport. At the airport, the “background” (背景)music may be played loudly.

When you are on the way to your hotel, there may be another kind of music played by the taxi driver. Then you finally reach your hotel. But when you are taking the elevator(电梯),there is elevator music.

You go out to dinner and end up in a place where the owner of the restaurant thinks music will help make you eat more and spend more. Then a person playing the violin comes around. This is called the “music wallpaper”. It is to make you buy more and eat a lot. Even the government thinks this is “noise pollution,” especially when the music is too loud.

Noise pollution may be bad for our hearing. It’s also bad for some of our daily activities, such as sleeping, conversations and so on.

The fact that you can’t see, taste or smell it may help explain why it has not received as much attention as other kinds of pollution, such as air pollution or water pollution. The air around us is always filled with sounds, but most of us would not think we are surrounded(包围) by noise. This can be bad for our health. So many people like soft and quiet music in their house.

【1】 In the restaurant, the music is to make you _____________.

A. have a nice meal

B. eat more food and spend more money

C. enjoy some wonderful music

D. have a great time in the restaurant

【2】This passage doesn’t talk about ___________.

A. food pollution B. water pollution

C. air pollution D. noise pollution

【3】 Music in public places becomes noise pollution because __________.

A. it’s played at the airport

B. it’s played by the taxi driver

C. it’s played when you are taking the elevator

D. you are made to hear someone else’s choice in music

【4】From the passage we know that ___________.

A. music that is too loud is bad for our health

B. people pay as much attention to noise pollution as they do to air pollution

C. people like loud music in their house

D. most people think that there’s lots of noise around us

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网