题目内容

16.Most people want to be happy,but few know how to find happiness.Money and success alone do not bring lasting happiness.Aristotle,a Greek thinker,said,"Happiness depends upon ourselves."In other words,we make our own happiness.Here are a few suggestions to help you be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life.Too often,we spend so much time thinking about the future-for example,getting into college or getting a good job-that we fail to enjoy the present.You should enjoy life's simple pleasures,such as reading a good book,listening to your favorite music,or spending time with close friends.People who have several close friends often live happier and healthier lives.
Another secret of living a happy life is to be active.Many people go dancing or play sports.People can forget about their problems and only think about the activities.
Finally,many people find happiness in helping others.Studies show that people feel good when they spend their time helping others.If you want to feel happier,do good things for someone.You can help a friend with his or her studies,go shopping to buy food for an elderly person,or simply help out around the house by washing the dishes.
44.The best title of the passage isB.
A.Money Makes You Happy
B.The Secrets of Happiness
C.Ideas for Helping Other People to Be Happy
D.Good Friends Make You Happy
45.The second paragraph tells us thatC.
A.the more friends you have,the happier you will be
B.we shouldn't think about our future
C.happiness is to enjoy the simple things in life
D.some people fail to live a happy life
46.The writer thinks thatD.
A.everyone knows how to live a happier life
B.it's wrong to spend time on work
C.hobbies take up too much time
D.doing good things for someone can make you happier
47.Which of the following is not mentioned(提到) in the passage?B
A.Reading a good book.
B.Traveling to a foreign country.
C.Playing a sport.
D.Spending time with close friends.

分析 这篇短文主要介绍了幸福对每个人都很重要.大多数人都想要快乐,但很少有人知道如何找到幸福.金钱和成功并不能带来持久的快乐.幸福取决于自己.换句话说,我们创造自己的幸福.

解答 44-47:BCDB
44.B.主旨大意题.结合The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life可知这篇文章主要是告诉我们怎样找到幸福,幸福的秘诀,故选B.
45.C.细节理解题.结合The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life可知是告诉我们幸福就是享受生活中的小事,故选C.
46.D.细节理解题.根据文章内容people feel good when they volunteer their time to do many meaningful things for other people.If you want to feel happier,do something nice for someone.可知作者认为做好事能让人开心,故选D.
47.B.细节理解题,结合You should enjoy life's simple pleasures,such as reading a good book,listening to your favorite music,or spending time with close friends.Another secret of living a happy life is to be active.Many people go dancing or play sports.可知文章提到了看一本好书,做运动和好友一起,没提到旅行,故选B.

点评 本题首先要通读全文,了解大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意和词的搭配,并注意上下连贯,合乎逻辑,最后通读全文,细心检查.

练习册系列答案
相关题目
6.Mr.Smile changed his job.He and his wife moved to another town.They did not have many friends there,but they soon met a lot of interesting people.After a few weeks they often went to dinner or to parties at other people's homes.
One day Mrs.Smile said to her husband,"I think we have many friends now,and we must invite them to our place.What about a big party on December 5th?"
"Good idea!But how many will be there?"Mr.Smile asked."Don't invite too many."
Then Mrs.Smile began to write:"Party:6:00to 9:00p.m."
"That isn't very nice,"Mr.Smile said."You are telling people that they must go at 9:00."So Mrs.Smile just wrote,"Party:6:00p.m."
A lot of people came on that day,and they all had a good time,so they did not go home at 9:00.In fact,they were still there at midnight when the doorbell rang and a policeman arrived.He said,"Excuse me,sir.You must stop making so much noise.Someone telephoned us to complain about it."Mr.Smile told the guests,so everyone went home.They felt sorry they had to leave.
When Mr.and Mrs.Smile were alone again,she said to him,"That was a surprise!Who telephoned the police?"
"I did,"Mr.Smile answered in a tired voice.
58.When did the party start?The party started at 6:00 p.m./At 6:00 p.m.
59.Who telephoned the police?Mr.Smile did.
60.Do you think Mr.Smile is very clever?Why or why not?Yes.Because he made the guests leave early in a clever way..
7.A young woman in her twenties was sitting on the train,next to her mother.They both looked tired but excited.
The young woman was looking out (1)from the train's window.Suddenly,she shouted,"Mom,look,the trees are behind us!"Her voice was so (2)loud that everyone on the train heard.
Mom smiled.(3)But a young couple who were sitting nearby looked at the young woman's childish(孩子气的) behavior with pity."Poor girl.There must be something wrong with her (4)mind."they thought.
A few minutes later,the young woman shouted (5)again."Mom,look!The clouds are running with us!"Mom smiled again.And she seemed very happy with her daughter's (6)words that she said just now.
Finally,the couple couldn't help asking the old woman,"Sorry if we offend(冒犯)you.But why don't you (7)take your daughter to a good doctor?"
The old woman smiled and said,"Actually,we have just come from a hospital."
"Then you should go to a (8)better one.Because it seems that your daughter's situation (状况) hasn't improved."said one of them.They felt so bad for the old woman.
"No,in fact I'm very happy with the treatment(治疗)."said the mother,"My daughter was blind from birth.Today,she is seeing the world for the (9)first time."
Every single person has a story.Don't judge(判断)people before you know (10)them.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网