题目内容
16.Most people want to be happy,but few know how to find happiness.Money and success alone do not bring lasting happiness.Aristotle,a Greek thinker,said,"Happiness depends upon ourselves."In other words,we make our own happiness.Here are a few suggestions to help you be happier.The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life.Too often,we spend so much time thinking about the future-for example,getting into college or getting a good job-that we fail to enjoy the present.You should enjoy life's simple pleasures,such as reading a good book,listening to your favorite music,or spending time with close friends.People who have several close friends often live happier and healthier lives.
Another secret of living a happy life is to be active.Many people go dancing or play sports.People can forget about their problems and only think about the activities.
Finally,many people find happiness in helping others.Studies show that people feel good when they spend their time helping others.If you want to feel happier,do good things for someone.You can help a friend with his or her studies,go shopping to buy food for an elderly person,or simply help out around the house by washing the dishes.
44.The best title of the passage isB.
A.Money Makes You Happy
B.The Secrets of Happiness
C.Ideas for Helping Other People to Be Happy
D.Good Friends Make You Happy
45.The second paragraph tells us thatC.
A.the more friends you have,the happier you will be
B.we shouldn't think about our future
C.happiness is to enjoy the simple things in life
D.some people fail to live a happy life
46.The writer thinks thatD.
A.everyone knows how to live a happier life
B.it's wrong to spend time on work
C.hobbies take up too much time
D.doing good things for someone can make you happier
47.Which of the following is not mentioned(提到) in the passage?B
A.Reading a good book.
B.Traveling to a foreign country.
C.Playing a sport.
D.Spending time with close friends.
分析 这篇短文主要介绍了幸福对每个人都很重要.大多数人都想要快乐,但很少有人知道如何找到幸福.金钱和成功并不能带来持久的快乐.幸福取决于自己.换句话说,我们创造自己的幸福.
解答 44-47:BCDB
44.B.主旨大意题.结合The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life可知这篇文章主要是告诉我们怎样找到幸福,幸福的秘诀,故选B.
45.C.细节理解题.结合The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life可知是告诉我们幸福就是享受生活中的小事,故选C.
46.D.细节理解题.根据文章内容people feel good when they volunteer their time to do many meaningful things for other people.If you want to feel happier,do something nice for someone.可知作者认为做好事能让人开心,故选D.
47.B.细节理解题,结合You should enjoy life's simple pleasures,such as reading a good book,listening to your favorite music,or spending time with close friends.Another secret of living a happy life is to be active.Many people go dancing or play sports.可知文章提到了看一本好书,做运动和好友一起,没提到旅行,故选B.
点评 本题首先要通读全文,了解大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意和词的搭配,并注意上下连贯,合乎逻辑,最后通读全文,细心检查.
| Dear Mike, I am going to London this summer.But I know little about London.So I'd like to ask you for help.I wonder how British students behave in public.What is British school life like?Are there any good places to go? I am looking forward to hearing from you soon. Yours, Simon |
要求:1.文中不得出现你的真实姓名和学校名称;
2.词数80左右.邮件的开头与结尾已经给出,不计入总词数.
Dear Simon,
I am happy to know that you will come to London,and I'd like to help you know more about it.
Yours,
Mike.
B:Nothing much.What's up?
A:(92)E Would you like to go shopping with me?
B:Sure.I also want to buy something. (93)C You didn't answer my phone.
A:I was helping my mother water flowers in the garden.What about you?
B:(94)F We go to the park nearly every weekend.
A:That sounds interesting. (95)A
B:Of course not.I'll call you by then.
A:OK.
| A.Would you mind if I join you next weekend? B.What are you going to do after school? C.By the way,what were you doing at this time yesterday? D.Can I join you next weekend? E.I want to buy something. F.I was in the park with my parents. G.When are you going shopping? |
| A. | to clean | B. | cleaned | C. | clean | D. | cleaning |