题目内容

【题目】阅读下面图文简要回答所给问题。

Are you happy? Perhaps some of you will say “no”. In fact, being a teenager is hard. You may worry about a lot of things in your life.

Do you know what British teenagers worry about most? You can find the answer from the chart below. The research was done by the UK's Department of Health among more than 100,000 teenagers. Here are the results.

Many Chinese teenagers share similar worries with the British teenagers. A recent research shows that many Chinese teenagers suffer from social life, study and emotional problems.

To solve the problems, some schools came up with the idea of happiness education. For example, Tsinghua University High School tried to meet students' needs. It built a skating rink and different laboratories to develop their interest.

While schools take action, students themselves can do something, too. The professor Nadia Lovett from Australia believes students' habits, hobbies and attitude toward life all play a role in their happiness.

1Which is the biggest worry of British teenagers?

_____________________________________

2What percent of British teenagers worry about smoking?

_____________________________________

3How did Tsinghua University High School meet students' needs?

_____________________________________

4According to Nadia Lovett, what influences students' happiness?

_____________________________________

5What do you often worry about in your life?

_____________________________________

【答案】

1Losing weight.

210%.

3It built a skating rink and different_laboratories to develop their interest./By building a skating rink and different laboratories to develop their interest.

4Students' habits, hobbies and attitude toward life.

5Losing weight.(答案不唯一)

【解析】

你幸福吗?也许有人会回答“不”,的确做一个青少年是不容易的,他们的生活中会有很多的担心。这篇短文介绍了青少年最担心的一些事情,也提到了一些学校对此采取的措施。

1短文中有一张图片,介绍的是英国的青少年们最担心的几个问题,其中losing weight减肥占了43%,是占比最大的,故答案为Losing weight。

2根据短文中的图片,我们找到smoking这个问题可知,有10%的学生担心吸烟的问题,故答案为10%。

3根据短文中Tsinghua University High School tried to meet students' needs. It built a skating rink and different laboratories to develop their interest.可知,清华大学为了满足学生的需求,建造了一个溜冰场和不同的实验室来发展他们的兴趣。由此可知答案。

4根据短文最后一句话The professor Nadia Lovett from Australia believes students' habits, hobbies and attitude toward life all play a role in their happiness.可知,Nadia教授认为学生们的习惯、爱好和生活态度都会影响他们的幸福感。由此可知答案为Students’ habits, hobbies and attitude toward life。

5这个题目问的是“在你的生活中你经常担心什么?”,这是一道开放性的问题,学生们可以有不同的回答,如短文中图片所示的这些问题,可以从中选择一个回答。

这篇短文介绍的是青少年们日常生活中比较担心的一些事情,分析了影响他们幸福感的原因,也举例说明了一些学校对此采取的措施。文章是说明文,主题明确,层次清楚。题型是任务型阅读,后面的题目都是回答问题,考查我们对文章细节的理解。做题时,应先通读短文,掌握大意;然后根据题目所问定位到原文中,寻找答案。如第1小题和第2小题都是对短文中的图片提问的,答案可以通过观察图表得到。再如第4小题,可以根据题目中的人名Nadia Lovett定位答案在短文的最后一段中。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Band practice had just ended. Jimmy and Ben started packing up their_______. Before Kevin could put his trumpet into the box, he_________a music stand. It fell and hit right on his trumpet.

“Oh, no !” Kevin yelled.

Jimmy picked up the trumpet and checked it_______ before handing it to Kevin. “Well, it already has a lot of dents(凹痕).. One more won’t matter.”

“I know. But it’s my_______," Kevin said. “And he’s coming over this weekend.”

“Maybe he won’t notice the dent,” Jimmy said.

“Maybe he won't care,” Ben added,

A bunch of “_______”ran through Kevin-s head on the bus home.

Maybe he could pretend(假装) he felt sick.

But he didn’t like_______.

Maybe he could get his baby brother, Jace, to take all of Grandpa’s attention.

Or maybe Grandpa wouldn’t ask him to play this time.

When_________finally arrived, Kevin still hadn’t figured out what he was going to do.

“Hey, Kev. How’re things?” Grandpa asked as he walked in.

“Good.” Kevin could have told him the_________right then, but he froze.

After dinner, Grandpa asked Kevin to play___________classics—Ode to Joy and Oh, Susanna.

Grandpa said, “I think you’re __________ than I was at your age.”

Any other time, Grandpa’s praise would have made Kevin feel great. But not this time. “I’m ________about the dent,” he explained what had happened.

To Kevin’s surprise, Grandpa smiled, “Instruments become part of________when you play them a lot. You can’t always protect them. The__________thing is that you told me.”

Grandpa pointed to the scratches opposite the dent Kevin had made. “I got these when I fell

over it__________one night.”

“So I’m not the only clumsy(笨拙的) one in the family?” Kevin said.

Grandpa laughed, “Every dent and scratch can tell a story, and__________you stick with it,

someday you’ll have your own.”

Grandpa handed the trumpet back to Kevin. “Now tell me a story with music.”

Kevin lifted the trumpet and filled the room with happy noise.

1A. crayons B. instruments C. balls D. collections

2A. thought of B. looked for C. fixed up D. knocked into

3A. carefully B. easily C. happily D. secretly

4A. uncle’s B. father’s C. grandpa’s D. brother’s

5A. maybes B. thanks C. regrets D. OKs

6A. communicating B. sharing C. lying D. comparing

7A. Monday B. Tuesday C. Friday D. Saturday

8A. truth B. excuse C. joke D. plan

9A. one B. two C. three D. four

10A. happier B. taller C. healthier D. better

11A. excited B. sorry C. crazy D. strange

12A. me B. him C. you D. her

13A. important B. sad C. funny D. boring

14A. as usual B. without doubt C. in time D. by accident

15A. unless B. although C. if D. before

【题目】阅读短文,根据其内容回答文后各个小题。

What Does a Lifelong Learner Look Like?

Lifelong learners never think of themselves as the greatest expert in anything. They continue-to learn and bring a great deal to the groups they belong to. What does a lifelong learner look like? Here are some of their main characteristics (特征).

They are knowledge seekers. They are always searching for much information on a topic they're interested in and looking for new experience or opportunities to improve their knowledge or skills.

They are social and self-directed learners. They like taking different courses and taking part in discussions around subjects they are interested in. ___________________ they also know their own learning styles, and their strengths and weaknesses. They can plan and organize their own learning.

They are critical(批判性的) thinkers. They always use a lot of ways to analyze (分析) and synthesize(A EX)information. From their research they judge the information to see if it is useful for the question at hand.

They are problem solvers. They will meet different problems while learning. However, they usually see problems as challenges and life experiences and try to stand above them.

1What does the underlined "knowledge seekers" mean?

A. Persons who are looking for knowledge.

B. Persons who are teaching knowledge.

C. Persons whose jobs are inventing knowledge.

D. Persons who are testing knowledge.

2What can be put in the blank(空白处)?

A. They don’t like learning on society.

B. They learn both from and with others.

C. They learn from plants and animals.

D. They invite each other to parties.

3Which of the following most clearly shows you are a critical thinker?

A. You always use a lot of ways to analyse and synthesize information.

B. You believe in the information you get and use them in your study.

C. You correct mistakes someone makes as soon as you find them.

D. You ask others for help when you can’t correct your own mistakes.

4How is the passage organized? (P= Paragraph)

5What is the purpose of the passage?

A. To describe the height, clothes and hairstyle of a lifelong learner.

B. To explain the relationship between common people and lifelong learners.

C. To suggest lifelong learners become experts.

D. To introduce some of the main characteristics lifelong learners have.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网