题目内容

【题目】 Daniel was addicted (......上瘾) to coffee. He drank two cups of coffee in the morning and three in the afternoon. He couldn’t think or do anything without coffee. His mom wanted him to stop drinking coffee, but it drove Danial mad. “Mom, I can’t go to school without coffee.” “This is for your own good, ” his mom replied.

Daniel went to school. He was sleepy and tired without coffee. He didn’t want to talk to his friends or pay attention in class. His teachers kept waking him up. They told him to go to the nurse’s office. Daniel went to the nurse and asked for coffee. She laughed at him. She said that he just needed to drink less coffee, but not stop completely. She told him to drink four cups a day, then three, until he wouldn’t need coffee anymore.

Daniel told his mom what the nurse said and they went to the market to buy some coffee. Daniel did what the nurse told him to do. It was much easier to drink coffee than none at all.

1Daniel drank cups of coffee a day in the past.

A.twoB.threeC.five

2The underlined word “replied” means “ ” in the passage.

A.answeredB.askedC.questioned

3Daniel felt at school without coffee.

A.excitedB.tiredC.unhappy

4Which of the following is TRUE?

A.Daniel’s mother bought some coffee in the market.

B.Daniel went to the teachers’ office for some coffee.

C.Daniel’s teacher asked him to have a good rest.

5The best title for this passage is “.

A.Coffee is uselessB.Drink less coffeeC.Drink more coffee

【答案】

1C

2A

3B

4A

5B

【解析】

这篇短文主要讲述了丹尼尔对咖啡上瘾,没有咖啡他什么都做不了,后来医生告诉他要渐渐地减少每天喝咖啡的量,之后,他按照医生告诉他的做了。

1细节理解。根据文中“He drank two cups of coffee in the morning and three in the afternoon. 他早上喝两杯咖啡,下午喝三杯。可知,Daniel在过去一天喝三杯咖啡。故选C

2词句猜测。answered回答;asked问;questioned问题。根据上文““This is for your own good, ”可知,此处是“这是为了你好”。这里是妈妈回答的,replied的意思是“回复,回答”。故选A

3细节理解。excited激动的; tired累人的; unhappy不开心的。根据文中“Daniel went to school. He was sleepy and tired without coffee. 丹尼尔上学去了。没有咖啡,他又困又累。故选B

4推理判断。根据文中“Daniel went to the nurse and asked for coffee. 丹尼尔去找护士要咖啡。可知选项BDaniel went to the teachers’ office for some coffee.”说法错误;根据文中“Daniel told his mom what the nurse said and they went to the market to buy some coffee. 丹尼尔把护士的话告诉了他妈妈,然后他们去市场买了些咖啡。可知,选项ADaniel’s mother bought some coffee in the market.”说法正确的。根据文中“His teachers kept waking him up. They told him to go to the nurse’s office. 他的老师不停地叫醒他。他们叫他去护士办公室。可知选项CDaniel’s teacher asked him to have a good rest.”说法错误的。故选A

5标题归纳。Coffee is useless咖啡是无用的; Drink less coffee 少喝咖啡;Drink more coffee喝更多的咖啡。根据文中“丹尼尔对咖啡上瘾,没有咖啡他什么都做不了,后来医生告诉他要渐渐地减少每天喝咖啡的量”可知,这篇短文主要讲述了少喝咖啡。故选B

阅读理解题通常从细节,文章主旨,推测词组大意几个方面考查学生对文章的理解,做题时注意找到文章出处,做到有理有据。例如第1题。根据关键词“drank ___cups of coffee a day in the past.”可知,定位至“He drank two cups of coffee in the morning and three in the afternoon.”他早上喝两杯咖啡,下午喝三杯。可知,Daniel在过去一天喝三杯咖啡。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Some parents agree that smart phones (智能手机) are bad for student's health and study. They hope their children can keep away from smart phones.

Tang Lin, 14, form Changsha, supports parents’ opinions. He uses a dumb-phone (非智能手机) and finds that its functions (功能)are enough for him. Tang once said many students spent much time on games and QQ with their smart phones. He also said, “If students use smart phones, they may use them to listen to music, surf the Internet or do some other things. In this way, they may not work hard at their studies. As students, We don’t need to use smart phones. ”

But Chen Yu, 16, form Zhuzhou, doesn’t think so. She thinks that she can’t live without smart phones. She said, “Smart phones are useful. I often use my phone to surf the Internet, chat with my friends and get the latest news. It opens up my eyes.”

Smart phones have advantages and disadvantages. The key to the problem is how to use smart phones, In fact, it is a test of students’ self-control. Zhang Yan, 13, from Hengyang, understands the point well. She said, “ I put my phone out of my sight when I am studying. I also set a time limit (限制) about 20 minutes when I use it. I follow these rules so the smart phone doesn’t affect my life badly .”

1What does Tang Lin think of smart-phones?

A. Dumb-phones don’t have enough functions.

B. Smart-phones are too expensive for students.

C. Students don’t need to use smart-phones.

D. Students spent little time on the smart phones

2The underlined “self-control” probably means “ ” in Chinese.

A. 自信 B. 自我控制 C. 自立 D. 自强

3What’s the main idea of the passage?

A. Differences between smart-phones and dumb-phones.

B. Smart phones are useful in students' life

C. Students’ opinions about using smart-phone.

D. What teachers and students think of smart-phones.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网