题目内容

【题目】Spring Festival comes on February 8th this year! Boys and girls like it very much because they don’t go to school from January 17st to February 28th. And they can have new clothes and much money. The money is called hongbao. It means lucky money. They can also eat lots of food. But in Liangshan, Sichuan, some boys and girls are not happy. They don’t have warm clothes or food. They can’t go to school. They need help. Do you want to help them? Call us at 87865866.

1 Spring Festival is on ________.

A. February 1st B. February 8th

C. January 26th D. January 9th

2 Most boys and girls can have________during Spring Festival(春节期间).

A. new clothes B. computer

C. a soccer ball D. a telephone

3Can the children get hongbao?

A. Yes, he can. B. No, he can’t.

C. No, they can’t. D. Yes, they can.

4 In Sichuan, some boys and girls don’t have ________.

A. parents B. food

C. warm clothes D. B and C

【答案】

1B

2A

3D

4D

【解析】

试题分析:这篇短文简要介绍了春节的时间和庆祝方式,表达了春节节日的美好,但是很多人不能享受节日的快乐,作者最后做出了呼吁和号召

【1】B细节理解题。此题根据问题定位到文章信息处:Spring Festival comes on February 8th this year!推知今年春节出现在二月八号。故选B。

【2】A细节理解题。此题根据问题定位到文章信息处:And they can have new clothes and much money.推知大部分孩子都能在春节时穿上新衣服。故选A。

【3】D细节理解题。此题根据问题定位到文章信息处:And they can have new clothes and much money. The money is called hongbao.推知孩子们春节时能收到红包,叫做压岁钱。故选C。

【4】D细节理解题。此题根据问题定位到文章信息处:They don’t have warm clothes or food.推知四川的孩子们在春节时既没有食物也没有新衣服。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后在A、B、C、D四个选项中选出最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。(本大题共10分,每小题1分)

You may have a lot of friends and expect your friendship to last a lifetime. However, lifelong friendships are not ________ what everybody can get. Friends sometimes misunderstand each other. For one thing, you may want your ______ to be near at hand, but also you need your independence (独立).

For example, when one of your friends comes asking _______ it is all right to spend the evening in your house, sometimes you just say “______” to him or her because it is not convenient for you. Unfortunately, not all your friends _______ this type of independence. They believe that friends can ask for any favor and the answer should always be “yes”.

Also, misunderstanding sometimes happens when you ask for _______. You expect your friends top help you whenever you need. But the fact is, your friends may not always drop everything to satisfy _______ of your needs. This may make you _______ with them and your friendship could end. The most important thing for you and your friends to do is to always show understanding and respect for each other.

Lifelong friendships don’t develop overnights. In a true friendship, both people equally _______ each other. Long-term friendships provide the time to build up a ________ together. As you spend more time with your friend, you are creating special times and stocking up (存储) on memories.

【1】A. always B. sometimes C. never D. ever

【2】A. parents B. friends C. students D. teachers

【3】A. when B. as C. if D. why

【4】A. yes B. no C. good D. OK

【5】A. provide B. understand C. produce D. invent

【6】A. help B. food C. money D. respect

【7】A. every B. each C. both D. either

【8】A. happy B. excited C. cheerful D. angry

【9】A. connect B. compare C. support D. solve

【10】A. story B. family C. character D. history

【题目】

On June 26, 2000, two scientists, called Francis Collins and Craig Venter, told the world that they could now read the whole "map" of the human body: DNA. DNA is something that everybody has, and it tells the body what to do. DNA is the reason that we look like our mother and father, because we get some of their DNA to make our own.

People have been trying to understand the human body for a long time. In 1860, Gregor Mendel discovered a special reason why we look the same as other people in our family. It is because of small things named "genes" in our body. In 1953, James Watson and Francis Crick made another discovery and found out that those small parts are real messages written in the DNA with a special language.

In 1961, Marshall Nirenberg and Johann Matthaei found a message in DNA showing how DNA tells the cell(细胞)to build its parts. Scientists have now found all the words in the DNA map, but we still do not understand what they all do. By understanding what just one "word" means, we can help save more people from several illnesses.

Most people hope that this will help make better medicine and help sick people. Other people worry that when people begin to know more words and find out lots of other information, we might use it in a wrong way, just to make people more attractive, or stop sick people from getting jobs. Man would have to meet a lot of trouble if DNA technology(技术)wasn't limited(限制)in use.

【1】When did we first know why we look like other people in our family?

A. In 2000. B. In 1953. C. In 1961. D. In 1860.

2What did the two scientists first discover in 1961?

A. The "map" of DNA.

B. A new illness.

C. A message of DNA.

D. The language of DNA.

【3】What can we do if we understand some "words" of the language inside the body?

A. Make people get new jobs.

B. Make medicine for illnesses.

C. Make maps of human.

D. Make people less attractive.

【4】What do people think about this work?

A. It can cause good or bad results.

B. It can cause only good results.

C. It can cause good results but won't work.

D. It can cause only bad results.

【题目】Cats’ sense of smell is very important to their health. Many cat owners have seen a cat smell the food and refuses it. Careful sniffing( 嗅) tells the cat if something is safe to eat.

Cats have a pair of vomeronasal organs(犁鼻器) on the roof of the mouth. When the cat wants to sniff she will breathe the air in through her mouth. At this moment she will often squint(斜视) her eyes and maybe even flatten(使…平坦) her ears. This makes her look like she is making faces. The vomeronasal organs will then analyze(分析)the smell---almost as if the cat is tasting the smell.

When you come home from outside the house your cat can smell what you had for lunch and for a mid-afternoon snack. She can smell the people you shook hands with and your neighbour you stopped to talk to and hug. She can smell the grass brought under your shoes as you took a shortcut across the lawn. Your cat’s sense of smell is so good that she can smell difference between a gallon of water with a teaspoon of salt in it and plain water. In comparison we think of salt as completely tasteless.

Cats have scent glands(臭腺) on each side of the forehead on the chin the lips and next to the tail. When your cat rubs up against your hand your leg the sofa and your bed she is leaving her scent in those things. She will then use her sense of smell to recognize “her” things people and even other pets in the home.

If you want to have fun with your cat’s sense of smell take some small bits of different things such as a bit of chicken some flowers and some fish. Place each different scent under a piece of paper towel(so your cat cannot see any of them) and encourage your cat to investigate and find what kind of food she likes to eat best.

【1】Cats know whether the food is fit to eat or not with their____________.

A. sense of touch B. scent glands

C. organs of smell D. sense of taste

【2】The third paragraph was written mainly to prove that _____________.

A. cats are very smart

B. cats have a good sense as dogs

C. salty water has a special smell

D. cats’ sense of smell is excellent

【3】What does your cat do when it rubs against your foot?

A. She puts her scent on it.

B. She shows respect to you.

C. She asks you to play with her.

D. She smells where you were just now.

【4】What does the word “investigate” mean in the last paragraph?

A. Smell. B. See. C. Look. D. Send.

【5】The passage mainly tells us _________________.

A. cats are one of our best friends

B. cats have sharp sense of smell

C. sense of smell is very important

D. cats know if something is safe to eat

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网