题目内容
【题目】Spring Festival comes on February 8th this year! Boys and girls like it very much because they don’t go to school from January 17st to February 28th. And they can have new clothes and much money. The money is called hongbao. It means lucky money. They can also eat lots of food. But in Liangshan, Sichuan, some boys and girls are not happy. They don’t have warm clothes or food. They can’t go to school. They need help. Do you want to help them? Call us at 87865866.
![]()
【1】 Spring Festival is on ________.
A. February 1st B. February 8th
C. January 26th D. January 9th
【2】 Most boys and girls can have________during Spring Festival(春节期间).
A. new clothes B. computer
C. a soccer ball D. a telephone
【3】Can the children get hongbao?
A. Yes, he can. B. No, he can’t.
C. No, they can’t. D. Yes, they can.
【4】 In Sichuan, some boys and girls don’t have ________.
A. parents B. food
C. warm clothes D. B and C
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】D
【解析】
试题分析:这篇短文简要介绍了春节的时间和庆祝方式,表达了春节节日的美好,但是很多人不能享受节日的快乐,作者最后做出了呼吁和号召。
【1】B细节理解题。此题根据问题定位到文章信息处:Spring Festival comes on February 8th this year!推知今年春节出现在二月八号。故选B。
【2】A细节理解题。此题根据问题定位到文章信息处:And they can have new clothes and much money.推知大部分孩子都能在春节时穿上新衣服。故选A。
【3】D细节理解题。此题根据问题定位到文章信息处:And they can have new clothes and much money. The money is called hongbao.推知孩子们春节时能收到红包,叫做压岁钱。故选C。
【4】D细节理解题。此题根据问题定位到文章信息处:They don’t have warm clothes or food.推知四川的孩子们在春节时既没有食物也没有新衣服。故选C。
【题目】阅读下列表格,根据其内容,选择最佳选项。
| I think I will be a doctor in eight years. My father is a doctor and my mother is a nurse. They are working in the same hospital. I think they are so great. They always give a hand to sick people. |
| My hobby is singing. My dream is to be a popular singer like Ben once. I think I will go to the USA and study music. I hope I will have a chance to meet her and get her autograph (亲笔签名 ). |
| I think I will be a teacher in five years. I have a deep love for children. Sta- ying with them makes me excited and relaxed. I am outgoing and I am good with children. I think I can be a good teacher. |
| I think I will be a farmer in the future. Maybe it seems strange. But I really enjoy life in the countryside. My favorite game is Happy Farm. I have lots of fun growing vegetables. |
【1】 According to
A. pianist B. dancer C. singer D. painter
【2】 What does the underlined phrase " give a hand" mean in English?
A. help B. raise C. lift D. send
【3】Who wants to be a teacher?
A. Ben. B. Jenny. C. Amy. D. Davy.
【4】 Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Ben's parents are both doctors.
B. Jenny will go to Paris and study art.
C. Amy doesn't like staying with children.
D. Davy wants to be a farmer in some years.
【5】 What are the students talking about?
A. Their future life.
B. Their family.
C. Their favorite game.
D. Their problems.
【题目】Sam’s Snack Bar(汤姆的小吃店)
OPENING HOURS:11:00 am ~ 10:00 pm ( weekdays)
12:00 am ~ 8:00 pm ( weekends)
The followings are some of the set meals(套餐) in the bar.
| Meal 1: chicken nuggets(鸡块)+ small fries(薯条)+ drink ¥ 18 |
| Meal 2: chicken burger(汉堡包)+ small fries + drink ¥ 20 |
| Meal 3: cheese burger + small fries + drink ¥ 23 |
| Meal 4: fried chicken rice + soup ¥ 22 |
| Meal 5: vegetable salad(沙拉)+ soup ¥ 24 |
Pay only two more yuan to change small fries to large fries!
根据表格信息,选择正确答案。
【1】David wants two cheese burger meals, two vegetable salad meals and a chicken nuggets meal. How much should he pay?
A. ¥ 112. B. ¥ 108. C. ¥ 102.
【2】According to Question 66 , how much more does David have to pay if he wants all the meals with large fries?
A. ¥ 10. B. ¥ 8. C. ¥ 6.
【3】Mandy likes chicken very much. How many meals may she like?
A. Two. B. Three. C. Four.
【4】Amanda would like to have more vegetables for her lunch because she is on diet. Which meal should she order(点菜)?
A. Meal 2. B. Meal 4. C. Meal 5.
【5】Which of the following is TRUE?
A. The snack bar only opens on weekdays.
B. All the set meals have soup.
C. The snack bar doesn’t open before 11:00 am.