题目内容

【题目】 You are visiting the Eiffel Tower in France, but the next second you are in Thailand. Then, suddenly you may have dinner with Barack Obama in America. But you are not dreaming. This is what might happen in the near future. With the help of virtual reality(Vr,虚拟现实) technology, lots of changes are taking place in our life.

VR is a computer technology that makes an environment and allows users to see and even interact with it. Just wear a pair of VR glasses joined to your computer and you can experience a lot of things without stepping out of your room."The most interesting part of virtual reality is that it offers an immersive(身临其境的)experience,"said Wang Bing,leader,leader of the Chinese entertainment company Funshow. "That's why VR movies are popular among users. You become a part of the story. "According to the Report on Chinese VR Users' Behaviour last month, over 960, 000 people in China have bought VR products and 83. 2 percent of them have watched VR movies.

VR can also be used in some other ways. It can help to train workers before they have to work in highly dangerous environments. VR also helps patients with acrophobia(恐高症) by making them think they are standing on the top of a tall building.

However,VR technology still has a long way to go.Users report feeling sick while wearing VR glasses.Maybe it could take a period of time for VR to be widely used around the world.

1With a pair of VR____,users can experience many things at home.

A.eyesB.shoesC.glassesD.ears

2VR movies are very popular because they make the users ________.

A.become much healthierB.stand on the top of a building

C.become a part of the storyD.work in dangerous environments

3About ____ Chinese users have watched VR movies.

A.800 thousandB.700 thousandC.8 millionD.7 million

4To be widely used, VR glasses must solve the problem of________.

A.making people feel sickB.providing an unreal environment

C.costing too much moneyD.taking long time to join to the computer

5The best title of the passage may be________.

A.Traveling with VRB.VR Changes Our Life

C.VR Movies Get PopularD.VR Needs to Be Developed

【答案】

1C

2C

3A

4A

5B

【解析】

文章主要讲述了虚拟现实的技术使人们的生活发生了很大的变化。在虚拟电影中戴虚拟眼镜使人们身临其境。

1细节理解题。根据文中Just wear a pair of VR glasses joined to your computer and you can experience a lot of things without stepping out of your room. 只要戴上一副与电脑相连的虚拟现实眼镜,你就可以在不走出房间的情况下体验很多东西。可知需要戴一副眼镜,故选C

2细节理解题。根据文中“That’s why VR movies are popular among users. You become a part of the story.”“这就是为什么虚拟现实电影在用户中很受欢迎。你成为故事的一部分。”可知会让使用者成为故事中的一部分,故选C

3细节理解题。根据文中According to the Report on Chinese VR Users’ Behaviour last month, over 960, 000 people in China have bought VR products and 83. 2 percent of them have watched VR movies. 根据上个月的《中国虚拟现实用户行为报告》,中国有超过96万人购买了虚拟现实产品,83.2%的人看过虚拟现实电影。可知有大约80万人看过虚拟现实电影,故选A

4细节理解题。根据文中VR technology still has a long way to go. Users report feeling sick while wearing VR glasses. Maybe it could take a period of time for VR to be widely used around the world. 虚拟现实技术还有很长的路要走,用户反映戴着虚拟现实眼镜时会感觉不舒服,也许需要一段时间虚拟现实才能在全球广泛应用。可知要让虚拟现实被广泛地应用,要让使用者感到舒服才行,故选A

5主旨大意题。文章主要是围绕虚拟现实技术,讲述了什么是虚拟现实技术,以及虚拟现实技术的优点用途以及现阶段存在的弊端,以及文中提到的With the help of virtual reality(Vr,虚拟现实) technology, lots of changes are taking place in our life. 在虚拟现实技术的帮助下,我们的生活发生了许多变化。所以B选项最合适,故选B

我们在做阅读理解练习时应先看问题,弄清考点。在阅读短文之前,快速浏览问题,以便在阅读短文时做到心中有数,快速、准确地捕捉所要信息。比如第三小题About ____ Chinese users have watched VR movies.根据文中According to the Report on Chinese VR Users’ Behaviour last month, over 960, 000 people in China have bought VR products and 83. 2 percent of them have watched VR movies.可以看出,重点要注意区别bought VR productswatched VR movies两部分要注意文中所给的数据83.2%是关键。

练习册系列答案
相关题目

【题目】第一节:阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。

member grow but how street promise helpful believe against it

Oxford is known worldwide as the home of the University of Oxford. Well, I would like to tell you 1newest information. The ancient city has become the first in the world to provide electric vehicle charging points on street as part of its efforts to fight 2emissions. These charging points will be kept underground when it is not used.

Tom Hayes, is a 3of the Safer and Greener Environment. He said that he expected this technology to4popular and help more people change their polluting vehicles into the electric ones. It can keep the beauty of the city 5with fewer polluted emissions.

“We’re going to see6this works, but we’re very confident that more people will pick up the technology. We’re also confident that people will find these charging points really 7.”

He 8that the technology will help Oxford become the world’s first zero emission place by 2020. “We’re in a small city 9what we do here can have a huge influence on the world,” he said.

Britain has 10that there will be no polluting vehicles in the country in 2040 since the rising levels of emission are becoming a major risk to public health. Moreover, people hope to bring forward the date to 2030.

Word Bank : electric vehicle电动车 charge充电 emission排放物

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网