题目内容
【题目】配对阅读。左栏是对5个人所需要的书的描述,右栏是8本书的书名,请你为每个人推荐最合适的一本书。
【1】 Nancy wants to learn more about computers. Because people write to, and even talk to each other on the computer today. 【2】 Mary is a good mother. She believes eating theright food is important. She likes to help her children grow better by eating the right food. 【3】 Kevin often sits at his desk, studying all night, but he still gets poor grades. He hopes to do better in the tests. 【4】 Bob’s sister wants him to move to New York. But he isn’t sure if that is a good idea. He needs to knowmore about the country. 【5】 Army is worried that there are too many used bags. She doesn’t know how to do with(处理) them. | The following is the list of some books: A. How to Be Good Learners. B. Make the Waste Useful. C. Around the World in Eighty Days. D. You Are What You Eat. E. Chicken Run. F. How to Use the Internet. G. 101 Q & A about America. H. Harvard Girl-Liu Yiting. |
【答案】
【1】F
【2】D
【3】A
【4】G
【5】B
【解析】
这个短文是给每个人推荐最合适的一本书。
【1】根据Nancy wants to learn more about computers. Because people write to, and even talk to each other on the computer today. 南希想进一步了解计算机。因为现在人们在电脑上写信,甚至交谈。选项F中的书适合她,How to Use the Internet怎样使用电脑。故选F。
【2】根据文中Mary is a good mother. She believes eating theright food is important. She likes to help her children grow better by eating the right food. 玛丽是个好母亲。她认为吃合适的食物很重要。她喜欢通过吃正确的食物来帮助孩子们成长。选项D这本书适合她。You Are What You Eat.
故选D。
【3】根据文中Kevin often sits at his desk, studying all night, but he still gets poor grades. He hopes to do better in the tests. 凯文经常坐在书桌旁,整夜学习,但他的成绩仍然很差。他希望在考试中做得更好。选项A中的书适合她。How to Be Good Learners.,故选A。
【4】根据文中Bob’s sister wants him to move to New York. But he isn’t sure if that is a good idea. He needs to knowmore about the country. 鲍勃的姐姐想让他搬到纽约。但他不确定这是否是个好主意。他需要更多地了解这个国家。可知选项G这本书适合她。101 Q & A about America.故选G。
【5】根据文中Army is worried that there are too many used bags. She doesn’t know how to do with(处理) them. 军队担心用过的袋子太多了。她不知道如何处理它们。选项B这本书适合,Make the Waste Useful.。故选B。
这属于任务型阅读中的匹配题,这类题型考查的主要就是学生对于句子的理解能力以及把握关键信息的能力。答题中首先要做到掌握句子大意,然后带着问题阅读信息,找出匹配的答案。应特别注意所给信息的第一句话,注意相关句子间在单词,用语方面的联系。如第4小题中,根据文中Bob’s sister wants him to move to New York. But he isn’t sure if that is a good idea. He needs to knowmore about the country. 鲍勃的姐姐想让他搬到纽约。但他不确定这是否是个好主意。他需要更多地了解这个国家。可知选项G这本书适合她。101 Q & A about America.故选G。
【题目】书面表达
假如你叫李兰,是北京一所中学的学生。请你以“The weather in Beijing ”为话题给你的笔友Ellen写一封介绍北京一年里的天气状况的信。不少于60词。包括以下要点:
spring | warm, windy |
summer | hot, often rains, swimming |
autumn | cool, dry, work with the farmers |
winter | cold, snowy, windy |
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________