题目内容

【题目】阅读下面短文,按要求完成下列各题。

A man came home from work late, tired and unhappy. He found his 5-year-old son waiting for him at the door.

The boy asked, “Daddy, how much do you make every hour” The father was angry at his son’s question. When he said $20 an hour, the little boy asked him for $10. The father was even angrier because he thought the boy just wanted some money to buy a toy. So he didn’t answer his son.

The little boy quietly went to his room. After about an hour, the man calmed himself down(使……平静)and started to think: Maybe there was something he really needed to buy with that $10.

“Maybe I was too hard on you just now,” the man went into his son’s room and said.

“Here’s the $10 you asked for.”

“Oh, thank you, Daddy!” The little boy said. Then he reached under his pillow(枕头),

pulled out some crumpled (压皱的)money and said, “Daddy, I have $20 now. Can I buy an hour of your time? Please come home early tomorrow, 75.我很想和你共进晚餐。”

1The man didn’t give the money to his son at first, did he?______________________

2How old is the man’s son ?_________________________________________

3How much could the father make every hour? _______________________________________

4What did the boy really want to buy? _____________________________________________

5把文中划线的句子翻译成英语。________________________________________________

【答案】

1 No, he didn’t ./No.

2 He’s five years old . /5 years old .

3 $20 an hour./ $20.

4 An hour of his father’s time.

5 I really want to have dinner/supper with you.

【解析】

一个男人整体忙于工作而没有时间陪孩子,有一天他下班回家,他的儿子想给他要钱买他一个小时的时间,让爸爸跟他共进晚餐。

1根据短文中When he said $20 an hour, the little boy asked him for $10. The father was even angrier because he thought the boy just wanted some money to buy a toy. So he didn’t answer his son可知,这个父亲以为孩子要钱是为了买玩具,他很生气,没有给孩子钱。注意这个反意疑问句的回答,No, he didn’t.意为“是的,他没给”。

2根据短文第一段中He found his 5-year-old son waiting for him at the door可知,这个人的儿子5岁了。故答案为.He’s five years old . /5 years old .

3根据短文第二段中The boy asked, “Daddy, how much do you make every hour” The father was angry at his son’s question. When he said $20 an hour可知,这个父亲一小时能挣20美元。故答案为$20 an hour./ $20

4根据短文的最后“Daddy, I have $20 now. Can I buy an hour of your time?可知,小男孩跟爸爸要钱是为了买爸爸一个小时的时间。故答案为.An hour of his father’s time.

5want to do sth.想要做某事;have dinner/super 吃晚餐;with一起。really是一个副词,修饰谓语动词,意为“真的”。故答案为.I really want to have dinner/supper with you.

这篇短文给我们讲述了一个感人的故事,文章篇幅不长,内容也比较容易理解。题型是任务型阅读,有回答问题和翻译,主要考查学生们对文章细节的理解。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据题目所问,定位到原文相关段落或语句,利用有用信息作答。例如第2小题,题目问的是孩子的年龄,搜索答案时,应注意数字或与年龄相关的词汇,根据第一段中He found his 5-year-old son waiting for him at the door可知,这个人的儿子5岁了。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Have you ever thought of such questions as “Why do I have to study math?”or “I am not interested in history at all. My dream is to be an actor. Should I give up history?”

Maybe you are right. After you leave school, it’s not necessary for you to understand everything. But please remember that at school, besides getting knowledge, you should pay attention to some other important things.

First, try to find what you are most interested in. At school, you study many subjects. Try to find what you like and what you don’t like. This may be helpful to you in the future.

Second, maybe you don’t like math and you want to drop it. But the logical thinking ability from math can help you solve some problems. At school, you should practice your brain by thinking.

Third, you should believe in yourself. Maybe you learn French at school, but you don’t need to speak French at all. But learning French can prove that you have the ability of learning languages. Suppose you go to France one day and find a good job well. At school I learned French well, and now I must be able to learn German. But if you have no confidence, what will happen?

Try to challenge yourself as often as possible. I think many of us like playing computer games. When we fail in a game, we always want to try it again. Why? Because it is hard for us to get the highest mark. If we want to challenge ourselves, we must face more difficult things and make greater progress.

1At school you should______________ .

A. stop learning the subjects you don’t like

B. both get knowledge and improve your ability

C. pay more attention to math and French

D. learn French instead of English

2Math can improve one’s_______________.

A. logical thinking ability B. skills in computer

C. interest in other subjects D. ability of finding a job

3Which of the following is TRUE?

A. You will use everything you learn at school in your future job.

B. It’s not necessary to know what you like at school.

C. Everything you learn at school has an influence on you.

D. Logical thinking ability is the most important ability.

4Learning French can help us ___________ .

A. have confidence in learning languages B. go to France

C. get a good result in the exam D. make greater progress

【题目】IV. Fill in the blanks with the proper words according to the texts that we’ve learned.

Most of people prefer travelling by plane to travelling by train. But in Fear of Flying, the writer shares a different idea. He thinks trains are more r1 because they are never late. Trains are c2 than planes, we don’t have to pay too much. We can walk on the train, so we don’t feel tired, it can make us feel more c3. Then the stations are more c4, we can get on and off in the middle of the cities. Although planes are much faster than trains, he thinks speed isn’t everything. Staying a5 and enjoying ourselves is more important.

Niki Taylor is an a6 all-American schoolkid. But she has her company and earns much money. At the age of fourteen, she signed a two-year contract with a c7company, and she became the youngest model ever to a8 on the cover of the fashion magazine at sixteen. Now she wants to stay at school to get her school diploma and go to college when her m9 finishes. Helmut Braun is a German p10. One day he intended to go to Baden-Baden but he made a m11. After he r12 it, he did a U-turn, and drove the w13 way down the fast lane of the motorway. Another driver c14 the police and a police car helped him. He can’t drive for 12 months.

Mark Hill is a traffic police officer who works on some of the b15 motorways near London. He works eight hours each s16. In a 24-hour period, he deals with 9 to 12 accidents. Some of these accidents are caused because people don’t follow the rules. In Britain, drivers can’t o17 on the left. And not everyone can use the motorway. Pedal c18, people driving agricultural v19 and pedestrians can’t. Mark Hill likes his job because he thinks his working day is v20 and interesting.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网