题目内容
【题目】 What would you give up to protect the environment? Many people have given up animal products of all kinds. They are practicing a lifestyle called veganism(纯素主义). Some people choose to become vegan(素食主义者)because they are upset about the way humans treat animals.
For many people, veganism simply means eating no meat, cheese or eggs. But the idea of saving animals also appears in the fashion and manufacturing industries (制造业).
For example, leather(皮革)is used in many products, such as shoes and clothes. Every year more than a billion animals, listing from horses to snakes, are killed so that we can use their skin to make leather products. Now, many brands are looking for other ways to make their products.
The sports brand Puma, for example, has made shoes out of pineapple(菠萝)leaves. Tesla, the American car-maker, is reported to have stopped using leather to make its seats.
Veganism is growing in popularity. In 2017, the BBC said it was the fastest-growing lifestyle movement in the United Kingdom. At the same time, some news reported that a quarter of Americans between the ages of 25 and 34 are vegans. No wonder the map7ine named 2019 "the year of the vegan".
So, if you're interested in protecting animals and saving the environment, you might want to give veganism a try. But somebody asks: "Is veganism healthy?" Some people worry that eating no treat at all is not good for our health. It's your personal choice to be a vegan or tot. Just make sure to keep healthy as well.
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】How do many people protect the environment according to the passage?
A.They save more water.B.They plant lots of trees.
C.They give up animal products.D.They pick up litter everywhere.
【2】Why do some people choose to become vegan?
A.Because they are afraid of leather.
B.Because they don't like eating meat.
C.Because they love animals more than anything else.
D.Because they don't like the way people treat animals.
【3】What do many brands do to save the animals?
A.They recycle some old products.
B.They cut down the4 number of their products.
C.They collect some dead animals to make products.
D.They look for other materials to make their products.
【4】Which was the fastest-growing lifestyle movement in the UK?
A.Keeping pets.B.Veganism.C.Amusement.D.Eating no food.
【5】Which is the best title of this passage?
A.Making sure to keep healthy.B.Let's help wild animals.
C.Many now choose to be vegan.D.Don't make leather products.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】D
【4】B
【5】C
【解析】
本文介绍了人类为了保护动物,许多人选择成为素食主义者。许多品牌为了挽救动物,寻找其他材料来制作产品。
【1】
细节理解题。根据“What would you give up to protect the environment? Many people have given up animal products of all kinds.”可知,许多人为了保护环境,放弃了各种动物产品,故选C。
【2】
细节理解题。根据“Some people choose to become vegan(素食主义者)because they are upset about the way humans treat animals.”可知,有些人选择成为素食主义者,因为他们不喜欢人们对待动物的方式,故选D。
【3】
推理判断题。根据“Now, many brands are looking for other ways to make their products.”和“The sports brand Puma, for example, has made shoes out of pineapple(菠萝)leaves.”可知,为了挽救动物,许多品牌寻找其他材料来制作产品。故选D。
【4】
细节理解题。根据“Veganism is growing in popularity. In 2017, the BBC said it was the fastest-growing lifestyle movement in the United Kingdom.”可知,在英国,素食主义是增长最快的生活方式。故选B。
【5】
标题归纳题。根据“Some people choose to become vegan(素食主义者)because they are upset about the way humans treat animals.”和“So, if you're interested in protecting animals and saving the environment, you might want to give veganism a try.”可知,本文主要介绍了现在很多人选择做素食主义者。故选C。