题目内容

【题目】 China’s Top Three Express Delivery Companies(快递公司)

Company name

S.F. Express

Express Mail Service

YTO Express

Founding Time

March, 1993

June, 2010

May, 2000

Headquarters location

Shenzhen

Beijing

Shanghai

Business area

International and domestic express services

International and domestic mail express services

Express services and electronic business

Express price (out of the province)

≥20yuan/kg

≥20yuan/kg

≥12yuan/kg

Advantage

Being fast and safe

Covering every corner

of the country

Having the whole-process monitoring system

Word Box: headquarters 总部 domestic 国内的 monitoring 监控

根据表格所提供的信息选择最佳答案。

1The three express delivery companies above are the top three ones in ________.

A. the worldB. ChinaC. Asia

2Of all the three companies, Express Mail Service was founded ________.

A. latestB. earliestC. second

3Both ________ and ________ have express business at home and abroad according to the form above.

A. S.F. Express, YTO Express

B. YTO Express, Express Mail Service

C. Express Mail Service, S.F. Express

4The express delivery company founded in the 20th century ________.

A. is the first choice for those who require speed

B. can reach every corner of the country

C. owns the whole-process monitoring system

5Which of the following is TRUE according to the information above?

A. If you want to mail items(物品) at a low price, S.F. Express is probably your best choice.

B. Compared with the other two express delivery companies, Express Mail Service is much safer.

C. The headquarters of YTO Express is located in the city of Shanghai.

【答案】

1B

2A

3C

4A

5C

【解析】

本文介绍了中国前三名的快递公司:顺丰快递,邮政快递和圆通快递的具体信息。

1

细节理解题。根据China’s Top Three Express Delivery Companies (快递公司)可知以上介绍的是中国前三名的快递公司,故选B

2

推理判断题。根据表格可知S.F. Express “顺风快递建立的时间是19933月,Express Mail Service “邮政快递20006月, YTO Express “圆通快递20005月,因此它们三个中邮政快递建立的最晚,故选A

3

根据表格可知顺风快递经营的区域是International and domestic express services“国内外快递服务,邮政快递的经营区域是International and domestic mail express services“国内外邮政快递,圆通快递的经营区域是 Express services and electronic business“快递服务和电子商务,因此顺丰快递和邮政快递在国内外有经营区域,故选C

4

推理判断题。根据Being fast and safe Covering every corner of the country可知快递公司快捷,便利,因此首先选用快递的人应是那些需要速度的人,故选A

5

细节理解题。根据表格可知,顺风快递的总部在深圳,邮政快递的总部在北京,圆通快递的总部在上海,故选C

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据China’s Top Three Express Delivery Companies (快递公司)可知以上介绍的是中国前三名的快递公司,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

books since though called on themselves that habit

themselves dictionaries that books those habit since though called on

books since though called on themselves that habit

themselves dictionaries that books those habit since though called on

World Book Day falls on April 23 every year. It was set up by UNESCO (联合国教科文组织) in 1955 to encourage people, especially teenagers, to discover the pleasure of reading.

Many countries celebrate World Book Day. On that day in the UK, millions of students can buy1of special price, much lower than usual in any bookstore. It has been done every year21998. World Book Day is also celebrated in China. Premier Wen Jiabao does lots of reading3he’s very busy. On World Book Day 2009, he4people to do more reading. He suggested that young people should spend more time reading. “Books can’t change the world, but people can change the world by changing5through reading,” he said.

Reading can benefit (有益于) people in many ways. Reading helps us become more knowledgeable and more intelligent. Reading helps us to follow the latest developments of science and technology. Reading provides us with information about other culture and places of the world. When we read, we may find many things6are unfamiliar to us. We would have to use our brain to think about them or do more reading to find out the answers. The more we read, the more we know. The more we know, the smarter we become. Reading is also one of the most important ways to learn a foreign language like English. We all know that we can’t learn everything at school, for example, the ways English people are speaking and writing today.

“Reading makes a full man.” Books, magazines, newspapers and other kinds of reading materials can help to know more about the outside world and perfect us. However, it is necessary for us to form the7 of reading every day.

【题目】

Sometimes, you might not finish drinking your glass of water before you go to bed. You might want to drink it the next morning. But have you ever wondered if it is still safe to drink?

“If you have clean water in a clean glass, you’re fine to drink it for a day or two,” Kellogg Schwab from the Johns Hopkins University Water Institute in the US told Time.

But you may find that it tastes strange. That’s because after about 12 hours, the carbon dioxide in the air reacts with the water in your glass, slightly lowering its pH level.

Also, there might be more microorganisms in your water if you leave it out overnight. Microorganisms grow more quickly at room temperature. These microorganisms can stick to your glass. They can make you get sick more easily. But as long as you clean your glasses very often, this will not be a problem.

In countries like the US and UK, people often drink water directly from the tap . This is OK – however, tap water cannot be stored for a long time. Most experts say that tap water has a shelf life of six months, according to Zane Satterfield from West Virginia University, US. After six months, there is less chlorine in the water and bacteria start to grow. You’d better not drink the water otherwise you may get sick.

What about plastic water bottles? Schwab said people should be careful with them. If you leave a bottle of water under the sun or in a car for a long period of time, the plastic produces a chemical called BPA. This chemical can cause heart disease and cancer.

1According to the passage,the water in the glass tastes strange after about_______.

A. 12 hoursB. 2 hours

C. a day and a nightD. two days

2Why does the water taste strange after a night?

A. Because there is less chlorine in the water.

B. Because the glasses are dirty after a night.

C. Because the plastic produces a chemical called BPA

D. Because the carbon dioxide in the air reacts with the water , lowering its pH level.

3The underlined word “ microorganisms” in the fourth paragraph probable mean “________”

A. 漂浮物B. 微生物C. 抗生素D. 废弃物

4Which of the following is not true?

A. You may get sick more easily after you drink the water overnight.

B. It’s not a right way to leave a bottle of water under the sun for a long time.

C. Many people drink water directly from the tap because of no bacteria in the running water.

D. Kellogg Schwab advised us to drink clean water in a clean glass for a day or two.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网