题目内容

【题目】阅读下面短文,根据中文、首字母、音标及语境提示,在每一个空格填入一个适当的单词,要求所填单词的意义准确、拼写正确。请将正确答案填写在答题卡指定的横线上。

Have you heard the story about The Little Match Girl. It was snowy and dark on the last evening of the new year. Many people were gettting1 with their family in their warm homes. But a little girl couldn’t go home. She was afraid that her father would 2her. She was walking in the streets w3shoes. There were some 4 in her hand.

“Matches, matches!” she 5(哭喊)in a low voice. No one heard her when they were passing by. The wind was 6strongly and the snow was falling down on her long hair. She had nothing for a day. She felt cold and h7.

“Ah, a 8(燃烧的) match may warm me up!” she thought. She lit three matches. She saw a warm stove, a delicious roast goose and a beautiful Christmas tree. But all these disappeared when the flames went out. Then she lit a 9match. A kind old woman was standing there.

“Grandmother!” cried the little girl, “Take me with you.” Her grandmother smiled and held the girl in 10 arms.

On the morning of the new year, the girl was lying against the wall, dead!

【答案】

1together

2beat

3without

4matches

5cried

6blowing

7hungry

8burning

9fourth

10her

【解析】

本文讲述的是卖火柴的小女孩故事。

1句意:许多人在温暖的家里正和家人团聚在一起。Get together with sb与某人团聚在一起,结合句意可知答案是together

2句意:她害怕她的父亲会打它。根据音标可知答案是beat

3句意:她走在街上没有穿鞋子。根据句意及首字母提示,可知答案是without

4句意:她手里有一些火柴。根据后文“Matches, matches! she ____5____(哭喊)in a low voice可知她在卖火柴matchsome加可数名词复数,故答案是matches

5句意:她以微弱的声音哭喊着“火柴,火柴”。根据中文提示及句意可知填cry,时态是一般过去时,故答案是cried

6句意:风刮得很大,雪落在她的长发上。根据音标提示可知答案是blowing

7句意:她感到又冷又饿。根据前文She had nothing for a day可知她天天没有吃东西,所以很饿,故答案是hungry

8句意:一根燃烧的蜡烛可能使我温暖。根据中文提示写出单词burn,在此处作定语修饰match,故答案是burning

9句意:然后他又点燃了第四支蜡烛。根据仪表提示,可知答案是fourth

10句意:祖母微笑着,把小女孩抱在怀里。in one’s arms在某人的怀里,故答案是her

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网