题目内容

When you are in England, you must be very careful in the streets because the traffic drives on the left. Before you cross a street, you must look to the right first and then left. If the traffic lights are red, the traffic must stop. Then the people on foot can cross the road.
If the traffic lights are green, the traffic can go. People on foot mustn’t cross. In the morning and in the evening when people go to or come from work, the streets are very busy. Traffic is most dangerous then.
When you go by bus in England, you have to be careful, too. Always remember the traffic moves on the left. So you must be careful. Have a look first or you will go the wrong way.
In many English cities, there are big buses with two floors. You can sit on the second floor. From there you can see the city very clearly. It’s very interesting.
1.When you are in England, you must always remember that_________.

A. there are many cars and buses on the road.

B. the traffic drives on the left.

C. there are not any traffic lights.

D. the traffic drives on the right.

2.You must be careful when you go by bus because __________.

A. there are too many buses there

B. the traffic lights are different from ours

C. crossing the street is dangerous

D. you may go the wrong way

3.In England, it is very interesting to _________.

A. cross the streets

B. look at the traffic lights

C. sit on the second floor of a big bus and see the beautiful city

D. look at the busy streets in the morning

4.Which is the best title?

A. Buses in England B. Traffic in England

C. Travelling in England D. Traffic lights in England

 

1.B

2.D

3.C

4.B

【解析】

试题分析:本文叙述了英国的交通情况,英国的车辆是靠左边行使,坐车时一定要注意应该靠左边行使,千万不能做错方向了,坐车的第二层可以看到英国的风景,是很有趣的。

1.细节理解题。根据you must be very careful in the streets because the traffic drives on the left.英国的交通是靠左边行走,故选B

2.细节理解题。根据So you must be careful. Have a look first or you will go the wrong way.坐车时要当心也许你会做错方向,故选D

3.细节理解题。根据You can sit on the second floor. From there you can see the city very clearly. It’s very interesting.坐在车的第二层能看见城市的风景,故选C

4.标题归纳题。短文叙述了英国的交通情况,故选B

考点:社会类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网