题目内容

【题目】从方框中选择恰当的词语,并用其适当形式填空,使短文完整、通顺,每个词语限用一次。

use, produce, is good for, cook, do, realize, polish, from, country, thousand

Olive oil (橄榄油) is probably the most widely-used oil for cooking. It is made 1 fresh olives. Olive oil has been a main food in the Mediterranean (地中海的) countries for 2 of years, and some olive trees which are hundreds of years old still 3 fruit.

Almost everyone knows that olive oil 4 our health. But what most people may not 5 is that olive oil is used for a lot more than just food. People make soap out of it, 6 diamonds (钻石) with it, and burn it for light. In ancient times, olive oil was even7 as a weapon (武器).

These days, more and more people all over the world are discovering that olive oil may be the best oil for 8. In the United States, people use five times () more olive oil today than they9 20 years ago.

Nowadays, most of the world’s olive oil is still produced in the Mediterranean countries, though 10 such as America and Australia also produce it. Spain produces the most olive oil in the world, followed by Italy and Greece.

【答案】

1from

2thousands

3produce

4is good for

5realize

6polish

7used

8cooking

9did

10countries

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述橄榄油的用途,它不仅可以食用,还可以用它制造肥皂等,现在越来越多的人发现,橄榄油可能是烹饪中食用最好的油。

1句意“它是由新鲜的橄榄制成的”。be made from由……制成(看不出原材料),橄榄油中看不出橄榄,故填from。

2句意“橄榄油几千年来已经成为地中海国家主要的食物了”。thousand千,thousands of成千上万,故填thousands。

3句意“一些几千年的橄榄树仍然产橄榄果”。produce生产,故填produce。

4句意“几乎每个人都知道橄榄油对我们的身体有好处”。be good for对……有好处,故填is good for。

5句意“但是很多人没有意识到橄榄油不仅只是在食物中使用”。根据Almost everyone knows that olive oil ____4____ our health可知,指人们没有意识到,realize意识到,故填realize。

6句意“人们用它做肥皂、磨光钻石、燃烧取亮等”。polish磨亮,根据后一句中的and可知,空处与makeburn并列,用原形,故填polish。

7句意“在古时,橄榄油甚至用来做武器”。主语Oliver oil与谓语use之间为被动关系,be used as被用作,故填used。

8句意“如今,全世界越来越多的人发现,橄榄油是做饭最好的油”。cook做饭,且根据空前介词for可知,用doing,故填cooking。

9句意“在美国,人们使用橄榄油的数量是20年前的5倍”。根据20 years ago可知,用一般过去时,且缺少谓语,用省略形式,代替used Oliver oil,故填did。

10句意“尽管一些像美国、澳大利亚这样的国家也种植橄榄油,但是世界上生产橄榄油最多的国家仍然是地中海国家”。根据such as America and Australia also produce 可知,指的是国家,用复数,故填countries。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Adam Braun set up the organization(组织) Pencils of Promise in2008. Its goal is to make sure all children have a chance for education. Six years later , the non-profit organization is building a new school somewhere every 90 hours.It has helped more than 22.000 children in Africa,Asia and Latin America.

It all started when Adam Braun was a college student. He was visiting India when a boy stopped him and asked for money on the street, Mr. Braun asked the boy what he would want, if he could have anying in the world.

“I thought the answer was going to be ‘a house’ or ‘a car’ or ‘a boat’. His answer was ‘a pencil’ So I gave him my pencil and he was just happy and excited . I realized he never had been to school before ,and that was the reality(现实) for 57 million children around the world. ” Braun said.

Adam Braun started working in finance(金融) after he graduated from college, But he never forgot the boy and the problem he realized.

“We live in a world in which every child can have a chance to get a good education ,because we have everything necessary already. We are able to educate every child . So I promised to help create that world .” Braun said.

Mr Braun raised money for his project. He paid for building the first Pencils of Promise school, in Laos, five years ago. Since then ,his organization has helped pay for more than 200 schools in the countryside of Laos, Nicaragua, Guatemala and Ghana.

根据短文内容回答下列问题

1When did Adam Braun set up the organization Pencils of Promise? ____________________________________________________________

2How often is the organization building a new school somewhere six years later?

____________________________________________________________

3What would the boy in India want if he could have anything in the world?

____________________________________________________________

4What did the boy’s answer make Adam realize?

____________________________________________________________

5Why did Adam Braun set up the organization Pencils of Promise?

____________________________________________________________

【题目】

Dear Editor,

My sister Becky keeps singing a song to me, though she knows I don’t like it. She even tells her friends to sing it to me! It really makes me angry.

Dale

Dear Dale,

Your sister seems to think it’s fun to make you angry, and the way you react (反应) may add to her fun.

You could try to ask your sister nicely to stop. Anytime she sings it in the future, don’t react or get angry. If you need to, leave the room. When you don’t react, she may become bored and stop singing.

Your parents may have advice on how to deal with this, too.

Editor

Dear Editor,

When people ask what I want to be when I grow up, I feel pressured because I want to do so many things. Most of the time, I answer, “I don’t know.”

Cindy

Dear Cindy,

Those people might just be trying to get to know you better. What they are really asking is, “What interests you now?”

The next time someone asks what you want to be, you could say something like “Today I think I’d like to be a writer or an artist. But ask me tomorrow, and I may change my mind”.

Editor

Dear Editor,

My best friend’s parents ended their marriage (婚姻). She’s having trouble going between houses and is sad all the time. It makes me feel sad, too.

Sally

Dear Sally,

It’s hard to watch a friend go through something hard. Help your friend make the best of her time at each house, asking her to hang out, or even just staying with her when she’s having a hard time. If she’s not better soon, talk to a trusted adult.

Editor

根据材料内容选择最佳答案。

1If Becky sings a song to Dale next time, Dale could ______.

A. tell her teacher B. speak to her angrily

C. leave the room D. ask their parents to punish her

2Cindy feels pressured when others ask her ______.

A. age B. dream job C. grades D. favorite people

3Sally’s best friend is having a hard time because ______.

A. her parents ended their marriage

B. she has to move to a new place

C. her parents often fight with each other

D. she doesn’t get on with others

4In order to help her best friend, Sally is advised to ______.

A. live in her houses B. hang out with her

C. talk with her parents D. sing songs to her

5The material probably comes from ______.

A. science fiction B. a sports newspaper

C. a news report D. a children’s magazine

【题目】请阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词,并将答案写在相应的位置上。每空一词。

阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词。每空一词。

I was happy in those days before I started going to school. Because I had good neighbors to play with. I played with them from morning to evening. We played games outdoors, dressed up as cowboys and rode around on our tricycles(三轮车) happily.

At the age of five, I had to go to kindergarten(幼儿园) and it was quite hard for me at first. I felt very sad about having to leave my mother each morning. I cried and wanted my mother around. As the days went by ,however, I made friends easily in my class. I became happy again and looked forward to leaving my house each morning。

I still remember those days when I was learning to ride a bicycle. I fell several times but I never gave up。Finally, I was able to join my friends riding around on my bike.

Another memory I like is the end-of-year concert held at the kindergarten. I was chosen to play the role of Jack in the play, Jack and the Magic Beans. I became the superstar that night and received praise for my performance.

What a wonderful childhood I had! At times I really wish I could go back to those days.

My Childhood

Before going to school

I played with my good neighbors happily every day.

We played lots of games like 1 up as cowboys and riding around on tricycles

At the age of five

I had to begin my kindergarten life.

I felt very sad to 2 my mother every morning.

l After I made friends in my class, I became happy again and couldn't 3 to leave my house every morning.

The days of learning to ride a bicycle

I fell a few times but I didn't give up.

In the end I could ride around wit my friends.

The memory about the concert at the kindergarten

The concert was held at the 4 of the year.

I played the role of jack in the play, Jack and the Magic Beans.

I become the superstar and received praise 5 of my performance.

【题目】通读下面短文,掌握其大意,然后在各小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案。

A Festival for the dead is held once a year in Japan.This is a traditional festival in Japan and many celebrations are held.This festival is a cheerful occasion (场合), for ______ this day, the dead are said to return to their homes and they are ______ by the living.______ they are expected to be hungry after their long journey, food is laid out for them.Speciallymade lanterns ______ outside each house to help the dead to find their way.All night long, people dance and sing.In the early morning, the food that ______ out for the dead is thrown into a river or into the sea as it is considered ______ for anyone living to eat it.In towns that are near the sea, the small lanterns which had been hung in the streets the night before are placed into the water when the festival is over.

Thousands of lanterns slowly drift out to sea ______ the dead on their return journey to ______ world.It is moving, for crowds of people stand on the shore watching the lanterns ______ away ______ they can be seen no more.

1A. in B. on C. at D. /

2A. hated B. frightened C. welcomed D. guided

3A. When B. While C. As D. So

4A. are hung B. are hanged C. hung D. hanged

5A. laid B. has been laid C. was laid D. laying

6A. dirty B. untidy C. unlucky D. tasty

7A. guiding B. guided C. guide D. guides

8A. another B. other C. others D. the other

9A. drifted B. drift C. drifting D. to drift

10A. after B. when C. before D. until

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网