题目内容
【题目】
Lisa’s Gym Keep fit! Lose weight! Play basketball, do yoga(瑜伽), dance and meet many new friends! Price:¥40/hour Open time: Saturdays and Sundays Tel: 2133730 |
A Concert Do you like classical music? Come to the concert on Friday evening. The concert will begin at 6:30 in the Children’s Palace. Ticket price: Adults:¥120 Children(under 15):¥60 |
Star Wars USA wonderful movie at Huachen Cinema. Ticket price:¥80 Time: 6:00 pm —— 8:00 pm Dates: July 24 to July 27 |
Summer Job Do you like to talk with people? Do you like to work late? Do you like to work for a restaurant? Then come and work for us as a waiter. Please call Jenny at 8124697 for more information. |
【1】 Mr. and Mrs. Smith and their 14-year-old son want to go to the concert, they have to pay ______ for the tickets.
A.¥120 B.¥180 C.¥300 D.¥240
【2】 Star Wars is the name of ______.
A. a cinema B. a movie
C. a club D. a gym
【3】 Which of the following is TRUE?
A. Lisa’s Gym is open every day.
B. You have to work late as a waiter in the restaurant.
C. You and your friend should pay 80 yuan for the movie.
D. The movie will be on for a week.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】B
【解析】
试题分析:短文大意:该文分别给出了丽莎体育馆、音乐会、华晨电影院以及暑期工作招聘等四篇广告,介绍了他们的联系方式等信息。
【1】C细节理解题。根据第二篇广告文中提示Ticket price: Adults:¥120 Children(under 15):¥60(票价是成人120元,15岁以下儿童60元)可知史密斯夫妇和他们14岁的儿子一共需120*2+60=300元,所以选C。
【2】B细节理解题。根据第三篇广告提示USA wonderful movie at Huachen Cinema (在华晨电影院的一部美国非常好看的电影)可知Star Wars 是一部电影的名称,所以选B。
【3】B细节理解题。根据全文描述及第四篇广告中Then come and work for us as a waiter.(那么来作为服务员给我们工作)可知B的描述是正确的。
【题目】
Place of interest |
Water Cube (水立方) |
|
|
|
Location (位置) | Beijing | Hangzhou | Hong Kong | Harbin |
Phone Number | 010--28135589 | 0571--68345579 | 00852--28029822 | 0451--81187899 |
Price of ticket | ¥60 | ¥50 | ¥300 | ¥150 |
Feature (特色) | Special bubbly (气泡状的) design | The Broken Bridge | Cartoon (卡通) characters | Skywalk |
【1】 It is said that the love story about Xu Xian and the White Snake happened on_________.
A. Dragon Tower B. West Lake
C. Water Cube D. Dragon Tower
【2】If a person in Hangzhou feels like visiting Water Cube,he should call ____to get information.
A. 0451—82187899 B. 0571—68345576
C. 0l0一28135589 D. 00852-28029822
【3】Disneyland,which attracts(吸引) a lot of tourists from home and abroad every year,is in _____________ according to the travel information.
A. Beijing B. Harbin C. Hong Kong D. Hangzhou
【4】Two travelers plan to have a bird’s—eye view(俯视)of Harbin,and they need to pay ______ from the information above.
A. ¥150 B. ¥300 C. ¥450 D. ¥100
【5】 Which of the following is TRUE according to the travel information?
A. Water Cube is special in design.
B. The price of a ticket for West Lake is the highest.
C. In Disneyland. you can’t see any cartoon characters.
D. Dragon Tower is the tallest in China.