题目内容
【题目】We often talk about the weather. If we want to know the weather, we can turn on(打开) the radio and listen to the weather report. We can also turn on the TV and watch the Weather Show. And we can ask other people in two different ways, “ What’s the weather like today?” or? “How is the weather today?” Sometimes you can call at 121 for the weather.
When it is cold, we shiver and need to wear warm clothes and scarves(围巾). When it’s raining, we need raining-coats or umbrellas(雨伞) . When it’s hot, we need a cool place and want a cold drink.
【1】You can watch the Weather Show_____________.
A.at 121 B. on TV
C. on radio D. on other people.
【2】When it’s hot, we want a ________________.
A.warm clothes
B. raining-coats or umbrellas
C. warm scarves.
D. a cool place and a cold drink
【3】Telephone 121 is for_____________.
A.ill B. fire C. the weather D. police
【4】The word “ shiver” is “__________” in Chinese.
A.出汗 B. 看病 C. 颤抖 D. 避暑
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】C
【解析】
试题分析:这篇短文主要谈论了天气问题。告诉我们如何了解天气以及天气变化对于我们生活的影响。
【1】B细节理解题。根据文中信息We can also turn on the TV and watch the Weather Show. 可知此题应选B。
【2】D细节理解题。根据文中信息When it’s hot, we need a cool place and want a cold drink.可知此题应选D。
【3】C 细节理解题。根据文中信息Sometimes you can call at 121 for the weather.可知电话121是关于天气的电话,故选C。
【4】C词义猜测题。根据原句句意(当天气很冷时我们颤抖并且需要穿暖和的衣服和带围巾。)可知此题应选C。
【题目】根据短文内容,选用方框中的单词或短语并用其适当形式填空。
ask ,thank, happy, remember, kindness ,good ,drive, he, sixth, poor |
I took the bus every day when I was in primary school .Alvin , our bus【1】_______ picked us up every morning. We were all from【2】_______ families .My parents could hardly support the family with 【3】_____ children .
Once a month,Alvin stopped at the local bus stop. Then someone came out and 【4】______ each of us if we wanted an ice cream or a drink. Alvin paid for it. At the end of the school year , he took us to 【5】_______ home for dancing. The【6】_____that he showed was amazing. We didn’t get joys like that too often, so what he did for us was 【7】______ remembered.
Twenty years later, I called him and 【8】_______ him for all he did for us. I told him that he probably couldn’t remember me, but I sure 【9】_______ him ! And I could hear smiles in his voice when he said he was happy that I called.
He is the reason why I do my 【10】______ to show kindness to everyone I meet .He has made a great difference to my life. And I am very pleased that I was able to tell him.
【题目】任务型阅读
阅读短文,根据短文信息完成文后表格,每空一词。
It seems school children all over the world don’t like their school food. So what do students of your age eat for lunch at school?
Japan
High schools have dining rooms, which serve everything from noodles to rice, but not hamburgers and chips. Other children bring food from home such as cold rice balls, meat of fish and vegetables. Students take home a menu for the coming month with notes on nutrition value(营养价值). The class with the fewest leftovers(剩饭) at the end of the month receives a prize.
United States
A menu from a US school is made up of a hamburger with potatoes or chicken, fruit and cookies. School lunches must also provide at least one-third of the daily vitamin(维生素) A, vitamin C, iron(铁), calcium(钙) and calories(卡路里).
Australia
Hot dogs are traditional dishes in Australia school shops. But as the country pays more attention to children’s health, healthier foods have started to find their way onto school menus.
Many schools have used a traffic light system(系统). The sale of red-labeled foods, including chocolate and soft drinks, is served only twice a week. Healthier green-labeled foods such as sandwiches, corn and watermelon, however, are provided every day.
South Africa
Most of South Africa’s schools do not provide meals at all. Classes end at 1:30 p.m. and students get their own lunches. Many students bring food from home, usually sandwiches.
Fast food sells the best among students. But as more people began to realize the fact that being too fat may cause different illness, some schools in towns have led the way towards better nutrition. Now students at these schools are provided with lunches of porridge(粥) with vegetables, such as potatoes, carrots and tomatoes.
Schools serve different foods in different 【1】 . | |
Japan | In high schools, children can buy everything such as noodles and rice. But they can’t buy hamburgers and 【2】 from dining rooms. Some children 【3】 food from their homes. The class will get a prize if they have the 【4】 leftovers in a 【5】 . |
The USA | Children can get one-third of daily nutrition from their 【6】 at school. |
【7】_____ | School shops 【8】 students with traditional dishes. The sale of green-labeled foods is served every day, 【9】 red-labeled foods are sold twice a week. |
South Africa | Students like eating fast food so that they are overweight. Students in some schools in towns can eat vegetables to 【10】 fit. |