题目内容

【题目】Some days, don’t you think, "Wouldn’t it be nice if the laundry would just do itself?” Self-cleaning clothes may sound crazy. But Australian researchers have found a way to make something like this possible!

A team at RMIT University in Melbourne, Australia, found a way to put special nanostructures (纳米结构) into clothing, which can then clean the clothes. When sunlight hits the nanostructures,they break down the dirt and stains (污渍) that don’t belong on your clothes.

The nanostructures don’t break down the actual clothing because cotton and the other clothing materials are too strong to be broken down. According to CNN, the researchers cover the clothingin a solution made of silver and copper () nanostructures. All it takes is 40 minutes of sunlight and your clothes will look as good as new.

So if you spill on yourself during lunch, you can step outside for a walk, and it will be cleanby the time you go inside. It not only makes your life easier, but it can also be good for the environment.

According to the US Department of Energy, the average load of laundry uses about 25 gallons (about 94 liters) of water. Water is a very important resource, so using less of it to wash clothesis better for the environment. But one of the scientists at RMIT University knows more needs to be done.

“There’s more work to do before we can start throwing out our washing machines,” said Dr Rajesh Ramanathan, “but this is a strong foundation .”

So what’s the next step? Ramanathan wants to either start selling the solution by itself or convincing clothing makers to treat the clothing with the solution while clothes are being made.

1What do Paragraphs 4-5 talk about?

A. What advantages the self-cleaning clothes have.

B. How the self-cleaning clothes work.

C. How the self-cleaning clothes are made.

D. What helps the self-cleaning clothes work.

2What does the underlined word “solution”in the last paragraph mean?

A. Machines B. Clothes. C. Silver. D. Design.

3What can we learn from the passage?

A. Silver and copper sell well.

B. The solution is not put into practice.

C. Clothing makes certainly like the solution.

D. We don’t need washing machines any more.

【答案】

1A

2D

3B

【解析】试题本文主要介绍了一种新的纳米衣服的特点,它不需要用水洗,在太阳底下照一会就可以和新的一样。

1题意:4、5两段的内容是什么?考查文意理解题。根据文中的第四、五段的描述可知纳米的衣服出去晒晒太阳就干净了,而普通的衣服得浪费水资源才能洗干净,所以主要想说明纳米衣服的优势故选A。

2题意:最后一段中下划线的“solution”是什么意思?考查词义理解题。根据最后一段后面的句子by itself or convincing clothing makers to treat the clothing with the solution while clothes are being made说服服装生产商在解决衣服的同时用衣物来解决问题.可知应该是设计方案,故选D。

3题意:从这篇文章中我们能了解到什么?考查细节理解题。根据最后一段So what's the next step?Ramanathan wants to either start selling the solution by itself or convincing clothing makers to treat the clothing with the solution while clothes are being made.那么,下一步该怎么办呢?可知方案还没有实施,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】It was already 8:30 in the morning. Lin Tao, a 14-year-old schoolboy, still didn't show up at school. He was often late for school! The teacher called his father and got to know he played computer games online late the night before and couldn't get up that morning. In fact, he had played online games since the age of 11. He almost dropped out of school last year.

Lin Tao is not alone. Information from China Internet Center shows that the number of teenage Internet user in China had been about 170 million by the end of December, 2017. Many of them, like Lin Tao, spend too much time playing computer games online.

To deal with this problem, the Chinese government worked out a draft regulation(法规草案)in January this year. According to the regulation, players need to use their own ID cards to play online games. Game companies will control teenagers' online game time. They will not be able to play online games between 12:00 at night and 8:00 in the morning. If they are still playing during the time, the game companies will lock them out.

Many people think that the regulation can surely better protect Chinese young game players online, while others doubt whether it can successfully stop them from playing games too much. "More and more people come to know that playing online games too much not only brings teenagers healthy and study problems, but also makes them depressed(沮丧的)and lonely," Tong Xiaojun, director from a university, told CCTV. "We need support from the whole society to solve the problem."

1Which of the following is TRUE about Lin Tao?

A. He had a fight with his father. B. He dropped out of school.

C. He often arrive later for school. D. He started playing games at 14.

2Under the regulation, players need to if they want to play online games.

A. talk with their parent. B. pay for them

C. call the game companies D. use their own ID card

3We can learn from the passage that .

A. not many young people have the same problem as Lin Tao in China

B. it is impossible to control teenagers' online game time

C. the game contpanies will offer teenagers prizes if they play well

D. everyone should play a part in controlling teenagers' online game time

【题目】Do you ever have one of those days when everything goes wrong? Your alarm clock doesn't go off, so you oversleep. You spill coffee on your clothes at breakfast and have to change. Your scooter has a flat tire, so you have to catch the bus. But you miss the bus and end up walking to school.

You can wait for the feeling to ________ but why not do something to make yourself better?

Write down your thoughts

When someone annoys you, write a letter. Tell the person who made you mad how you feel.Then tear()the letter up. __________ you dont mail it, you'll feel better when you get those feelings out your system.

Eat something you enjoy

Eat a favourite"comfort food. " These foods vary from person to person and are usually something with a good __________.Your comfort food could be peanut candy, like you ate when you were a child. It might be bubble tea, which you used to drink when you spent time with your best friend.

Expect the good feelings connected with that food to lift your spirits. They will! But if you always turn to food when you feel down, the _________ weight you gain will make you feel worse.

Do something nice for someone else

When you do something for someone else, you stop focusing on yourself. You don' t have to do something big, Just do something you know a friend or classmate will appreciate. Put flowers and a card on your teacher's desk. But don' t sign the card. you'li smile all day as you __________ your teacher is puzzling over who gave her gift.

Play with your pet

Animals __________ seem to have bad days. They are always happy to see you. Scientists say playing with a pet comforts you and lowers your blood pressure. If you dont have a pet of your own,visit a friend who does.

Beating a bad mood not only makes you feel better. A positive attitude might also help you keep fit. A recent medical stucy showed sad or angry people are much more likely to get sick than people who are happy. So get busy and cheer up!

1A. go over B. go away C. go out D. go wrong

2A. If B. Because C. Since D. Although

3A. taste B. memory C. smell D. message

4A. average B. other C. extra D. enough

5A. Imagine B. suppose C. judge D. decide

6A. sometimes B. often C. always D. never

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网