题目内容

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。

Do you know why different animals or pests(害虫)have their special colours? Colours in them seem to be used mainly to protect themselves

Some birds like eating locusts, but birds cannot easily catch themWhy? It is because locusts change their colours together with the change of the colours of cropsWhen crops are green, locusts look greenBut as the harvest time comes, locusts change to the same brown colour as crops haveSome other pests with different colours from plants are easily found and eaten by othersSo they have to hide themselves for lives and appear only at night

If you study the animal life, you’ll find the main use of colouring is protecting themselvesBears, lions and other animals move quietly through forestsThey cannot be seen by huntersThis is because they have the colours much like the tree

Have you ever noticed an even more strange act? A kind of fish in the sea can send out a kind of very black liquid when it faces dangerWhile the liquid spreads over, the enemies cannot find itAnd it immediately swims awaySo it has lived up to now though it isn’t strong at all

1From the passage we can learn that locusts _______

A are small animals

B are easily found by birds

C are dangerous to their enemies

D change their colours to protect themselves

2Bears and lions can keep safe because they_______

A have the colours much like the trees

B move quickly

C like brown and grey colours

D live in forests

3Why can the fish mentioned in the last paragraph live up to now?

A Because it is very strong

B Because the liquid it sends out can help it get away from its enemies

C Because the liquid it sends out can kill its enemies

D Because it swims faster than any other fish

4Which is the best title for this passage?

A The Change of Colours for Animals and Pests

B Colours of Different Animals and Pests

C The Main Use of Colours for Animals and Pests

D Some Animals and Pests

【答案】

1D

2A

3B

4C

【解析】

1】细节理解题。由短文第二段第二句:It is because locusts change their colours together with the change of the colours of crops.可知,蝗虫为了保护自己,把自己的颜色改变成为庄稼一样。故选D

2】细节理解题。由第三段最后一句:This is because they have the colours much like the tree.可知因为它们的颜色像树木,所以可以保护自身安全;

3】细节理解题。由短文倒数第二、三句:While the liquid spreads over, the enemies cannot find itAnd it immediately swims away.可知它发出的黑色液体可以帮助它逃跑,故选B

4】主旨大意题。题意:短文最好的标题是什么? A The Change of Colours for Animals and Pests动物和害虫的颜色的改变;B Colours of Different Animals and Pests不同动物和害虫的颜色;C The Main Use of Colours for Animals and Pests动物、害虫的颜色的主要用途;D Some Animals and Pests一些动物与害虫。本文主要讲述的是不同的动物、不同的害虫有着不同的颜色的原因,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空
Once there lived a farmer called Henry. He had a brother, Mike, in town who was an excellent gardener. His skill and his beautiful trees were 1 everywhere.
One day, Henry went to town to visit Mike. “Look, my brother,” said Mike. “Here is the best 2 tree from my garden. Take it home and 3 it so that you, and your children, and your children's children can enjoy it.” Henry was 4 with the apple tree and went back home. The next morning, he began to 5 where he should plant it.
“If I plant it on the hill,” said he to himself, “the wind might catch it and 6 down the fruit. If I plant it close to the road, people who pass by will pick some of them. But if I plant it...”
7 he planted the tree in the corner behind his house, where no one else could notice it. But the tree bore(结出) no fruit the first year, nor the second. Then Henry sent for his brother and said to him 8, “You have cheated me. This is the third year and it brings me 9 but leaves.” When Mike saw where the tree was planted, he laughed and said, “You have planted the tree in such a cold corner without 10 or warmth. How, then, could you expect flowers and fruit?”
(1)A.simple B.famous C.similar D.common
(2)A.pear B.grape C.apple D.banana
(3)A.sell B.wash C.hide D.plant
(4)A.tired B.patient C.pleased D.popular
(5)A.learn B.wonder C.realize D.understand
(6)A.put B.cut C.push D.shake
(7)A.Finally B.Firstly C.Luckily D.Certainly
(8)A.happily B.angrily C.kindly D.carelessly
(9)A.nothing B.something C.everything D.anything
(10)A.air B.earth C.water D.sunlight

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网