One day,in a heavily crowded place,a young man began shouting,“People,look at me.I have the most beautiful heart in the world.”

All the people praised(称赞) him when they saw his beautiful heart in a perfect shape.However,there came an old man,“No,I don't think so.Young man,I have got the most beautiful heart in the world!”

The young man asked him,“Show me your heart,then!”

The old man showed his heart to him.The heart had scars(伤痕) all over.

The young man started laughing,and said,“My dear old man,are you mad?How can you say your heart is beautiful?”

“Dear boy.Did you see the scars?Each scar represents(代表) the love I shared with a person.I share a piece of my heart with others when I share love,and in return I get a piece of heart.Since the pieces of heart I shared were neither equal(相等的) nor in the same shape or size,my heart is not in shape.”

The young man stood quietly and did not speak a word.Tears rolled down his face.

1.What did the young man show to the people?

A. His hand. B. His head.

C. His heart. D. A toy.

2.What did the people think of what the young man showed?

A. It was perfect.

B. It was the same as others'.

C. It was a bit small.

D. It was too old.

3.The young man laughed because ______.

A. the old man was not smart

B. he saw a heart full of scars

C. the old man told a story

D. the old man fell over

4.From the sixth paragraph we can infer(推断) that ______.

A. the young man knew the old man well

B. the old man wanted to get some money

C. the young man was smart

D. the old man often helped others

5.The best title for this passage may be “______”.

A. A Young Man with a Gold Heart

B. The Most Beautiful Heart

C. A Young Man and an Old Man

D. A Successful Young Man

1.C 2.A 3.B 4.D 5.B 【解析】文章讲述了一个老人和一个年轻人比谁的心美,通过这个事情,说明了老人和别人分享爱的故事。 1.根据a young man began shouting,“People,look at me.I have the most beautiful heart in the world.”可知是心;故选C。 2.根据A...

Edward rose early on the New-year morning. He looked in every room and wished a Happy New Year to his family. Then he ran into the street to repeat that to those he might meet.

When he came back, his father gave him two bright, new silver dollars .

His face lighted up as he took them. He had wished for a long time to buy some petty books that he had seen at the bookstore.

He left the house with a light heart, expecting to buy the books. As he ran down the street, he saw a poor family. 

“I wish you a happy  New Year.” said Edward, as he was happily passing on. The man shook his head.

“You are not from this country? ” said Edward. The man again shook his head, for he could not understand or speak his language. But he pointed to his mouth, and to the children shaking with cold, as if (好像)to say, “These little ones have had nothing to eat for a long time”

Edward quickly understood that these poor people were in trouble. He took out his dollars, and gave one to the man and the other to his wife.

They were excited and said something in their language, which doubtless meant, “We thank you so much that we will remember you all the time.”

When Edward came home, his father asked what books he had bought. He hung his head a moment, but quickly looked up.

“I have bought no books,” said he, “I gave my money to some poor people, who seemed to be very hungry then.” He went on, “I think I can wait for my books till next New Year.”

“My dear boy,” said his father, “Here are some books, more as a reward for your goodness of heart than as a New-Year gift”.

“I saw you give the money cheerfully to the poor German family. It was nice for a little boy to do so. Be always ready to help others and every year of your life will be to you a Happy New Year.”

1.Edward expected to ________ with the money he got from his father.

A. help the poor family B. buy something to eat C. buy some pretty books D. learn another language

2.Why did the poor man shake his head when Edward spoke to him?

A. He couldn’t understand the boy. B. He wouldn’t accept the money.

C. He didn’t like the boy’s language. D. He was too cold to say anything.

3.How much did Edward give the poor family?

A. One dollar. B. Two dollars. C. Three dollars. D. Four dollars.

4.We know that Edward ________ from the passage.

A. got a prize for his kind heart B. had to buy his books next year

C. bought the books at the bookstore D. got more money from his father

1.C 2.A 3.B 4.A 【解析】试题本文主要记叙了一个叫Edward的小男孩,用父母给自己的两美元去帮助更需要的穷人。最后小男孩不仅从爸爸那得到了喜欢的书作为新年礼物并且还得到了比新年礼物更重要的奖励——他人的感谢。 1.题意:爱德华想用从他父亲那儿得到的钱 。考查细节理解题。根据He had wished for a long time to buy som...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网