题目内容

【题目】I have a good friend. His name is Zhang Peng. He u1 to go to school in his father's car and he didn't like doing any sports. As a result, he became very fat.

As his good friend, I 2(suggest) that he should take more exercise and go to school on foot. I think it is good for both our health and environment. He accepted my advice. It is a little far from his home to school. But he has made a 3(decide) to lose weight. So he keeps walking to school and s4 goes to school by car. Now you can see he becomes thinner and thinner. He thanked me because my ideas were 5(help) to him.

【答案】

1used

2suggested

3decision

4seldom

5helpful

【解析】本文介绍了我的朋友张鹏,以前非常胖。他听了我的建议后,多做锻炼,步行去上学,很少坐车去,他现在变得越来越瘦。他感谢我。

1used

句意:和过去常常乘坐父亲的车去上学,他不喜欢做任何运动。used to do sth过去常常做某事,故此处为used。

2suggested

句意:作为他的好朋友,我建议他应该多做锻炼,步行去上学。根据He accepted my advice.可知此处用一般过去时,故此处的谓语用过去式,故为suggested。

3decision

句意:但是他已经决定减肥。make a decision 做决定,故此处为decision。

4seldom

句意:所以他一直步行去学校,很少坐车去上学。根据keeps walking to school可知他一直步行,因此坐车上学的情况很少,故用副词seldom。

5helpful

句意:他感谢我,因为我的主意对他有帮助。be helpful to……有帮助,故为helpful。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网