题目内容

【题目】根据短文内容,回答下列问题。
Maria is a beautiful young girl. She has long blonde hair and blue eyes. But she is still very insecure(缺乏信心的). She often thinks most of her friends are more beautiful than her. One day a new girl joined her class. Her name is Sarah. She has dark brown hair and green eyes. Maria thought the new girl was beautiful and wished she looked like her. One day she decided to take action.
She went out and bought some hair dye(染发). When she returned home, she told her mother what she planned to do.
"It's your decision," said her mother sadly. "But I think you look beautiful as you are."
Maria didn't hear what her mother said. She spent a few hours dyeing her hair dark brown. She felt much better and went to school happily the next day. As she reached her class she saw a new blonde girl sitting near the front. Later she knew it was Sarah. Sarah dyed her hair blonde. It was almost the same color as Maria's was before. Sarah turned around and Maria spoke to her.
"Why do you dye your hair?" asked Maria.
"Well, I always love your hair' said Sarah.
Maria sat down and sighed(叹气).
(1)What does Maria look like? ( 根据短文内容回答问题 )
(2)What did Maria think about Sarah? ( 根据短文内容回答问题 )
(3)Who was the new girl with blonde hair? ( 根据短文内容回答问题 )
(4)从短文中找出与下面画线部分意思相同或相近的单词。
My father came back home yesterday evening.
(5)In the passage, the underlined word "she" refers to( 指 ) .

【答案】
(1)

She has long blonde hair and blue eyes.


(2)

She thought she was beautiful.


(3)

Sarah.


(4)

returned


(5)Maria
【解析】本文介绍了一位缺乏自信的女孩Maria,她总是认为别人比她更漂亮。当班里转来新的同学时,她认为新同学更漂亮,于是第二天她决定把自己的头发染成了和新同学Sarah一样的颜色,却没有想到Sarah却认为Maria的头发更漂亮,将她的头发染成了和Maria以前一样的颜色。通过这件事告诉我们要有自信,相信自己是最好的。
(1)She has long blonde hair and blue eyes. 由文章第一句Maria is a beautiful young girl. She has long blonde hair and blue eyes. 可知。
(2) She thought she was beautiful. 由文章中Maria thought the new girl was beautiful.Maria认为Sarah很漂亮。
(3)Sarah 由文章中 One day a new girl joined her class. Her name is Sarah. She has dark brown hair and green eyes. 可知新来的女孩叫Sarah。
(4)returned 考查同义词。come back意为“回来”;相当于return。
(5)Maria 考查人称代词的用法。划线部分she为人称代词,指代上文提到的主语。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Human beings have always been trying to conquer (征服) seas and oceans, mountains and the universe, no__whether they are men or women, old or young. In their history, many of them dived deep into the sea, ___up high mountains or flew into space in spaceships. Among them, Li Lida, a 16-year-old schoolboy is a fine example.Like ________ parents, the boy likes swimming very much. He began to learn to ___even when he was a baby. He first tried to swim across the Qiongzhou Channel in June, 2010 when he was 12 years old. But he ___after swimming for twelve hours. Then on May 17, 2011, his 13th birthday, he tried again. He ___at 6:02 in the morning from a beach in Xuwen, Guangdong.

Three men swam together with him. Li swam quite fast at ____. Then he slowed down as the wind became stronger.During the crossing, he had some food and drinks. By 2p.m. he could see a high building in Haikou. He felt ___, but he still went on swimming. After another two hours’ swimming, he finally reached the other side of the channel at 4 p.m. As the youngest swimmer to cross the channel, Li was ____spoken of by his teachers. He's the ____not only of his school, but also of the people in Hainan.

1A. matterB. hurryC. problemD. worry

2A. droveB. climbedC. jumpedD. walked

3A. myB. yourC. hisD. her

4A. swimB. skiC. skateD. climb

5A. wonB. beatC. diedD. failed

6A. setB. crossedC. arrivedD. started

7A. allB. lastC. leastD. first

8A. worriedB. tiredC. afraidD. sad

9A. lowlyB. carefullyC. slowlyD. highly

10A. prideB. playerC. challengeD. winner

【题目】Mr. Miller is an English doctor. He is now in China. He works in a Children’s Hospital in Shanghai. He also learns Chinese medicine(医术) there. He likes Chinese medicine very much. He loves working for children. He works hard in the day and reads English books on(关于) Chinese medicine at night. He learns Chinese from the Chinese doctors and his Chinese friends. Now he can speak some Chinese. He can read some Chinese books, too.

His wife is a teacher. She teaches English in a junior high school in Hainan. She works hard, too. She works from Monday to Friday. She teaches four classes every day. Sometimes, on Saturdays and Sundays, she teaches other English classes. She wants to make more money.

1Mrs. Miller works in a _____ .

A. hospital in England B. junior high school in Hainan

C. hospital in Shanghai D. shop

2Mr. Miller and Mrs. Miller _____ .

A. live in England B. live in Shanghai

C. work hard D. work every day

3Mr. Miller is _____ now.

A. in a junior high school in Shanghai

B. in a Children’s Hospital in England

C. in a junior high school in England

D. in a Children’s Hospital in Shanghai

4Mr. Miller learns Chinese from _____ .

A. the doctors B. the Chinese doctors and his Chinese friends

C. his teacher D. the books

5Which of the following sentences is NOT true?

A. Mr. Miller can speak English and Chinese.

B. Mrs. Miller sometimes teaches other English classes on weekends.

C. Mr. Miller knows nothing about Chinese medicine.

D. Mrs. Miller is from England.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网