题目内容

【题目】阅读短文,下列问题
B
Today there are policemen everywhere, but in 1700, London had no policemen at all. A few old men used to protect the city streets at night and they were not paid.
About 300 years ago, London was starting to get bigger and more and more people began to live there. The city was very dirty and many people were poor. There were so many thieves who stole money in the streets that people stayed in their homes as much as possible.
In 1750, Henry Fielding started to pay a group of people to stop thieves. They were like policemen and were called “Bow Street Runners” because they worked near Bow Street.
Fifty years later, there were 120 “Bow Street Runners”, but London had become very big and needed more policemen. So in 1829, the first Metropolitan (or London) Police Force was started with 3,000 officers. Most of the men worked on foot, but a few rode horses. Until 1920 all the police in London were men.
Today, London police are quite well paid and for the few police officers who still ride horses, the pay is even better than for the others.
(1)In 1700, the men who protected the streets were paid .
A.a few
B.nothing
C.a little
D.a lot
(2)About 300 years ago, many people .
A.wanted to leave London
B.had big houses in London
C.became policemen
D.came to live in London
(3)People didn't leave their houses because .
A.they had no money
B.they were afraid of losing money
C.the city was not clean
D.they liked homes
(4)The “Bow Street Runners” .
A.stopped people stealing
B.stole money
C.paid people to steal
D.stopped people riding horses
(5)Today, police officers who ride horses are paid .
A.the same as their workmates
B.more than their workmates
C.half as much as their workmates
D.less than their workmates

【答案】
(1)B
(2)D
(3)B
(4)A
(5)B
【解析】如今到处都有警察,但是在18世纪,伦敦根本就没有警察。有几个老人常常在夜晚巡逻保护城市的街道,但是没有人付给他们报酬。本文就介绍了伦敦警察的由来以及发展过程。
(1)由第一段中的“A few old men used to protect the city streets atnight and they were not paid.”可知答案是B。
(2)由第二段中的“About300 years ago, London was starting to get bigger and more and more people beganto live there.”可知答案是D。
(3)由第二段中的“Therewere so many thieves who stole money in the streets that people stayed in theirhomes as much as possible.”可知答案为B。
(4)由第三段“In 1750, Henry Fielding started to pay a group of people to stop thieves. Theywere like policemen and were called ‘Bow Street Runners’...”可知答案为A。
(5)由最后一段“Today, London police are quite well paid and forthe few police officers who still ride horses, the pay is even better than forthe others.”可知答案是B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Mary is getting married next Saturday.Today she asks her best friend Lucy to shop for clothes to wear at the wedding.‘So what are we looking for, Mary,’ Lucy asks.

‘Well, my parents want me to wear a traditional Chinese dress, but I prefer a more modern style.I think I’ll buy two dresses and wear them at different times on my wedding day.’ Mary answers.The girls look in many shops.At one shop, Mary tries on a Chinese-style dress.‘I like it,’ Lucy says.‘Red is a very strong color and represents love and prosperity(繁荣) for Chinese weddings.I think your parents will be pleased

Mary does not look happy.‘I don’t think I look good in redI think it makes me look too odWhat about this blue one?’ ‘Well, that’s a nice dre ss too, but blue is a calm color.It could help you feel calm, but I think you want a happier color for your wedding.If you don’t like red, what about orange? It represents joy and it is a good color for weddings,’ Lucy explains.

After listening to Lucy’s opinions, Mary says, ‘Even though the orange dress would be the best for my wedding because it represents joy, I’ll choose the red dress because it will remind my mother of her own wedding and will make her happy.’

【1】 What would Mary prefer to wear at the wedding?

A. A Chinese dress

B. A modern-style dress

C. A Chinese-style suit.

D. A traditional Western dress.

【2】 Why will Mary buy two dress?

A. Because she is greedy(贪心的).

B. Because she likes shopping so much.

C. Because she has lots of money.

D. Because she wants to keep her parents and herself happy.

【3】 What is good about the blue dress?

A. It makes Mary look young.

B. It represents love and prosperity.

C. It will keep Mary calm.

D. It will make Mary happier.

【4】 What is the passage about?

A. Different colors for different situations.

B. How color affects one’s moods.

C. Mary’s choice for a wedding dress.

D. Mary’s and her mother’s preferences.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网