题目内容
【题目】 What will the world of the future be like? There are plenty of people who are happy to give their opinion of what we will be doing in 2050. Here are two predictions about the world of tomorrow.
![]()
When we dream about the future, many like to think of owning a personal flying car. The advantages are obvious. This technology would allow total freedom of movement. We could fly at 480 km per hour, avoiding traffic lights and busy roads.However, some people believe there will be problems with traffic control. If the cars become popular, there is likely to beair traffic jam. Another big problem is mechanical failure. What will happen if the cars stop working? These are problems we must expect if flying cars become a reality.
![]()
Three-dimensional printing is another new technology with excitingpossibilities. 3D printers are used to build an object with liquid plasticThey build the object layer by layer until it is complete. Car companiesalready use 3D printers to make life-size models of car parts, and medicalcompanies use the technology to make man-made body parts. As we move into the future, 3D printing will revolutionize the way we shop, the way we manufacture and the way we treat sick people. The disadvantage is that such equipment will be extremely expensive.
So in the future, we might be able to fly to work or print out new shoes.Although there are some problems to solve before this will be possible, we can certainly dream of a world where technology makes life easier and safer for millions of people.
【1】What is the passage mainly about?
A. Environmental protection.
B. The world of tomorrow.
C. Advantages of technology.
【2】What do we learn from the passage?
A. Some people think technology development may bring new problems
B. 3D printing can bring great changes to our life and its equipment is cheap.
C. The flying cars won't bring air traffic jam even when they become popular.
【3】What is the correct structure of the passage?(P1=Paragraph1)
A.
B.
C. ![]()
【4】What does the underlined word"they " refer to?
A. Car companies.
B. 3D print.
C. Body parts.
【5】We can infer that the writer about the future life with technology.
A. doesn't careB. feels hopefulC. feels disappointed
【答案】
【1】B
【2】A
【3】A
【4】B
【5】B
【解析】
这篇短文主要讲述了关于未来世界的两个预测。
【1】主旨大意。通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了未来的世界是什么样子。故选B。
【2】推理判断。通读整篇短文可知,由于科技的发展,未来的私人飞车和三维打印技术可能会带来一些问题。故选A。
【3】篇章结构。通读整篇短文可知,短文第一段是总结提出未来的世界的预测;第二段和第三段本别介绍了两项科技带来的优缺点;最后一段总结概括。故选A。
【4】词句猜测。根据上文3D printers are used to build an object with liquid plastic可知下文中they指的是“3D打印机”。故选B。
【5】观点态度。根据文中Although there are some problems to solve before this will be possible, we can certainly dream of a world where technology makes life easier and safer for millions of people.可知,作者对未来科技生活充满希望。故选B。