题目内容

【题目】从方框中所给的选项中选择正确的句子补全以下对话。(其中有两项是多余的)

Mr. Zheng: What are you looking for?

Li Xin:1I am interested in history these days. I want to know something about Zheng Chenggong. Oh, you are a history lover.2that he did?

Mr. Zheng: Sure. He recovered Taiwan in 1662 without the help of the government.

Li Xin:3

Mr. Zheng: It was true, and4

Li Xin: What a pity! But all Chinese will remember him forever5.

Mr. Zheng: You’re right. You’ll know more after you finish reading the books about him.

A.Is that so?
B.Could you tell me some things
C.I’m looking for a history book.
D.because of his great contribution
E.he lost his sister in the battle.
F.Anything else?
G.How great!

【答案】

1C

2B

3A

4E

5D

【解析】

试题这是一组对话,讲述了有关民族英雄郑成功的故事。

1根据问话What are you looking for?可知,C.I’m looking for a history book.正好符合其答语;故选C

2根据后面对郑成功的事迹的描述,对方是要求讲一些郑成功的情况,所以Could you tell me some things比较符合语境;故选B

3根据后面的回答It was true,可知他是对其介绍的质疑或者是反问,故用Is that so?;故选A

4后面李欣说What a pity!可知,是叙述的郑成功的不幸遭遇,所以Ehe lost his sister in the battle.符合语境;故选E

5因为他的巨大贡献我们全中国人都应该永远记住他。表示记住他的原因;故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确的形式填空,使短文通顺、意思完整。请每空限填一词,每词限用一次。方框中有两项多余的。

he when without whether cover homeless thing speak rich exactly lead name

When I was 14, I left my hometown to follow my dream. On my journey I met an old man, a 1man, on the street corner. He asked me2 I was running away from home or not. I told him, "Not 3, sir. Since my father had given me his blessings(祝福),'It is Important to follow your dream, son.’”

The friendly old man then told me to follow 4. He wanted to show me something great. We came to a library. The old man found two old books. He then 5 the words that changed my life. "There are two6 that I want to teach you. Number One is never to judge(判断)a book by its cover, for a cover can fool you. You think I'm just a homeless person, don't you?"

I said,”Er, yes, I guess so, sir.”

In fact. I'm one of the 7 man in the world, but one day I realized that there were certain things I had not yet experienced in life, one of which was what it would be like to live 8 a home. So, you see, don't ever judge a book by its 9 ”.

"Number Two is to learn how to read. There is only one thing that people cannot take away from you, and that is your wisdom." He put my hands on the books. He then 10 me back to the streets near where we first met. He hoped that I would never forget what he had taught me.

【题目】 Where did you go this summer vacation? Perhaps you have visited some top universities at home or abroad. If so, you are not alone.

This summer, crowds of tourists from across the country traveled to famous universities like Tsinghua University, Peking University and Fudan University. Tsinghua University received 6,000 visitors a day, reported China Youth Daily. Most of them were junior and senior students with their parents.

With the rising number of visitors, it took many hours to enter the universities.

" Tsinghua University opens to the public at 8:30 am," a guard(保安) told China Youth Daily. " However, many people start to line up(排队) at 3 to 4 am because people who come at 6 0'clock may be too late and can only enter in the afternoon."

This is not only for Chinese universities. Oxford in Britain and Harvard in the United States are facing the same problem. In this summer, bicycle paths of Oxford were full of tour buses, which were parked illegally(违规) , according to The Independent. The pavements (人行道) were also full of Chinese tourists.

" University tourism " is popular because of the long histories and unique cultures of these famous universities. . More importantly, many parents hope their children will go into a top university in the future, noted People's Daily.

1Paragraph 2 tells us that _______. .

A.tourists from across the world came to China this summer

B.famous universities have become popular places for tourists

C.Tsinghua University is still the most popular one

D.most high school students will visit top universities

2According to the guard, many people start to line up at 3 to 4 am because ________ .

A.Tsinghua University opens at 4:30 am

B.they want to spend more time taking pictures

C.they hope to enter the university early

D.the university is not open to tourists in the afternoon

3What same problem does Oxford face as Chinese universities?

A.College students don't have enough room to study.

B.Tour buses are always parked against the rules.

C.The school becomes dirty during the summer holiday.

D.More and more tourists visit Oxford in the summer holiday.

4What is the main reason for the " university tourism" popularity among families?

A.Top universities are usually very beautiful.

B.Kids nowadays pay more attention to the universities' histories and cultures.

C.Parents expect their children to study at top universities.

D.Parents want to recall their own college memories.

【题目】

Spaceship

Shenzhou V

Time October 15th2003

Main events

Chinese spaceman Yang Liwei was sent up into space He went around the earth 14 times in his oneday flight China became the third country

to succeed in manned space flight

Spaceship

Shenzhou

Time October 12th2005

Main events

Chinese spacemen Fei Junlong and Nie Haisheng were both sent up into space On October I7th the two Chinese space heroes safely returned to the earth

Spaceship

Shenzhou

Time September 25th 2008

Main events

Chinese spacemen Zhai Zhigang Liu Boming and Jing Haipeng were sent up into space Zhai Zhigang made our country's first spacewalkThis spacewalk took about 20 minutes

Spaceship

Shenzhou X

Time June 11th2013

Main events

Chinese spacemen Nie Haisheng Zhang Xiaoguang and the second female spacewoman Wang Yaping were sent up into space and connected with the space station Tiangong I Wang Yaping gave a space lesson about microgravity(微重力) to all Chinese teenagersThis space lesson lasted about 50 minutes

根据短文内容,判断下列句子意思与原文是否相符,相符的写T,不相符的写F

1Shenzhou V went around the earth in space 4 times in its oneday flight

2Fei Junlong and Nie Haisheng stayed in space for 14 days

3Liu Boming made our country's first spacewalk in 2008

4The space lesson about microgravity to all Chinese teenagers lasted about fifty minutes

5According to the article the Chinese spaceman traveling in space twice is Nie Haisheng

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网