题目内容

【题目】different?? free??? tired??? understand??? decision

Writing used your left brain, which is thoughtful and organized. While your left brain is busy, your right brain is 1 to create and feel. This allows you to use all of your brain power to better 2 yourself, other, and the world around you.

The key to successful diary keeping is not stopping any thoughts(想法)from coming through. This even means allowing thoughts that makes you come out in your writing. It helps make your feelings clearer, and is especially useful if a person is faced with a hard 3. Sometimes just writing down the ideas you agree and disagree helps you think over a problem more clearly. You begin to see a problem from 4 ways. This is helpful if you don’t agree with others.

【答案】

1B

2D

3E

4A

【解析】文章大意:书写用你的左脑。当你的左脑很忙时,你的右脑可以自由地创造和感觉。这可以让你利用你所有的脑力去更好地了解你自己、他人和你周围的世界。列举了成功记日记对人们的益处和帮助。

成功记日记的关键是不要停止任何想法,这甚至意味着允许你的想法在你的写作中出现。

1根据上文While your left brain is busy和空格后面的to create and feel,可知是“当你的左脑很忙的时候,你的右脑可以自由地创造和感觉”,故答案选B。

2根据句意“这可以让你利用你所有的脑力去更好地了解你自己、他人和你周围的世界”,可知这里应选择understand,故答案选D。

3根据句意“如果一个人面临一个艰难的决定,这是非常有用的”,可知这里应选择decision,故答案选E。

4根据题干You begin to see a problem from __4__ ways.你开始去看一个问题从_____方式,结合所剩余的选项,可知different符合题意,故答案选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解 阅读下列内容,根据短文内容选择最佳答案。

Thomas Edison lit up the world with his invention of the electric light. Without him, the world might still be in the dark. However, the electric light was not his only invention. He also invented the motion picture camera and 1200 other things. About every two weeks he created something new.

Thomas Edison was born in 1847. He attended school for only three months. His mother taught him at home, but Thomas was mostly self-educated. He started experimenting at a young age.

When he was 12 years old, he got his first job. He became a newsboy on a train. He did experiments on the train in his spare time. Unluckily, his first work experience did not end well. Theyfiredhim when he accidentally set fire to the floor of the train. Then Edison worked for five years as a telegraph operator, but he continued to spend much of his time in experimenting his first patent(专利权) in 1868 for a vote recorder run by electricity.

Thomas Edison was totally deaf in one ear and hard of hearing in the other, but he thought of his deafness as a blessing in many ways. It kept conversations short, so that he could have more time for work. He always worked 16 out of every 24 hours. Sometimes his wife had to remind him to sleep and eat.

Thomas Edison died at the age of 84. He left a great many inventions that greatly improved the quality of life all over the world.

1How often did Edison make a new invention?

A. About every fourteen days??? B. About every seven days

C. About once a week??? D. About twice a week

2The underlined word “fired” in the passage means “__________”

A. Gave somebody a job??? B. Set fire to somebody

C. Let somebody down??? D. Forced somebody to leave his job

3Edison considered his deafness as______.

A. something bad??? B. a gift from god

C. a kind of ability??? D. a disadvantage

4Which of the following sentence is NOT true according to the passage

A. Edison had only 8 hours rest each day after his deafness ?

B. Edison got his education mostly by self-teaching

C. Edison had his first job in 1869

D. Edison’s inventions greatly improved the quality of people’s life

5What does the passage mainly talk about?

A. The function of the electric light

B. Edison and his experiments

C. The importance of inventions

D. The whole life of Edison.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网