题目内容
It was a beautiful spring morning. There were no clouds in the sky, and the sun is warm but not hot. Mr. Black saw an old man at the bus stop with a big, strong, black umbrella(雨伞)in his hand.
1.This story happened___________.
A. on a spring morning B. on a cold day
C. on a summer evening D. on a bus
2.What was the weather like that day?
A. It was raining. B. The sun was too hot.
C. It was sunny and the sun was warm but not too hot. D. It was cloudy.
3.The old man had___________ in his hand.
A. a book B. a walking-stick C. nothing D. an umbrella
4.The old man carried an umbrella because .
A. it was going to rain B. he must have it as a walking-stick
C. the sun was too hot D. he thought it was going to rain
5.From the passage we know that .
A. the weather was bad that day
B. the old man was stupid
C. the umbrella was not strong
D. the old man didn’t want other people to say he was old
1.A
2.C
3.D
4.B
5.D
【解析】
试题分析:这篇文章讲述了在一个晴朗的春天早上,布莱克先生看到公交站上站着个老人,手里拿着把雨伞。布莱克先生问老人是认为会下雨吗,老人说不是;又问他是因为太阳太晒了吗,老人也说不是。他拿雨伞的原因是把它用来当做拐杖,因为拿拐杖的话会让别人认为他很老了。
1.细节理解题。根据文中第一段描述It was a beautiful spring morning这是个美丽的春天早晨。故选A。
2.细节理解题。根据文中第一段描述There were no clouds in the sky, and the sun is warm but not hot.天空没有一丝云,太阳很温暖但不热;故选C。
3.细节理解题。根据文中第一段描述an old man at the bus stop with a big, strong, black umbrella(雨伞)in his hand.一个老人站在公交站,手里拿着把大的粗壮的黑雨伞;故选D。
4.判断推理题。根据文中第二段内容得知,老人的腿不是那么强壮,所以一定要有根拐杖,故选B,他拿着雨伞来当拐杖。
5.判断推理题,根据文中第二段们描述,老人不想拿着拐杖,因为那会让别人说他很老了,所以他每天拿把雨伞;故选D,他不想别人说他老了。
考点:故事类短文阅读。
补全对话。(5分)
A:Hi, Linda! ___1.____
B:Good afternoon, Betty! I’m feeling better now.
A:________ 2._______
B:The doctor said I had broken my leg. I can’t stand up. ______3._______
A:____ 4.______ How did it happen?
B:On my way home yesterday, I stepped on a banana peel and slipped(滑到.
A:Bad luck.
B: I think everyone should take care of our city’s environment. Littering (扔垃圾) is a very bad habit.
A:______5._____ I hope you’ll be better soon. Don’t worry about your lessons. We’ll help you.
What did the doctor say? B. I’m sorry to hear that. C. You are right. D.How are you feeling about? E. I should be in bed for a few days. |