题目内容

【题目】阅读理解。

Have you heard about "Survival Holidays"? It is for children to go into the lonely place for exciting activities. Now about 1,100 companies are allowed to take children into the great outdoors without their parents.

The reason why people like "Survival Holidays" is that they think being close to nature is good for children. Many children in big cities spend all time watching TV and playing computer games. "Survival Holidays" gives them an important change.

Is "Survival Holidays" a wonderful idea? Maybe it is. Children need more free time to play. They need to be left on their own, without adults disturbing(干扰) them. Parents care too much about their children. They like to see the children being busy with activities that are controlled(控制) by adults, which causes many problems. Children don't know what to do when they are in danger. Even something like crossing a small river seems to be a hard challenge. Children are not comfortable with danger. Even slight danger like getting their feet wet or falling down seems very terrible to them.

Many people think the survival activities are good for children. Even years later, they will still remember what they have learned. Some have learned to stay calm in dangerous times. Some have learned how to keep safe. Others have learned how to work in a team. All these skills will help them a lot in their lives.

【1】What is "Survival Holidays" according to the passage?A.It is summer holidays.B.It is winter holidays.C.It is a kind of holidays to escape from danger.D.It is a holiday to go into the lonely place for exciting activities.

【2】Which children may take part in "Survival Holidays"?A.Poor children.B.Rich children.C.Children from cities.D.Children from the countryside.

【3】What's the main idea of the last paragraph?A.The reasons people dislike "Survival Holidays".B.The advantages of "Survival Holidays".C.The disadvantages of "Survival Holidays".D.The suggestions of taking part in "Survival Holidays".

【4】In a "Survival Holidays" children can learn the following except .A.how to get good gradesB.how to stay calm in different timesC.how to keep safe when they meet dangerD.how to work in a team

【5】Which of the following is TRUE according to the passage?A.No companies can hold "Survival Holidays".B.Parents can take part in "Survival Holidays" with their children.C.Parents like to keep their children busy with activities controlled by adults.D.Children don't listen to their parents any more after "Survival Holidays".

【答案】

【1】D

【2】C

【3】B

【4】A

【5】C

【解析】

试题分析:

【1】答案在文章首段第二句.

【2】答案在第二段第二句话.

【3】最后一段首句即点明主题 Many people think the survival activities are good for children,说明该活动是对孩子们有利,接下来几句都围绕其益处进行了说明,因此B为最佳选项

【4】A项错误,文章未有提及;B项正确,答案在最后一段第三句;C正确,答案在最后一段第四句;D正确,答案在最后一段第五句

【5】A、B错误,答案均在第一段第三句;C正确,答案在第三段第五句They like to see the children being busy with activities that are controlled(控制) by adults, which causes many problems ;D错误,文章未有提及,且文章总体都是在讲 "Survival Holidays"的益处,D项不符合文意。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网