题目内容

【题目】阅读理解
Kim went to a beautiful beach on Monday with his friends. It was sunny and hot. So they had great fun playing in the water. In the afternoon,they went shopping. But the shops were crowded,they didn't really enjoy it.
The next day,it was rainy,so they went to a museum. It was boring. Kim found a small boy crying in the corner. The boy was lost. He helped the boy find his father. Kim was very happy. But he had no money for a taxi. So he had to walk back to the hotel. That made him very tired.
On Wednesday,the weather was very cool. So they played basketball. They played all morning. It was really fun.
根据短文内容,判断下列句子正误。正确的在题前括号内写“正确”,错误的写“错误”。
(1)On Monday,Kim had fun going shopping.
(2)It was very hot on Wednesday.
(3)They went to a museum on Tuesday.
(4)Kim helped a boy find his father and went back to the hotel by taxi.
(5)They played basketball on a cool day.

【答案】
(1)0
(2)0
(3)1
(4)0
(5)1
【解析】本文介绍了Kim的活动。他在星期一和朋友一起去海滩。第二天,他们去了一个博物馆。在星期三,天气凉爽,他们打了一上午篮球。
(1)根据But the shops were crowded,they didn't really enjoy it.可知商店里太拥挤,他们不喜欢购物,故此处与原文不符,故为错误。
(2)根据On Wednesday,the weather was very cool.可知在星期三,天气非常凉爽,不是炎热,故此处与原文不符,故为错误。
(3)根据The next day,it was rainy,so they went to a museum.可知他们在星期二去了博物馆,故此处与原文一致,故为正确。
(4)根据He helped the boy find his father. Kim was very happy. But he had no money for a taxi. So he had to walk back to the hotel.可知Kim帮助那个男孩找到他的父亲,因为没钱坐出租车,他走回宾馆,故此处与原文不符,故为错误。
(5)根据 On Wednesday,the weather was very cool. So they played basketball.可知他们在凉爽的天气打篮球,故此处与原文一致,故为正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Joseph has written a letter to his cousins, James and Susan. Here is the letter.

Dear James and Susan,

I am writing to you again because I am at home in bed. I have a cold recently and I am unable to go to school. I’ve got a fever and a bad headache as well. In addition, I’m always thirsty, probably as a result of the fever. But, with a lot of effort, I’m writing a letter to you.

The weather here in Toronto is horrible. I am sure the weather is much better in Hong Kong. Do you agree? The snow came a bit early this year and it was freezing cold. It’s surprising to see kids playing in the snow happily and building “castles” and snowmen this morning. A few of them made snowballs by pressing snow together and threw them at each other.

I am going to have my examination soon, I’m worried about it because I’m too sick to get out of bed to hold my text-books. What’s more, I haven’t attended school for nearly one week. I have to work hard to catch up with my classmates.

I have got a new mate recently. That is Bobby, our cat. Uncle Tom gave him to me as my birthday present. He is rather disobedient and he runs here and there from time to time. However, I’m glad to have him as my friend at the moment.

Please write to me if you have time.

Yours,

Joseph

1From the letter we know that Joseph writes to ___________ people.

A.oneB.twoC.threeD.four

2From paragraph 2 of the letter, we know that Joseph ___________________.

A.dislikes the weather in Toronto.

B.dislike the weather in Hong Kong.

C.finds the weather in Toronto suitable to him.

D.finds the weather in Hong Kong freezing cold.

3The underlined word “them” in paragraph 2 refers to _________.

A.kidsB.snowmenC.castlesD.snowballs

4Joseph thinks that Bobby is _____________.

A.a classmateB.a friendC.a cousinD.a teacher

5The underlined word “disobedient” in paragraph 4 probably means _________.

A.angryB.cuteC.naughtyD.gentle

6From the letter we can infer( 推断) that Joseph _______________________.

A.has a cold but doesn’t have a fever.

B.has to work hard for his examination

C.likes playing with snow and making snowmen.

D.hates Bobby because he always runs here and there.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网