题目内容
【题目】Jack’s love for birds started when he made his first birdfeeder about six years ago. He filled the feeder with seeds (种子), put it in his backyard and then ______ started coming. He got really ______ in birds as more came. Then be joined a local society. As he realized that more and more birds were dying very ______, he wanted to try his best to help them.
Besides what he has done, he has his own group called Protecting Out Birds. He does ______ about birds, run a website to teach people about birds and how to help them, and ______ boxes for birds. Not long ago, he found that the bluebirds were nesting(做窝)in the dead trees which were often cut down, ______ he began to make bluebird boxes for the birds in order to save them. Now he wants to use these boxes to ______ the dead trees. He hangs these boxes up in trees and takes ______ down every week to see if the birds are nesting in them. He also writes articles, hoping that more people will ______ protecting natural ecosystems(生态系统). “Researching birds is ______ to protecting birds,”jack says, “In order to protect birds, we have to learn and really know about the birds. ”
【1】A. bees B. birds C. people D. scientists
【2】A. nervous B. weak C. bored D. interested
【3】A. peacefully B. safely C. quickly D. sadly
【4】A. practice B. business C. instruction D. research
【5】A. builds B. breaks C. lifts D. pushes
【6】A. so B. but C. though D. because
【7】A. take good care of B. take the place of C. catch up with D. come up with
【8】A. it B. this C. these D. them
【9】A. wait for B. send for C. join in D. hand in
【10】A. simple B. crazy C. important D. fresh
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】D
【5】A
【6】A
【7】B
【8】D
【9】C
【10】C
【解析】试题分析:短文是记叙文,讲述了杰克的爱鸟护鸟行为,他给鸟儿建造“房子”,然后加入当地爱鸟社团;他研究鸟类,开办网站,教给人们有关鸟儿的知识和如何帮助鸟类。他还有自己的爱鸟组织Protecting Out Birds.,做了很多箱子代替枯树供鸟儿居住。同时还写文章,希望更多的人会加入到保护自然生态系统。
【1】句意:他把种子装进鸟笼,放在后院,然后鸟儿就来了。考查名词辨析题。A. bees蜜蜂们;B. birds小鸟们;C. people人们;D. scientists科学家们。根据句意,装了种子的鸟笼自然会吸引鸟儿走进来。ACD三项均不合句意,可排除,故选B。
【2】句意:他对鸟类越来越感兴趣。考查形容词辨析。A. nervous紧张的;B. weak虚弱的;C. bored无聊的;D. interested有趣的。get interested in对……感兴趣。根据句意,可知选D。
【3】句意:当他意识到越来越多的鸟死得很快时,他想尽最大努力帮助它们。考查副词辨析题。A. peacefully和平地;B. safely安全地;C. quickly迅速地;D. sadly不幸地。more and more birds越来越多的鸟儿。根据句意和上下文提示,可知选C。
【4】句意:他研究鸟类,开办一个网站,教人们一些鸟儿的知识。考查名词辨析题。A. practice实践;B. business商务;C. instruction课程;D. research研究。根据句意,联系上下文内容,可知他不仅喜欢鸟,而且开始研究鸟。do research做研究。故选D。
【5】句意:他开办一个网站,教人们鸟儿的知识和如何帮助他们,并为鸟儿建造了“房子”。根据句意,可知选A。
【6】句意:所以他为了拯救鸟儿开始做知更鸟的箱子。考查连词辨析题,A. so因此,表原因;B. but但是,表转折;C. though尽管,表让步;D. because为什么,表原因。本句前后是因果关系,可排除BC两项。so表原因时,后接结果;because表原因时,后接原因。本题是前因后果,故选A。
【7】句意:现在他想用这些箱子代替枯死的树。考查动词短语辨析。A. take good care of照顾好;B. take the place of代替;C. catch up with赶上;D. come up with想出。根据句意,联系上下文,可知选B。
【8】句意:他把这些盒子挂在树上,每星期把它们拿下来看看鸟儿是否在里面筑巢。考查代词辨析题。A. it它,单指;B. this这个,单指;C. these这些,复指;D. them他们,宾格代词。根据句意,他每星期取下的是挂在树上的那些盒子,可以用them来替代。take sth. down把某物放下来。根据句意,可知选D。
【9】句意:他也写文章,希望更多的人会加入到保护自然生态系统。考查动词短语辨析题。A. wait for等待;B. send for召唤;C. join in加入;D. hand in呈送。根据句意,可知选C。
【10】句意:“研究鸟类对于保护鸟类是重要的,”杰克说。考查形容词辨析题。A. simple简单的;B. crazy疯狂的;C. important重要的;D. fresh新鲜的。根据句意,结合文意,可知选C。
【题目】选词填空
A. attract B. price C. busiest D. easiest E. even |
Thanksgiving is always on a Thursday. The day after it has been known as Black Friday. It is the start of the holiday shopping season, and it has been the shopping day of the year in the US since 2005.
Most stores offer big sales on Black Friday. They open their doors quite early in the morning. They try to shoppers with big discounts(折扣). Some items like TVs and cloths are much cheaper than usual. Stores may lose money on them. They hope that shoppers will buy gifts for other people while they are in the store.
Black Friday is a great time to go shopping. However, there are problems. The biggest one is that there are not enough cheap items. Each store may only have a few. These items are in great need, so people stand in long lines to get them. They may wait three to four hours before a store opens. They may be hoping to get a low on a TV or computer, but not everybody can get one. Some people leave, disappointed.