题目内容

【题目】阅读表达 阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。

James Blunt’s life was unexpected. The 44-year-old British singer became known to us all because of the song You’re Beautiful. Chinese fans have already got a taste of his live show, as he performed in Guangzhou, Shanghai and Beijing early last month.

However, you may know nothing about Blunt but music. Before taking up music as a job, Blunt once served in the British Army and got the rank of captain(上尉军衔). That’s why people call him the “captain poet”.

He served in the army known as Life Guards. What he had to do is to protect the royal (皇室) family on important days. He once joked that the most famous person he knew was Queen Elizabeth. He said: “I don’t have her personal phone number or anything, but I was with her a lot.”

Before becoming a captain, he also went to Kosovo(科索沃) to play a part in peacekeeping there. He took his guitar with him. “Wherever you are in the army, you take something to keep your life enjoyable. Some bring cards to play, some a football. I took a guitar,” Blunt told The Herald- Times.

His wartime experience drove him to write. When he was in Kosovo, he wrote the anti-war (反战) song No Bravery. Even to this day, he still speaks for the old soldiers, those who hurt (受伤) themselves during the war.

James Blunt’s music life started after he came back from war. From the terrible streets of Kosovo to the biggest live music halls in the world, Blunt has come a long way.

1What makes James Blunt become known to us all?

______________________________________________

2Why did James Blunt go to Kosovo?

______________________________________________

3How did James Blunt keep his life enjoyable in the army?

______________________________________________

4Did James Blunt’s music life start before he served in the army?

______________________________________________

5What do you think of James Blunt?

______________________________________________

【答案】

1The song You're Beautiful.

2Because he went there to play a part in peacekeeping.

3He took a guitar with him.

4No.

5Successful.

【解析】

本文介绍了詹姆斯·布朗特的经历,以及他的音乐生涯的开始。

1根据James Blunt’s life was unexpected. The 44-year-old British singer became known to us all because of the song You’re Beautiful.可知,James Blunt因为You’re Beautiful这首歌而出名,故为The song You're Beautiful.

2根据Before becoming a captain, he also went to Kosovo(科索沃) to play a part in peacekeeping there.可知,他去科索沃是为了参与维和行动,故为Because he went there to play a part in peacekeeping.

3根据He took his guitar with him. “Wherever you are in the army, you take something to keep your life enjoyable. Some bring cards to play, some a football. I took a guitar,” Blunt told The Herald- Times.可知,他带着吉他,让他在军队生活愉快。故为He took a guitar with him.

4根据James Blunt’s music life started after he came back from war.可知,詹姆斯·布朗特的音乐生涯始于他从战场上回来之后,因此用否定回答,故为No.

5根据From the terrible streets of Kosovo to the biggest live music halls in the world, Blunt has come a long way.可知,从科索沃可怕的街道到世界上最大的现场音乐厅,Blunt已经走过了很长的路。因此他会成功的。故为Successful.

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Most people around the world agree that pandas are smart and cute animals. But can they draw? Can they do anything special? I believe they can. These days a panda becomes a popular star and attracts many visitors to the zoo.

This female panda is called Yang Yang. She comes from Vienna Zoo, Austria. Now she can use a brush to create her works of art. People like her paintings very much and 100 of them are waiting online for someone to buy at $580 each- yang Yang’s paintings will probably help the zoo to make $58,000. With the money, the zoo will have the chance to publish (出版) a new picture book about the pandas in Vienna Zoo. The plan will certainly come true because Yang Yang enjoys painting and can draw more pictures.

Two years ago, Yang Yang became a mother of twin pandas. She is a smart mother and learns to draw quickly. Many visitors would like to visit the zoo to see Yang Yang’s wonderful painting shows. They make people think of the first attempts (尝试) of a small child.

You never know, with such an amazing talent (天赋), this cute animal may be able to become a great artist!

1What does the underlined word “attracts” mean?

A. Interests. B. Protects.

C. Helps. D. Catches.

2Why does Yang Yang become popular?

A. Because she is the only panda in the zoo.

B. Because she can make money.

C. Because she can draw pictures.

D. Because she is so cute.

3What will the zoo probably use the money for?

A. Taking good care of Yang Yang.

B. Teaching Yang Yang to draw better.

C. Buying more books about pandas.

D. Publishing a picture book.

4How many cubs () does Yang Yang have?

A. One. B. Two.

C. Three. D. Four.

5What’s the best title for this passage?

A. A famous zoo in Austria.

B. How to draw pictures.

C. A panda with an amazing talent.

D. Yang Yang’s daily life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网