题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
D
When they saw I didn't move, they quickly built a platform(平台) next to my head, and an official (官员) climbed up there to speak to me. Although I could not understand his language, I understood that they would be friendly towards me---if I did not try to harm (伤害) them. By now I was very hungry, so I used sign language to ask the official for food. He seemed to understand me, because they put ladders(梯子) against my sides and little men climbed up with baskets of food and drink. They were surprised at how much I could eat and drink. In just one mouthful(一口) I ate three of their meat dishes and three of their loaves of bread. I drank two of their barrels (桶)of wine, and was still thirsty, because that was only half a litre (1升). While they were bringing me food, I wondered whether(是否) to pick up some of the little men and throw them to their death. But I was afraid they would shoot at me again, and anyway I was thankful for their kindness in giving me food and drink, so I did not move.
After some time, another official climbed up to the platform and spoke to me. From his signs I understood that they were going to move me. The King of this country(which was called Lilliput) had ordered his people to carry me to the capital city. I made signs to ask whether I could be untied(松绑),but the official politely refused.
While I was eating, they had prepared a platform to carry me. The people of Lilliput are very clever with their hands. For me, five hundred men built a special wooden platform with twenty-two wheels. One thousand, five hundred of the King's largest horses pulled me to the capital. I did not know about any of this, because they had put some sleeping pills (安眠药) in my wine, and I was in a deep sleep.
(1)What did the writer ask the official for?
A.Platform.
B.Ladders.
C.Food.
D.Sign language.
(2)How much did the writer eat in just one mouthful?
A.Three of their meat dishes.
B.Three of their loaves of bread.
C.Two of their barrels of wine.
D.Three of their meat dishes and three of their loaves of bread.
(3)Where did the little men want to carry the writer?
A.The capital city.
B.The beach.
C.Another country.
D.His home.
(4)Which statement is TRUE according to the passage?
A.The writer knew their language so well that the official understood him.
B.The writer was thankful to the little men for giving him food and drink.
C.Five hundred horses pulled the writer to the capital city.
D.The writer didn't know how he was carried to the capital because he was tired.
【答案】
(1)C
(2)D
(3)A
(4)B
【解析】本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了他进入小人国之后的故事。
(1)细节理解题,根据第一段By now I was very hungry, so I used sign language to ask the official for food. 可知作者向官员索要食物,故选C。
(2)细节理解题,根据第一段In just one mouthful(一口) I ate three of their meat dishes and three of their loaves of bread. 可知只是一口我吃了他们的三个肉菜和三个面包,故选D。
(3)细节理解题,根据第二段The King of this country(which was called Lilliput) had ordered his people to carry me to the capital city.可知作者将被移动到首都,故选A。
(4)细节理解题,根据第一段But I was afraid they would shoot at me again, and anyway I was thankful for their kindness in giving me food and drink, so I did not move.可知作者感谢那些给他食物和水的小人,故选B。
【题目】短文填空。用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整正确。(每个单词限用一次)(共10小题,计10分)
dark, finish, high, drive, light, luck, map, care, sure, worry |
It was already late when we started for the next town. On the 【1】 , it was about fifteen miles away on the other side of the hill. There we were 【2】 that we would find a bed for the night. Soon 【3】 fell after we left the village. We 【4】 fast, but 【5】 , we met no one along the narrow road. As our car climbed 【6】 , it became colder and the rain began to fall, making it difficult to see the road.
After we had travelled for about twenty miles, there was still no sign of the town, although we watched 【7】 . We began to get 【8】 . Then the car suddenly stopped. A quick examination showed that we had used up the gas. Although we had little food with us, we decided to spend the night in the car.
Our meal was soon 【9】 , and then I tried to go to sleep at once, but John, who was a poor sleeper, got out of the car after a few minutes and went for a walk up the hill. Soon he found there were the 【10】 from houses in the valley bellow. We at once pushed the car to the top of the hill. In less than a quarter of an hour, we were in the town.
【题目】阅读下面短文,根据短文内容填写表格,每空限填一词。
Do you go to school by bus? It is very important for you to know how to be safe when taking a bus, no matter whether you like it or not.
First, don't run to the bus stop, but walk. While you are at the bus stop, you should wait in a safe place. Do not run or play while waiting. And never get into a car with a stranger.
Second, don't talk in a loud voice when you are on the bus, so the driver will not be disturbed(打扰). If you need to talk with the bus driver, you'd better wait until the bus stop. Never throw things on the bus or out of the windows. Never play near the emergency exit(紧急出口). When there is a fire, the most important thing is to break the window with a hammer(锤子) or any sharp(锋利的) things and then jump out.
Third, when you are getting off the bus, make sure you walk (not run) three more steps away from the door. This is the best place to be around a bus. Stay away from the bus wheels and watch out for moving cars!
Last, if you leave something on the bus, never return to the bus to get it. The driver may not see you come back and he may begin moving the bus. Also, if you drop something near the bus, tell the driver before you try to pick it up, so he will know where you are.
to be safe when taking a bus? | |
Before getting on a bus | to the bus stop. |
On the bus | Don't talk . |
getting off the bus | Walk three more away from the door. |