题目内容
【题目】Let's Explore the Nature
The summer holiday is coming! Do you want to have a wonderful and meaningful vacation? If you are interested in animals and nature, come and join us!
Youth Explorer has prepared you with a Three-Day-Program! You can take part in many activities and meet with animals—lions, monkeys, tigers and so on! More information about the program is as follows:
Age: Students aged 10 to 15.
Groups: Two programs for you to choose. Each group needs at most 15 students.
![]()
Program cost: $200 for members; $230 for non-members.
How to do: Simply come to our center to get an application form (申请表).
Send your completed form to us before July 10th, 2019.
Notes:
1: No free lunch is offered. You may either bring box lunch or pay for lunch at our restaurants.
2: Both programs will start 1 DAY later if there is a warning of rainstorms.
【1】 What animals can you see in the summer program?
A. Monkeys.B. Pandas.C. Foxes.D. elephants.
【2】 Who can join the Three-Day Summer Program?
A. Children under 6.B. Students over 16.
C. Children aged 7-9.D. Students aged 12-14.
【3】 When will Program B start if there is a rainstorm on August 6th?
A. On Sunday.B. On Wednesday.C. On Tuesday.D. On Monday.
【4】 How much should one member and two non-members pay for the program?
A. $600.B. $630.C. $660.D. $700.
【5】 Which is TRUE according to the passage?
A. There are more than 15 members in each group.
B. You can join the summer program at any time.
C. You need to hand in an application form.
D. Everyone can have free lunch at our restaurants.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】C
【5】C
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述青年探险家为期三天的活动项目。
【1】细节理解题。根据“You can take part in many activities and meet with animals--lions, monkeys, tigers and so on!”(你可以参加许多活动,与动物、狮子、猴子、老虎等动物见面!)可知,能看到“猴子”。故选A。
【2】细节理解题。根据“Age: Students aged 10 to 15”(年龄:10-15岁的学生)可知,A. 6岁以下的儿童;B. 超过16岁;C. 7-9岁的儿童;D. 12-14岁的学生。只有12-14岁学生属于这个范围。故选D。
【3】推理判断题。根据“Dates: 6~8 August, 2019”(日期:2019年8月6至8日)以及“Both programs will start 1 DAY later if there is a warning of rainstorms”(如果暴雨天气警告,两个项目将在1天后开始)可以推测,周二推迟一天是周三.故选B。
【4】推理计算题。根据“Program cost: $200 for members; $230 for non-members”(项目价格:会员200美元;非会员230美元)可知,一名会员和两名非会员应支付200+230×2═660美元的费用。故选C。
【5】细节理解题。根据“Each group needs at most 15 students”(每组最多需要15个学生)可知,不是超过15个学生,排除A;根据“Dates: 15-17 July, 2019”以及“Dates: 6-8 August, 2019”可知,并不是任何时间都可以,排除B;根据“You may either bring box lunch or pay for lunch at our restaurants”(你要么可以带盒饭,要么可以在我们的饭店付费吃午饭)可知,在我们的饭店,午饭不是免费的,排除D;根据“Send your completed form to us before July 10th,2019”(请于2019年7月10日前将填妥的申请表寄给我们)可知,“你需要交一份申请表”为正确答案。故选C。
细节理解题是考试时经常考查的一个题型。做细节理解题时,首先要先读题干,划出题干中的关键词,再根据关键词定位至文中即可找到正确答案。例如第一题,根据关键词“what animal”定位至“You can take part in many activities and meet with animals—lions, monkeys, tigers and so on!”(你可以参加许多活动,与动物、狮子、猴子、老虎等动物见面!)可知,能看到“猴子”。故选A。