题目内容
5.阅读短文,从方框中选择适当的单词填空(每词限用一次).| homework happier with chatting feed |
分析 文章大意:
爷爷今年70多岁,住在山村,我最喜欢和他闲聊.他说他年轻的时候每天都要早起喂动物,也没有电视看,所以爷爷认为我们现在比他们那时候快乐.但是,我觉得,现在的作业和考试太多,所以我们感觉一点也不快乐.
解答 86.chatting,考察动词辨析及上下文理解,文中提到"I like…"我喜欢做…固定搭配为like doing sth喜欢做某事,遍历给定选项可知填写chatting,chat with与…闲聊.
87.feed,考察动词辨析及上下文理解,文中提到"the animals"动物,由此推测是早上起来去喂动物,have to do sth不得不做某事,由此确定填写动词原形,填写feed.
88.happier,考察形容词比较级辨析及上下文理解,文中提到"He always says we are"爷爷经常说我们…后文又说"than they were"相比于他们那时候,由此确定要用比较级形式,遍历选项可知填写happier,表示比爷爷他们那时候更快乐.
89.homework,考察名词辨析及上下文理解,文中提到"too many exams every day"有太多的考试,由此推测填写的内容适合学习有关,遍历选项可知填入词为homework,其为不可数名词,由此填写homework.
90.with,考察介词辨析及上下文理解,文中提到"Do you agree"你同意吗?固定词组为agree with译为同意…观点,由此确定填写with.
点评 本题题型为选词填空.在选择给定词语时,再考虑文章大意的前提下,还应该注意文章及句子所用的时态,以及所填写的词在句子中的位置.通过这些判断,适当改变词汇形式,以符合题目要求.
练习册系列答案
相关题目
9.
Dear Bob,
My name is Rich.I'm fourteen years old.I'm(81)studying in a middle school.My school is nice and clean.There are thirty (82)students in my class.It's sunny today.My classmates and I are(83)having a good time.It's a nice place.The water(84)isblue and clear.Many birds are flying over the sea.Many people are(85)swimming in the sea.Some boys are(86)playing football.(87)Others are reading books on the beach.A girl is drawing pictures on a chair.Another girl is(88)taking photos.I'm(89)writing to you!What about you?I hope you can(90)tell me.
Best wishes!
Rich.
| write,play,swim,other,tell,study,have,be,student,take |
My name is Rich.I'm fourteen years old.I'm(81)studying in a middle school.My school is nice and clean.There are thirty (82)students in my class.It's sunny today.My classmates and I are(83)having a good time.It's a nice place.The water(84)isblue and clear.Many birds are flying over the sea.Many people are(85)swimming in the sea.Some boys are(86)playing football.(87)Others are reading books on the beach.A girl is drawing pictures on a chair.Another girl is(88)taking photos.I'm(89)writing to you!What about you?I hope you can(90)tell me.
Best wishes!
Rich.
14.Life is like ____ box of chocolate.You'll never know ___ taste of it until you open it.( )
| A. | a; the | B. | a;/ | C. | /; the | D. | the; the |
15.Bob:Hello!This is Bob.Is that John?
John:Yes,it's me.
Bob:Good.(66)C
John:I'm watching TV.What about you?
Bob:(67)B Let's go to see the tigers.
John:Oh,I don't like tigers.
Bob:(68)E
John:Because they're scary.Let's play ping-pong.
Bob:Good idea.I like playing ping-pong.
John:OK,let's go to the gym(体育馆).
Bob:(69)D
John:We can take the No.1bus there.It only takes ten minutes.
Bob:All right.Let's meet at the gate at half past nine.
John:(70)A
Bob:See you.
John:Yes,it's me.
Bob:Good.(66)C
John:I'm watching TV.What about you?
Bob:(67)B Let's go to see the tigers.
John:Oh,I don't like tigers.
Bob:(68)E
John:Because they're scary.Let's play ping-pong.
Bob:Good idea.I like playing ping-pong.
John:OK,let's go to the gym(体育馆).
Bob:(69)D
John:We can take the No.1bus there.It only takes ten minutes.
Bob:All right.Let's meet at the gate at half past nine.
John:(70)A
Bob:See you.
| A.See you later. B.Nothing much. C.What are you doing? D.How can we go there? E.Why don't you like them? |