题目内容
【题目】 Bikes are popular in the Dutch(荷兰).In fact, nearly half of all travel in the Dutch is by bike. Now, one Dutch bike designer(设计师),Thomas, has taken the country's interest in bikes by making a school bus bike.
The big bike has eight seats for kids, a driver seat for an adult(成年人),and three other seats, comfortably letting little kids for their trip to and from school. The bike even has a motor, which can help with high hills or at times when few kids on it.
So far, Thomas tells Fast Company, he’s sold 25 school-bikes, at a price of $25,000 each-less than it would cost to buy a traditional school bus with the same number of seats. Along with the traditional color, the bikes are yellow so that people can see them easily.
Thomas says he’s sold school bus bikes to neighboring countries such as Belgium, England and Germany, but so far, the United States hasn’t bought the school bus bike. If the U. S. agrees to buy this kind of school bus bike, it could do a lot of good to improve exercise for a young age and help them keep healthy.
【1】How do people in the Dutch usually go to work?
______________________________________________________________________
【2】Why are the school bus bikes yellow in the Dutch?
______________________________________________________________________
【3】Do you like the school bus bikes in the Dutch? Why or why not?
______________________________________________________________________
【答案】
【1】By bike
【2】Because people can see them easily.
【3】Yes, because it can improve our sports and help us stay healthy.
【解析】
文章讲述了荷兰是一个热爱自行车的国家,近日一名自行车设计师设计出了一辆“自行车校车”。该车设计12座,颜色为黄色,畅销荷兰的邻国。不仅可以带孩子上学,经常骑,还可以锻炼身体。
【1】根据文中In fact, nearly half of all travel in the Dutch is by bike. 事实上,在荷兰人中,几乎一半的旅行都是骑自行车。可知荷兰人通常是骑自行车,故答案为By bike。
【2】根据文中Along with the traditional color, the bikes are yellow so that people can see them easily. 除了传统颜色外,自行车都是黄色的,因此人们可以轻松看到它们。可知是为了人们能够很容易的看到,故答案为Because people can see them easily.
【3】根据文中it could do a lot of good to improve exercise for a young age and help them keep healthy. 它可以改善年轻时的运动并帮助他们保持健康。可知这个校车还是很不错的,所以我会喜欢,因为它能够改善我们的运动帮助我们保持健康,故答案为Yes, because it can improve our sports and help us stay healthy.
【题目】假定你是阳光中学的一名学生Peter,看到学校DIY俱乐部招募新成员的海报,你想要参加。请你根据海报内容和要求写一封申请信。
New members wanted! | Support our work by becoming a member |
Sunshine Middle School is looking for new members to join the DIY Club. If you have the idea of joining us, you need to write an application letter to our chairperson. Be sure to include: ·What grade are you in? ·What DIY job are you good at? ·Why do you want to join this club? ·How can we contact you? | |
注意:1.词数90左右,开头和结尾已经写好,不计入总词量,
2.回复须包括所有要点,可适当发挥,使短文连贯、通顺,
3.文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。
Dear Chairperson,
I would like to join the DIY Club.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Peter