题目内容

【题目】 Each nation has many volunteers who help to take care of others. They read books to the people in hospitals or homes for the aged. Sometimes they just visit them and play games with them or listen to their________ .

Other young volunteers go and work in the homes of people who are sick or old. They paint, clean up, or _______ their houses, do their shopping or mow their lawns. For boys who no longer have _______there is an organization called Big Brothers. College students and other man take these boys to baseball games or fishing places and help them to get to know things that boys ________ learn from their fathers.

Each city has a number of clubs where boys and girls can go to play games or lean crafts (工艺手艺). Some of these clubs show movies or organize ________ to the mountains, beaches, museums or other places of interest nearby. Most of these clubs use a lot of high school and college students as volunteers because they are young enough to______ the names of boys and girls.

Volunteers believe that the _______ people in the world are those who help to bring happiness to others.

1A.songsB.speechesC.voicesD.problems

2A.buildB.repairC.makeD.plan

3A.brothersB.sistersC.fathersD.mothers

4A.almostB.usuallyC.hardlyD.nearly

5A.short tripsB.long journeysC.expensive visitsD.exciting flights

6A.reportB.chooseC.enjoyD.remember

7A.luckiestB.cleverestC.happiestD.busiest

【答案】

1D

2B

3C

4B

5A

6D

7C

【解析】

每个国家都有志愿者,志愿者是帮助照顾那些需要帮助的人如老人或者病人。任何人都可以做志愿者,帮助有需要的人做些力所能及的事。帮助别人,才能快乐自己。

1句意:或者倾听他们的问题。

songs歌曲;speeches演讲;voices声音;problems问题;根据句意理解及句中的listen to可知,这里表达的是“倾听他们的问题”,所以这里应该用problem,故选D

2句意:他们油漆、打扫、修缮房屋、购物或修剪草坪。

build修建;repair修理;make做;plan计划;根据句意理解及句中的their houses可知,这里不可能是建房子,而是指的是“修缮”,所以这里应该用repair,故选B

3句意:对于那些不再有父亲的男孩,有一个叫做“大兄弟”的组织。

brothers兄弟;sisters姐妹;fathers父亲;mothers母亲;根据句意理解及后句College students and other man take these boys to baseball games or fishing places and help them to get to know things that boys ____4____ learn from their fathers. 对那些没有父亲,不能从父亲那里学到的东西,这些大学生和其它人组成的志愿者组织就带着那些他们去打棒球游戏、去钓鱼。可知这里指的是“没有父亲”,故选C

4句意:通常只能从父亲那里了解的东西,这些孩子跟着那些年轻的志愿者体验到了。

almost几乎;usually通常;hardly几乎不;nearly几乎;根据句意理解可知,这里表达的是“通常”,英语是usually,故选B

5句意:其中一些俱乐部会放映电影或组织短途旅行到附近的山、海滩、博物馆或其他有趣的地方。

short trips短途旅行;long journeys长途旅行;expensive visits昂贵的访问;exciting flights激动人心的飞行;根据句意理解及后句to the mountains, beaches, museums or other places of interest nearby. 去附近的山、海滩、博物馆或其他有趣的地方。可知这里表达的是“短途旅行”,故选A

6句意:这些俱乐部大多使用很多高中生和大学生作为志愿者,因为他们足够年轻,能够记住男孩和女孩的名字。

report报告;choose选择;enjoy喜欢;remember记住;根据句意理解及空格后的the names of boys and girls男孩和女孩的名字,可知这里说的是“能够记住名字”,所以应该用remember,故选D

7句意:志愿者认为,世界上最幸福的人是那些帮助别人带来幸福的人。

luckiest最幸运的;cleverest最聪明的;happiest最快乐的;busiest最忙的;根据句意理解及后句who help to bring happiness to others.可知,这里表达的是“最幸福的”,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】(题文)The day was like any other day in his life. Tom walked past the shop on the street corner. He stopped to look at the front row of shoes, and he felt very happy to see that the pair of shoes he wanted very much was still there. Looking down at his old shoes, he felt sorry for himself. He really wanted to have them for his birthday.

He sadly walked away and thought how to tell his mother about it. He knew very well she had little money. He decided not to go home at once, as he looked sad and his mother would notice it. So he went to the park and sat on the grass. There he saw a boy moving a wheelchair with his hands. Tom looked at him and was surprised to see that he has no feet. He looked at his own feet. “It’s much better to be without shoes than without feet.” he thought. There was no reason for him to feel so sorry and sad. He went away and smiled, thinking he was happier.

1】(小题1Tom passed the shop ______.

A. on foot B. by bike C. in a wheelchair D. by bus

2】(小题2Tom stopped in front of the shop because he wanted to _____.

A. buy the shoes B. look at the shoes he liked

C. buy a present for his friend D. get something for his birthday party

3】(小题3That pair of shoes Tom liked was ______.

A. too cheap B. too large for him C. not sold yet D. not there

4】(小题4Why did Tom go to the park? Because ______.

A. many nice shoes were sold there. B. he wanted to play there for a while

C. he wanted to see his disabled friend D. he didn't want to make his mother worried

5】(小题5We can learn from the story that Tom _____

A. liked new shoes very much B. loved his mother very much

C. didn’t want to stay at home D. had no feet

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网