题目内容

【题目】 It’s simply amazing what a mobile phone can do these days. ________ know this better than anyone else. They will ________ that the super-thin phones are also pocket-sized entertainment system (娱乐系统). They can listen to music, watch music videos and play computer games. ________ can take phones and send text messages to their friends.

Business people know this, too. For them, mobile phones are ________ business tools. They can read business reports and e-mails. They can buy ________ to some places.

Welcome to the age of the “smart-phone”! In less than five years, mobile phones have ________ a lot. And more functions are being added all the time. Some people ________ to keep up with the changing technology (科技). So they are always willing to pay for the latest ________. But they often don’t ________ all the functions of their phones. Quite a large number of people still only use their phones ________ talking and sending messages.

1A.FarmersB.BabiesC.BusinessmenD.Teenagers

2A.askB.sayC.readD.order

3A.ItB.WeC.TheyD.He

4A.veryB.realC.ratherD.quite

5A.coatsB.knowledgeC.timeD.tickets

6A.becomeB.boughtC.developedD.used

7A.hateB.enjoyC.loveD.dislike

8A.typeB.reportC.messageD.information

9A.knowB.bringC.takeD.make

10A.toB.inC.forD.at

【答案】

1D

2B

3C

4B

5D

6C

7C

8A

9A

10C

【解析】

本文是一篇说明文,主要介绍了手机已有的和将来可能具有的功能等。

1句意:青少年比任何人都更了解这个。

Farmers农民;Babies婴儿;Businessmen商人;Teenagers青少年。根据常识,可知是青少年更了解手机,故选D

2句意:他们会说超薄手机也是袖珍娱乐系统。

ask问;say说;read读;order命令。根据句意,可知此处表示“说”,故选B

3句意:他们可以拍照、发短信给朋友们。

It它;We我们;They他们;He他。根据前文“They can listen to music, watch music videos and play computer games”,可知此处继续表示他们还可以用手机干什么,故选C

4句意:对于他们来说,手机是真的商业工具。

very非常,副词;real真的,形容词;rather相当,副词;quite相当,副词。此处修饰其后名词tools,可知用形容词,故选B

5句意:他们可以买一些去其他地方的票。

coats外套;knowledge知识;time时间;tickets票。根据句意,可知此处构成短语tickets to,意为“某处的门票”,故选D

6句意:不到五年的时间,手机发展了许多。

become变得;bought买;developed发展;used使用。根据后文“And more functions are being added all the time”,可知此处表示手机发展了,故选C

7句意:有些人喜欢跟上不断变化的技术。

hate讨厌;enjoy享受;love喜欢;dislike不喜欢。根据句意,可知是“喜欢跟上技术变化”,故选C

8句意:所以他们总是愿意买最新型的手机。

type类型;report报告;message信息;information信息。根据句意,可知此处指最新型的手机,故选A

9句意:但是他们经常不知道手机的所有功能。

know知道;bring带来;take拿走;make制作。根据句意,可知此处表示“知道”,故选A

10句意:相当多的人仍然只使用手机聊天和发送信息。

to表朝向;in在……里;for为了;at在……。根据句意,可知此处构成固定用法use…for doing sth.,意为“用……来做……”,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】短文填空。从下面方框中选出10个单词,用它们的适当形式填入短文后的空格内,使短文意思正确、通顺(每词限用一次)

achieve develop hardly he improve include

nature nearly old provide science value

The winners of one of the greatest prizes in the world-the Nobel Prize--were known last October. According to Alfred Nobel1 the prize should go to people who2“the greatest benefit (利益) to humankind”already.

Fourteen greatest people,3 scientists, politicians and authors, won awards in the prize's six fields. Many of the winners have one thing in common: the4 they made dated back years ago. For example, John B. Goodenough, one of the three winners of last year's chemistry prize, is 97,5 person ever to win a Nobel Prize. He and the other two scientists won the prize for6 the lithium-ion batteries(锂离子电池)that we use today in mobile phones, laptops and electric cars. His technology first appeared in the 1970s7 50 years ago.

The reason it took so long for this prize to be announced(宣布) is that it takes time to see the real 8 of a new breakthrough (突破).“Every year, there are lots of claims(声称) of amazing discoveries, and quite a few of them turn out to be not as amazing as everyone thought," said Sven Lidin, former chairman of the Nobel Committee for Chemistry. “We want to make sure that we award those who open the first door into new9insight(见解). The whole process always takes a long time, so10 there is a delay(延迟)."

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网