题目内容

【题目】阅读理解
A young American doctor was sleeping when suddenly his door bell began to ring. It was already midnight, but what could the doctor do? He had to get up, put on his coat and go downstairs.
When he opened the door, he saw a man standing with a hat in his hand. “ How do you do, doctor?” said the man. “ Can you come at once to a place out of town? It is quite far, but you have a car and I can show you the way.”
“Certainly,” said the doctor, “ I am quite ready, I can come at once.” In a few minutes, the car was standing at the front door, the man got on the doctor's car. And they drove off.
They drove on for a long time, and then the man said, “ Here we are. This is my house. Now I can pay you and you can go back to town.”
“But I must see the patient,” the doctor said. “How can I go back without seeing the patient? Where is the patient?”
“There is no patient,” explained the man. “Nobody is ill. I live here, you see, and one must get home from a town, mustn't he? There are no taxis at this time of the night, but a doctor often makes night calls, so excuse me. Here is your money. Thank you, doctor. Good night.”
(1)When the door bell began to ring, the doctor_________.
A.was sleeping downstairs
B.was walking downstairs
C.was sleeping upstairs
D.was walking upstairs
(2)The man asked the doctor_______.
A.to go to his house
B.to go downstairs
C.to see a patient
D.to go to a place out of town
(3)They left__________.
A.by car
B.by bus
C.on foot
D.on a horse
(4)What the man wanted to do was only_______.
A.to please the doctor
B.to get home in the doctor's car
C.to give the doctor money
D.to play a joke on the doctor
(5)The doctor must be ______ when he heard the man's words.
A.happy
B.angry
C.sad
D.cry

【答案】
(1)C
(2)D
(3)A
(4)B
(5)B
【解析】一位美国医生深夜被一个陌生人叫醒,来人说用医生的车由他带着医生到很远的地方去看病。他们走了很长时间才到达目的地,陌生人说他的目的就是让医生送他回家。
(1)细节理解题。根据A young American doctor was sleeping when suddenly his doorbell began to ring. 描述,可知这个医生正在楼上睡觉。故选C。
(2)细节理解题。根据said the man,“ Can you come at once to a place out of town? It's quite far but you have a car and I can show you the way.”描述可知,故选D。
(3)细节理解题。根据After a few minutes the car was standing at the front door, the man got into the doctor's car, and they drove off.描述,可知他们乘汽车。故选A。
(4)细节理解题。根据Then the man said, “Here we are. This is my home. Now I can pay you and you can go back to town.”及下文描述,可知这个人只是为了乘医生的车回家,故选B。
(5)推理判断题。短文中这个所谓的病人欺骗了这个医生,所以他肯定会生气,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A、B、C、D) 中选出最佳选项。A

Introduction
Speaking English is not only about using proper grammar. To use English correctly, you need to understand the culture in which it is spoken. Here are a number of important tips (告诫) to remember when speaking English in the USA.

General Points to Remember
Most Americans only speak English: While it is true that more and more Americans speak Spanish, most Americans only speak English.
Americans have difficulties under-standing foreign accents (口音): Many Americans are not used to foreign accents.

Conversation Tips
Speak about location (位置).
Talk about work: Americans commonly ask "What do you do?" It's not thought impolite (as in some countries) and is a popular topic to discuss between strangers. Talk about sports.

Addressing (称呼) People
Use last names with people you do not know. Always use "Ms" when addressing women. Many Americans prefer first names.
Americans prefer informal: In general, Americans prefer informal greetings and using first names or nicknames when speaking with workmates and friends.

Public Behavior
Always shake hands.
Look your partner in the eyes.
Don't hold hands: Same sex friends do not usually hold hands or put their arms around each other in public in the USA.
Smoking is Out! Smoking, even in public places, is strongly disagreed by most modern Americans.


(1)What is necessary to know when we speak English besides using grammar?
A.The culture.
B.Introduction.
C.Grammar.
D.Topics.
(2)"When speaking to strangers, ask them where they are from and then make a connection (联系) with that place" can be used as a sentence to .
A.talk about work
B.talk about sports
C.address people
D.speak about location
(3)If you are introduced to a woman called Peal S. Buck, how should you address her usually?
A.Madam Buck.
B.Miss Pearl S.
C.Mrs. Pearl.
D.Ms Buck.
(4)According to the passage, which of the following is RIGHT?
A.Smoking is not allowed in the modern United States.
B.Americans shake hands only when greeting same sex friends.
C.When you speak to others, it's polite to look into their eyes.
D.Different sex friends should hold hands when first meeting.
(5)What can we learn from the passage?
A.American English tips.
B.The different language culture.
C.Language differences.
D.American customs.

【题目】阅读下面材料,在空白处填入恰当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 How will you feel if you see an e-library? When you walk into your local library and instead of hundreds shelves(架子) with all kinds of books, you see a modern room that looks like an Apple store with different kinds of computers. That is (exact) a new kind of public library that opened in San Antonio's Bexar County in fall, 2013.
A teacher says even if he loves paper books, he believes that it is time to have the e-library system(系统) now the world is developing rapidly(快速地).
While the library doesn't have any paper books, it will have over 10,000 e-titles(目录) for readers to look and even download(下载) onto their own e-readers. For those that do not have a mobile phone, Nook or Kindle, there will a total of 150 e-readers for readers to borrow, 50 of which will be (keep) for kids! What's more, the library will also have 50 computers for people to enjoy.
This is not the first time to consider a public e-library. In 2002, Pinna Public Library System was the (one) to open a small e-library. However, it was located(位于) in an area where most people did not have (computer), so the library died and then added paper books.
Are people ready for a library without paper books? Only time will tell. But it does work, similar libraries will be opened in many more places in the country. Would you be interested in e-books? Be sure to let us know by (mail) your comments(意见)!

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。A
Several months after I was badly hurt in a car accident, my father sent me to a blind school.
That morning was the new beginning. I went to this school and I heard lots of children. My new teacher took me to the class where we were taught to write and type in Braille(盲文 ). I found it quite difficult.
"Hi, sweetheart, how is school going?" asked my father.
"Daddy, I can't do this. I try and try but I just don't get it. I don't know if I am ever going to learn to read Braille. It's too difficult," I cried.
Daddy just held me in his arm and said, "Do you remember that we went to the temple which is on the top of a mountain? When we were climbing the mountain, my legs started aching. I sat down and said, 'I can't see the temple. You can't see it because it is covered with fog. Although you can't see it, I know it is here. I will make sure you will climb up to it.'"
"That day you showed me that just you can't see something does not mean it is not there. So although climbing the mountain was difficult, I knew I would get to the top."
I was clear what my dad wanted me to understand.
I went back to school and started with new energy. Very soon I could read.
One of my classmates said, "You are lucky, you know, you have at least seen the world. I have just heard it. I have been told there are many colors in this world but I don't understand what color means."
After listening to her for the first time in two years, I felt lucky. And on that day I learnt that although the light in my eyes is gone. I must see the world with the light in my heart.
(1)What can we know about the writer?
A.He was born blind.
B.He was sent to a blind school because he wanted to learn Braille.
C.He couldn't see anything after a car accident.
D.He disliked the new school.
(2)What did the writer think of reading Braille?
A.It was easy.
B.It was difficult.
C.It was interesting.
D.It was boring.
(3)What did the writer's dad want him to understand?
A.You can't see anything, but it doesn't mean it is not there.
B.Climbing the mountain is as easy as learning Braille.
C.Nothing in the world is difficult for one who sets his mind to it.
D.Cheer up! Life is full of choices, so choose to be happy.
(4)One of the writer's classmates thinks he is lucky because the writer ___________.
A.has once seen the world
B.spend the least time learning Braille well
C.knew the real meaning of color
D.could tell what the world is like without seeing it
(5)What does the last paragraph want to tell us?
A.The most beautiful thing in the world must be felt with the heart.
B.People can't live a happy life unless they can see.
C.The writer will live a positive life with the light in his heart.
D.The writer's suffering(痛苦) would go away in the wind.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网