题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。B
An old man was going home late one night with his horse and cart after a day's hard work. When he was not far away from his house, the light on the cart went out. He tried but could not repair it. He was near his home, and so he went along the road without a light. When a policeman saw this, he stopped the old man.
"Where is your light?" asked the policeman. "No man may take a cart along the road at night without a light. You know that. You have broken the law." "I had a light, but it has just gone out," said the old man.
"I don't believe that story. What's your name and where do you live?" asked the policeman. "Please don't write down my name," said the old man. "My home is just there. You can see it from here. I had a light nearly the whole way."
"You came all the way without a light. What's your name?"
The old man quickly took the policeman's hand and put it down on the top of the light. The light was still hot and burnt the policeman's hand. The policeman jumped and he was very angry. "Now, what do you think?" said the old man. "Did I come all the way without a light?"
(1)What does the underlined word "cart" mean in the passage?
A.It means house.
B.It is something pulled by a horse.
C.It means light.
D.It is something used for cooking food.
(2)The old man drove home _____.
A.late one night
B.with his donkey
C.with a policeman
D.early one morning
(3)Where did the policeman stop the old man?
A.Under a street light.
B.At the traffic lights.
C.Near the old man's home.
D.Far away from the old man's home.
(4)Why was the old man stopped by the policeman?
A.Because the light on his cart was not on.
B.Because he burnt the policeman's hand.
C.Because he broke a street light.
D.Because he didn't want to help the policeman.
(5)What made the policeman believe the old man's words?
A.He made the policeman angry.
B.He jumped and shouted angrily.
C.The light burnt the policeman's hand.
D.He made the policeman touch the cart.
【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
(4)A
(5)C
【解析】本文叙述一个老男人赶着马车深夜回家时,在离家很近的地方,车灯坏了,警察把他拦下,说晚上不开灯行驶是要罚款的,他把警察的手放在了车灯上,才使警察相信他的车灯是刚刚坏掉了。
(1)推理判断题。根据短文第一段中的句子An old man was going home late one night with his horse and cart after a day’s hard work.一天深夜,一个老男人在一天辛苦的劳动之后,赶着他的马和马车走夜路回家。可知,cart是被马拉着的东西。所以答案是B。
(2)细节理解题。根据短文中第一句可知,这个老男人是在一个晚上很晚才回家。所以答案是A。
(3)细节理解题。根据文中第一段中句子He was near his home, and so he went along the road without a light. When a policeman saw this, he stopped the old carter.可知,当这个老男人离家很近时,警察把他拦住了。所以答案是C。
(4)细节理解题。根据文中第二段中的句子“Where is your light?” asked the policeman. “No man may take a cart along the road at night without a light. You know that. You have broken the law (法律).”可知,警察看见他走夜路没有开灯,所以把他拦下来了。所以答案是A。
(5)细节理解题。根据短文最后一段可知,这个老男人把警察的手放在他的车灯上,车灯仍然很烫,警察的手被烧伤了。所以,警察相信了他。所以答案是C。
【题目】从方框中选择正确的单词或短语,将其适当形式填在空白处,使对话完整、正确。
place, excited, look for, leave, fly |
A: Hi, Linda! Come in, please.
B: Hi, Sam! What are you doing?
A: I'm some information about Sydney on the Internet. I'm going to Sydney for my holiday.
B: Aren't you lucky? Have you ever been to Sydney before?
A: No, but my father has been there twice. He told me there are many of interest there.
B: When are you leaving?
A: I'm at 9:00 am on Friday, October 5.
B: Are you going there by plane?
A: Yes, of course.
B: Have you ever in a plane?
A: No, never.
B: You must be when you fly in a plane for the first time.
A: Really, I can't wait for it.
【题目】 青少年杂志决定举行一次以“我最好的朋友”为题的英语征文比赛。假如你的最好的朋友是王梅,请结合以下的要点写一篇100字左右的短文,可适当发挥。文章的开头已给出,不计入字数。
身份 | 15岁的女生,既是我的邻居又是我的好友。 |
外貌 | 方脸,明亮而笑眯眯的眼睛,是班里最苗条的女生。 |
性格 | 1. 幽默;2. 慷慨(各举一例) |
学习 | 在班上学习最刻苦。总是认真聆听同学的问题,并主动给他们提供帮助。 |
爱好 | 1. 喜爱旅行,因为…… |
2. 痴迷于DIY,因为…… | |
理想 | 长大后想……, 因为…… |
要求:1)表达清楚,语法正确,上下文连贯:2)必须包括表格中所有要点内容,并适当发挥;3)词数:100词左右(开头已给出,不计入总词数):4)不得使用真实姓名、校名和地名等。
My best friend
I want to tell you about my best friend named Wang Mei. ________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【题目】听短文,回答 下列各小题。请根据短文内容,完成信息记录表。
Different Dream Places | |
Mike | wants to go to __________. He wants to visit one of the most modern cities and know the way of life there. |
Kitty | wants to go to Hong Kong to __________. |
Amy | wants to go to the __________ part of France to enjoy the flowers. |
【1】A.Australia B England C. America
【2】A.visit DisneylandB.do shoppingC.celebrate Christmas
【3】A.southernB.northernC.western