题目内容

【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。B
An old man was going home late one night with his horse and cart after a day's hard work. When he was not far away from his house, the light on the cart went out. He tried but could not repair it. He was near his home, and so he went along the road without a light. When a policeman saw this, he stopped the old man.
"Where is your light?" asked the policeman. "No man may take a cart along the road at night without a light. You know that. You have broken the law." "I had a light, but it has just gone out," said the old man.
"I don't believe that story. What's your name and where do you live?" asked the policeman. "Please don't write down my name," said the old man. "My home is just there. You can see it from here. I had a light nearly the whole way."
"You came all the way without a light. What's your name?"
The old man quickly took the policeman's hand and put it down on the top of the light. The light was still hot and burnt the policeman's hand. The policeman jumped and he was very angry. "Now, what do you think?" said the old man. "Did I come all the way without a light?"
(1)What does the underlined word "cart" mean in the passage?
A.It means house.
B.It is something pulled by a horse.
C.It means light.
D.It is something used for cooking food.
(2)The old man drove home _____.
A.late one night
B.with his donkey
C.with a policeman
D.early one morning
(3)Where did the policeman stop the old man?
A.Under a street light.
B.At the traffic lights.
C.Near the old man's home.
D.Far away from the old man's home.
(4)Why was the old man stopped by the policeman?
A.Because the light on his cart was not on.
B.Because he burnt the policeman's hand.
C.Because he broke a street light.
D.Because he didn't want to help the policeman.
(5)What made the policeman believe the old man's words?
A.He made the policeman angry.
B.He jumped and shouted angrily.
C.The light burnt the policeman's hand.
D.He made the policeman touch the cart.

【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
(4)A
(5)C
【解析】本文叙述一个老男人赶着马车深夜回家时,在离家很近的地方,车灯坏了,警察把他拦下,说晚上不开灯行驶是要罚款的,他把警察的手放在了车灯上,才使警察相信他的车灯是刚刚坏掉了。
(1)推理判断题。根据短文第一段中的句子An old man was going home late one night with his horse and cart after a day’s hard work.一天深夜,一个老男人在一天辛苦的劳动之后,赶着他的马和马车走夜路回家。可知,cart是被马拉着的东西。所以答案是B。
(2)细节理解题。根据短文中第一句可知,这个老男人是在一个晚上很晚才回家。所以答案是A。
(3)细节理解题。根据文中第一段中句子He was near his home, and so he went along the road without a light. When a policeman saw this, he stopped the old carter.可知,当这个老男人离家很近时,警察把他拦住了。所以答案是C。
(4)细节理解题。根据文中第二段中的句子“Where is your light?” asked the policeman. “No man may take a cart along the road at night without a light. You know that. You have broken the law (法律).”可知,警察看见他走夜路没有开灯,所以把他拦下来了。所以答案是A。
(5)细节理解题。根据短文最后一段可知,这个老男人把警察的手放在他的车灯上,车灯仍然很烫,警察的手被烧伤了。所以,警察相信了他。所以答案是C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The following is a true story. It happened in a small village in Australia, where some dangerous animals live in the forest. Lisa, a 33-year-old mother, went to cook lunch in the kitchen, her 3-year-old son, Barney, playing by himself in the garden.

Suddenly, a loud cry of Barney came into the mother’s ears. Lisa rushed into the garden in a hurry and found a big snake entwining(缠绕) the little boy with its terrible body and trying to eat the boy. It was a boa(). Lisa was terrified and quite angry. She decided to save her son from the boa’s mouth.

It was great mother’s love that made Lisa forget what she was facing. She took up a hoe()from the ground and beat the boa as hard as she could.One…two…with the hoe, Lisa beat the boa time and time again, but useless. The little boy’s voice and breath were getting weaker and weaker. Lisa’s heart was broken and she got nearly mad(疯的).

Suddenly Lisa put away the hoe and threw herself to the boa, opened her mouth and bit into the boa’s back. The boa was so badly hurt that it let go of (松手,放手)Barney and moved into the forest hurriedly. It had never known how a woman had such terrible sharp teeth. Soon the boa was found dead in the forest. It was great mother’s love that saved the little boy.

1When she came into the garden, Lisa found _____.

A.her son was in danger of losing his life

B.her son was playing with a big snake

C.a boa was playing with her son

D.Barney was fighting with a boa

2What is the Chinese meaning of the word “terrified” in the passage?

A.激动的B.惊恐的C.平静的D.难过的

3In this passage the writer mainly wants to tell us _____.

A.a boa was a dangerous animal

B.how great mother’s love was

C.how sharp the woman’s teeth were

D.the boy was too young to fight against the boa

【题目】根据短文内容,判断正误。
A recently study found people's lives are made shorter in North China. It is showed the life expectancy(平均寿命) had been cut down by 5.5 years there. Researchers think that the heavy air pollution in China should be to blame. It's really the truth. Our government has already done something. However, it doesn't seem to work so well.
“Air pollution in China is doing harm to people's health. The harm is much more serious than we can imagine,” said Chen Yuyu of Beijing University, one of researchers of this study.
Dirty air brings serious problems in North China. In January this year, the air pollution was worse than that in other places. That was caused by rising temperature and waste gas from coal heating.
Chinese government should strongly fight against air pollution. They should think of more proper ways to deal with the problem. People should be encouraged to take buses, ride bicycles or walk, instead of driving cars. The factories that pollute heavily should be closed.
“We need to improve our environment, although it might be expensive. Protecting our environment means protecting ourselves,” Li Hongbin, another researcher of the study said.
(1)The passage above may come from an advertisement.
(2)The study showed the life expectancy had been cut down by 5.5 years in North China.
(3)Air pollution is very harmful to people.
(4)People shouldn't be encouraged to take more transportation .
(5)People need to make pollution less, although it might cost a lot.

【题目】阅读A篇短文,从各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。B
Handshaking is a kind of silent language. It is the common politeness on most social occasions as an expression of etiquette(礼仪) and greeting when people meet or say goodbye to each other. Besides, handshaking is also a way to express congratulations, thanks and encouragement to others.
Who should offer his hand first? There are some rules you should follow. Generally speaking, the elder, the senior(长辈), the teacher, the female, the married, the leader should reach out their hands first. If you have to shake hands with more than one person, you should shake hands in turn with the senior and leader to the junior and low—grade, from the nearest to the furthest. Specially, when the host meets the guest, the host should shake hands first to show his welcome; however, when they say goodbye with each other, it is the guest who should offer this hand first.
Then how to shake hands with others? It is not right to shake hands too long or too short, three to five seconds is the best, not go ahead to 30 seconds at most. There are also some things that are uncomfortable when shaking hands. You can't shake hands carelessly or with left hand. Before you shake hands, you should take off your hat, gloves, sunglasses first. You had better not refuse to shake hands with others or shake hands while having your other hand in your pocket.
(1)People usually shake hands when _______.
A.they are happy
B.they feel sad
C.they say goodbye to someone
D.they feel excited
(2)Which needn't shake hands to others?
A.Congratulations.
B.Thanks.
C.Encouragement.
D.Love.
(3)What does the under word low—grade mean in this passage?
A.矮个子
B.低等人
C.残疾人
D.下级
(4)Which sentence is true according to this passage?
A.You should shake hands from the further people to the nearer people.
B.When you visit your friend, your friend should shake hands first.
C.It's not right to shake hand too short, but you can shake hands for a long time.
D.Shaking hands with your left hand will make others feel comfortable.
(5)What does the passage want to tell us?
A.Etiquette of handshaking.
B.How to shake hands?
C.Don't refuse to shake hands.
D.A polite expression way.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网