题目内容

【题目】阅读理解

One of the most popular items(项目)in the class newspaper is the advice column(专栏)Here are some of them and their answers

Question 1: I'm always late for school.I try not to be latebut I can't help it.Please advise me what to do.—Tommy

Answer: You are probably late for school because you don't really like school.My advice to you is to enjoy school moreand then you won't be late so often.

Question 2: I find it difficult to make friends.What do you think I should do—Sara

Answer: I can't advise you until I know more about you.Your problem may be that you are shy.On the other handit may be the opposite.You can try to be brave.Write and tell me more about yourself.

Question 3: I'm always at the bottom of the class.What do you advise me to do—Molly

Answer: I advise you to concentrate on improving your grades in one subject at first.Nexttry to improve your grades in another subject.If you do thisby the end of the year you should be quite a long way up from the bottom in all your subjects.

1What is the main idea of this passage?

A.The school newspaper has an advice column.

B.Tommy wrote to the school newspaper to ask for advice.

C.Sara finds it difficult to make friends.

D.The advice column in the class newspaper is very popular.

2What is Tommy's problem?

A.He is always late for school.B.He finds it difficult to make friends.

C.He is always at the bottom of the class.D.He needs help with his homework.

3What does the adviser(建议者)want Sara to do?

A.Stop being so shy.B.Stop being so brave.

C.Make more friends.D.Give more information about herself.

4What does Molly want to do?

A.Make more friends.B.Improve her grades.

C.Stay at the bottom of her class.D.Concentrate on one subject at a time.

【答案】

1D

2A

3D

4B

【解析】

短文大意:短文以几个有关学生烦恼的话题举例,说明班级报纸上的建议栏很受同学们的欢迎。

1题意:这篇文章的主旨是什么?考查主旨理解。根据开头One of the most popular items in the class newspaper is the advice column建议栏是班级报纸上最受欢迎的栏目之一,结合文中的三个举例,可知班级报纸上的建议栏很受欢迎,故选D

2题意:汤米的问题是什么?考查细节理解。根据Tommy的描述I'm always late for school. I try not to be late, but I can't help it.(我上学总是迟到。我尽量不迟到,但我没办法)可知他上学总是迟到,He is always late for school符合题意,故选A

3题意:建议者想让萨拉做什么?考查细节理解。根据Answer: I can't advise you until I know more about youWrite and tell me more about yourself在我了解你之前,我不能给你建议……写信告诉我更多关于你自己的情况,可知想让她提供更多关于她自己的信息,Give more information about herself.符合题意,故选D

4题意:莫莉想做什么?考查细节理解。根据Molly的问题I'm always at the bottom of the class. What do you advise me to do我总是全班倒数第一,你建议我怎么做,可知她提高自己的成绩,Improve her grades符合句意,故选B

本文关注的是学生的烦恼,篇幅较长,难度适中,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。主要考查细节理解,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。例如小题3,问建议者想让萨拉做什么,考查细节理解;根据Answer: I can't advise you until I know more about you…Write and tell me more about yourself在我了解你之前,我不能给你建议……写信告诉我更多关于你自己的情况,可知想让她提供更多关于她自己的信息,Give more information about herself.符合题意,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A young boy was hungry for success. For him, winning was everything.

One day, the boy was preparing himself for a running competition in his small village. He was to compete with two other young boys. A large crowd gathered there to watch, including a wise old man.

The race began. With his strength and power, the boy easily took the lead. The crowd cheered and waved. The little boy felt proud and important. However, the wise man remained still and caim.

“Another race, another race!” yelled the little boy. The wise old man stepped forward and presented the little boy with two new challengers: an old lady and a blind man.

The race started and the boy was the only one to cross the finish line. The little boy raised his arms happily. The crowd, however, was silent.

“Race again,” said the wise man. “This time, all three of you finish together.”

The little boy thought a little, stood in between the blind man and the old lady, and then took them by the hand. The race began and the little boy walked slowly to the finishing line and crossed it. The crowd cheered and waved. The wise man smiled, too.

“Which one of us is the crowd cheering for?” asked the little boy.

“For this race, you have won much more than in any other race you've ever run before,” said the wise man. “For this race, the crowd cheered not for any winner!

1Winning was everything for the young boy, wasn't it?

____________________________________________________________________________________________

2How did the young boy feel when he won the race with two young boys?

____________________________________________________________________________________________

3Who were the two new challengers for the young boy?

____________________________________________________________________________________________

4The wise man asked the young boy to race again with two new challengers, didn't he?

____________________________________________________________________________________________

5How did the young man finish the third race?

____________________________________________________________________________________________

6What does the underlined sentence mean?

____________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网