题目内容
【题目】Membership Card
Friends Membership Card THE HAMILTON PLAYHOUSE
0 0 1 3 6 7 8 9
Valid until 23 May 2013
Name: Miss E.M. Driscoll
Box Office: 10865 305305 THE HAMILTON PLAYHOUSE
When booking always ask for your Friends Discount
Give your membership number when booking
Please bring your card with you when collecting tickets
Your membership card is valid until the date shown on the front
This card is your proof of membership ---- please keep it safe at all times
Friends Membership Card THE HAMILTON PLAYHOUSE
0 0 1 3 6 7 8 9
Valid until 23 May 2013
Name: Miss E.M. Driscoll
Box Office: 10865 305305 THE HAMILTON PLAYHOUSE
When booking always ask for your Friends Discount
Give your membership number when booking
Please bring your card with you when collecting tickets
Your membership card is valid until the date shown on the front
This card is your proof of membership ---- please keep it safe at all times
![]()
![]()
![]()
U.S. Families with a Laptop (Percentage)
![]()
【1】Which of the following is one of the membership cards?
A. Its number is 10865 305305B. It gets the owner a discount when used.
C. It is valid through the year of 2013D. It belongs to Mr.E.M.Driscoll
【2】According to the personal information, we know that Mary Connor lives in _______ .
A. CanadaB. AmericaC. EnglandD. Australia
【3】You can borrow books ______________ .
A. at 10:30 am on MondayB. at 10:00 pm on Thursday
C. at 3:30 pm on SaturdayD. at 8 a.m. on Sunday
【4】How many people shop online from 5pm to 8pm according to the survey of 2,000 American online shoppers?
A. 320.B. 640.C. 800.D. 420.
【5】Which of the following is NOT true?
A. You’d better wear your sun hat to enjoy wonderful sunshine.
B. The boats will take you to different places for swimming.
C. Mr. Smith and his child need to pay $160 for the tour.
D. You can enjoy the beautiful view of the sea from the hotel.
【6】The chart shows that from 2008 to 2013, _________.
A. The percentage of the Spanish families with a laptop rose 60 points.
B. The percentage of the White families with a laptop remained unchanged
C. The number of the Black families with a laptop was on the decrease
D. The number of the Asian families with a laptop showed the sharpest increase
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】B
【5】C
【6】D
【解析】
本文属于信息类阅读,包括会员卡的使用、图书馆的营业时间、个人信息介绍、在线购物的调查、度假和笔记本电脑的拥有情况。
【1】细节理解题。题干的意思是:以下哪一种是会员卡?根据第一个表格中的Friends Membership Card和Name: Miss E.M. Driscoll可知,它属于E.M. Driscoll女士。而不是E.M. Driscoll先生。因此D不对;由Friends Membership Card 0 0 1 3 6 7 8 9可知,会员卡的号码是0 0 1 3 6 7 8 9,因此A不对;根据Valid until 23 May 2013可知,有效期至2013年5月23日,而不是2013年,因此C也不对;再根据句子When booking always ask for your Friends Discount当预订时,总是要求您的朋友打折。可知,使用时可以给拥有该会员卡的人打折。故B正确。因此本题选B。
【2】细节理解题。根据个人信息中的地址介绍,Address:63Lily Road, London SW1, England. 可知,我们知道玛丽·康纳住在英国。故选C。
【3】细节理解题。根据图书馆的营业时间可知,周一的上午8:00到下午的9:00都营业,因此在周一上午的10:30可以买到书。故A正确;周四的上午8:00到下午的9:00都营业,因此在周四下午的10:00不可以买书。故B不正确;周六不营业,因此买不到书,故C不对;周日的营业时间是下午的1:00到下午的8:00。因此在星期天的上午8:00买不到书,故D也不对。只有A正确,故选A。
【4】数字计算题。由图表的内容可以看出来:从下午5点到晚上8点在线购物的百分比是32%,因此从下午5点到晚上8点在线购物的人数是:32%x2000=640(人)。故选B。
【5】细节理解题。根据表格的内容Wear your sun hat and enjoy wonderful sunshine all the time from morning to evening. 戴上太阳帽,从早到晚享受美妙的阳光。可知A正确;再由句子Every day our boats will take you to different places for swimming. 每天我们的船都会带你去不同的地方游泳。可知B正确;根据旅游的票价:成年人80美元,孩子40美元;可知,史密斯先生和他的孩子需要付120美元的旅游费。而不是160美元。故C不正确;根据句子Our hotel is next to the sea. 我们的旅馆在海边。可以推知从酒店可以欣赏到美丽的海景。故D正确。所以本题的答案选C。
【6】细节理解题。由图表可知,拥有笔记本电脑的西班牙家庭比例上升了20多个百分点。而不是60个百分点。因此A不对;拥有笔记本电脑的白人家庭比例有所增加,而不是保持不变。故B也不对;有笔记本电脑的黑人家庭的数量也在增加,而不是在减少。所以C也不对。由图表中四类家庭两年的变化可以看出来:拥有笔记本电脑的亚洲家庭数量增长最快。故选D。
用细节定位法来做细节理解题。
细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。
事实和细节题的命题特点是:把某词语、某个句子或某具体事实用不同于原文的另一方式或句型表达,即同义改写。解答这类题的窍门是:A)注意掌握英语的多种表达法;B)正确分析词语在句中的作用;C)熟练运用英语的句型转换;D)读懂题干所提出的问题,并准确地找到文中涉及该问题的句子。
做细节题具体方法与步骤如下:
① 略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。
② 按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for example,first,second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。
③ 将自己精力放在寻找你所需要的细节上,快速通篇跳读,眼睛自左至右,自上而下呈Z形扫视,直到找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。