题目内容
【题目】Finally Home
Last year, my parents moved to this town. I had to go to a new school and found no one to be friends with because I wasn’t interested in the topics most of my classmates liked.
“Maybe I’ll never have real friends,” I thought. I closed my eyes and imagined playing my drums. Suddenly, I heard the sound of a guitar. I followed the sound and found out that was a band. I recognized(认出) the guitar player at my first sight and so did he. “Hey, you’re Cassie from my class!” his voice surprised me.“I’m sorry,” I said. “I just haven’t heard any live music in this town before! You sound great — did you guys write that song?”“Yeah — well, we’re still working on it. I’m Matt.” He stood up and held out his hand.
“Mind if I listen in?” I asked in a low voice. “Not at all,” Matt said, smiling. “Maybe you can give us some suggestions!”
The song was pretty good and I could really improve it with my drum skills. Behind my drum set was the one place I felt completely like myself. But I wasn’t sure if I wanted to open that door to the world.
“Hey, do you play drums?” Matt asked suddenly. His question surprised me. How did he know? And then I followed his eyes to my hands, which had been beating a rhythm (节奏) on the floor. I tried to say no, but my heart stopped me from refusing. “Sure, I’ve been playing for a few years,” I said finally.“Oh, wow! You’ve got to join us!” Matt said. “I have some drums over here.”
I looked at their shiny faces. “Clearly. I would love to play!” I replied. “One, two, three, four!” Matt counted and began singing, and I knew I was finally home.
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】When the writer first went to a new school, she ______.
A. joined a music club B. had no close friends
C. could play the guitar D. developed a new hobby
【2】The writer met ________ one day when he felt lonely in a new school.
A. a guitar player B. a piano player C. a CD player D. a violin player
【3】The writer felt ______when Matt asked if she played drums?
A. surprised. B. scared. C. worried. D. excited.
【4】The writer has been playing drums for________.
A. a few days B. a few months C. a few years D. a few hours
【5】The writer said she was finally home because ______.
A. she learned to play the drums B. she decided to leave the town
C. she loved her home very much D. she made some friends finally
【答案】
【1】B
【2】A
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】本文叙述了由于父母搬到了一个城镇,作者不得不换了一个新的学校,在新学校里,他交不到亲密的朋友,因为他和其他的同学没有共同的爱好,有一次,在作者感到孤独的时候,他意外的发现了一个乐队,因为他会敲鼓,所以他加入了这个乐队,同时也找到了真正的朋友。
【1】细节理解题。根据I had to go to a new school and found no one to be friends with because I wasn’t interested in the topics most of my classmates liked.可知,作者去了一个新的学校,发现那里没有亲密的朋友,因为作者找不到大部分同学们喜欢的话题。故选B。
【2】细节理解题。根据I recognized(认出) the guitar player at my first sight and so did he.可知,作者感觉孤独的时候,他遇到了一位吉他手,故选A。
【3】细节理解题。根据“Hey, do you play drums?” Matt asked suddenly. His question surprised me.可知,当吉他手问作者是否会敲鼓的时候,作者感到很吃惊。故选A。
【4】细节理解题。根据Sure, I’ve been playing for a few years可知,作者敲鼓已经几年了,故选C。
【5】推理判断题。根据You’ve got to join us!” Matt said. “I have some drums over here.” Matt counted and began singing, and I knew I was finally home. 可推知,一开始作者来到新学校的时候没有朋友,因为和其他的同学没有共同的话题,后来发现了Matt的乐队,作者加了了乐队,他们有了共同的爱好同时也交到了好朋友。故选D。
【题目】Nick works in a big firm(公司). He finds English very important for his job because he often deals with foreign businessmen. Now he is looking for a place. It can improve his English, especially his spoken English.
Here are some advertisements from newspapers. He may find the information he needs.
Global English centre(全球英语中心) It can improve four skills: listening, speaking, reading, and writing. 3-month(700yuan), 6-month(1200yuan), and one-year(2000yuan)courses. Choice of morning or evening classes, 3 hours per day, Monday~ Friday. Experienced college English teachers. Close to city centre and bus stops. Tel: 67605272 Add: 105 Zhongshan Road, 100082 | The 21st Century English Training Centre (21世纪英语训练中心) We have some famous teachers. We offer morning or afternoon classes, both of which last three months at a cost of 800 yuan. We also have a 6-week TOEFL, preparation class during winter and summer holidays. Entrance(入学)exams: June 1 and Dec. 1 Only 15-minute walk from city centre. Call 67801642 for more information. |
Modern Language School Special course in English for business, travel, banking, hotel management and office skills. Small classes(12~16 students) on Sat.& Sun. From 2:00pm~5:00pm. Native English teachers from Canada and USA. Language lab and computers supplied(运用). 3-Month course: 1050yuan; 6-month course: 1850yuan. Add: Modern language School, 675 Park Road, 100056. Tel: 67353019. | The International House of English Four-month English course for students of all levels at very low cost: 60yuan for 12 hours per week. Convenient(方便) class hours: 9:00am~12:00am and 2:00pm~5:00pm. A 4-month evening programme for improving speaking skills(same cost as day classes. Well-trained Chinese and foreign teachers experienced in teaching English as a foreign language. Free sightseeing and social activities. Very close to Central Park. For more information call 67432308 |
【1】Where are the advertisements from?
A. Books B. Magazines C. Newspapers D. On the wall of the firm
【2】Nick works from 9:00am to 4:30pm every day. Which schools will he choose?
A. Global English centre and the International House of English
B. Global English centre and Modern Language School
C. Modern Language School and the 21st Century English Training Centre
D. The 21st Century English Training Centre and The International House of English
【3】What is the 21st Century English Training Centre different from the other three schools is that .
A. it requires an entrance examination. B. it is nearest to the city centre.
C. its courses are cheapest. D. its teaching quality is better.
【4】Nick will probably go to the International House of English because it .
A. has language lab and computers supplied. B. has a special course in spoken English.
C. is cheaper than the other schools. D. has native English teachers
【5】If Nick takes the evening programme at the International House of English, he will pay about .
A. 60yuan B. 240yuan C. 720yuan D. 960yuan